FORUM     OG£OSZENIA    
 
STRONA G£ÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / NITYPOWA DZIA³ALNO¶æ KUCHNIA I PRZEPISY ZWI±ZANE Z JEJ EWENTUALNYM ODBIOREM
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR¡CE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

NITYPOWA DZIA³ALNO¶æ KUCHNIA I PRZEPISY ZWI±ZANE Z JEJ EWENTUALNYM ODBIOREM

Autor: arius


Tematy: 2
Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2014-03-16 o godzinie 11:14:14.
Witam
W zabytkowym obiekcie postanowili¶my wraz z ma³¿onk± przeznaczyæ kilka pomieszczeñ na kuchniê i zmywalniê . Poczêstunki bêd± w niej przygotowywane okazjonalnie (nie sprzedawane) , przy okazji wydarzeñ organizowanych przez nas , oraz zak³adamy mo¿liwo¶æ udostêpnienia kuchni osobom trzecim w razie wynajêcia obiektu . Czy musimy zg³aszaæ tak± kuchniê do sanepidu , przechodz±c gehennê papierologiczn± ?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Hot-Gastro


Wypowiedzi: 5
Post 2 napisany 2014-03-16 o godzinie 12:04:14.
Witam,
Tak, kazda dzialalnosc gastronomiczna musi posiadac zgode Wojewodzkiego Inspektora Sanitarnego i Panstwowej Strazy Pozarnej, a lokal musi byc odebrany przez Sanepid. Pomieszczenie musi byc zgodne z wymogami sanitarno higienicznymi m.in posiadac wentylacje. Nie musisz osobiscie przechodzic przez "gehenne papierowa" wiele firm zajmujacych sie projektami technologicznymi oferuje uzyskanie zgody i stempelka Sanepidu za dodatkowa oplata.

Piszesz ze jest to obiekt zabytkowy, czy byl/jest przystosowany pod gastronomie? Jesli nie to przed podjêciem jakichkolwiek prac remontowo-budowlanych zwi±zanych z modernizacj± czy adaptacj±, nale¿y uzyskaæ zgodê Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków.

Jesli bedziecie potrzebowac projektu technologii z uzyskaniem zgody Sanepidu, oraz wyposazenie zaplecza kuchennego, zapraszam do kontaktu.

Hot-Gastro, Kasia 501-274-365
 
Autor: HACPASZ Hanna Pó³torak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 3 napisany 2014-03-17 o godzinie 10:08:39.
Witam serdecznie  zapraszam na szkolenie 
 MOja Gastronomia od czego zacz±æ:
 Na szkoleniu dowiedz± siê Pan¶two
- Jak wykoñczyæ i wyposa¿yæ kuchnie lokalu gastronomicznego
- Jakie s± wymagania prawa odno¶nie rozpoczêcia takiej dzia³alno¶ci 
- Jak przygotowaæ siê do odbioru SANEPIDU

 Szkolenie odbêdzie siê w Warszawie przy ul Bagno 2 dnia 09.04.2014. Szczegó³y dotycz±ce zg³oszenia znajdziecie Pañstwo w zak³adce Og³oszenia
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 4 napisany 2014-03-19 o godzinie 02:55:51.
Hot Gastro ma racjê, ka¿dy obiekt gdzie bêd± przygotowywane posi³ki wymaga odbioru miejscowej stacji Sanepidu. gdyby by³y potrzebne dokumenty do odbioru, szybko i tanio pomo¿emy w ich wykonaniu. gastromex@wp.pl    (ponad 8 lat do¶wiadczenia, ponad 500 odebranych lokali)
 
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:02:07
DODAJ ODPOWIED¬ DO TEMATU: NITYPOWA DZIA³ALNO¶æ KUCHNIA I PRZEPISY ZWI±ZANE Z JEJ EWENTUALNYM ODBIOREM
Aby dodaæ odpowied¼ do tematu nale¿y siê zalogowaæ.

Je¶li nie masz konta, skorzystaj z bezp³atnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "nitypowa dzia³alno¶æ kuchnia i przepisy zwi±zane z jej ewentualnym odbiorem" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiêksz zamówienia online i widoczno¶æ swojej restauracji – do³±cz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA G£ÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.