![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA |
|||||||
Autor:
iwonka
Wypowiedzi: 1 |
Witam !
Mam zamiar rozkręcić własny biznes gastronomiczny, do którego chcę kupić przyczepę w której będę robić kebaby, hot dogi frytki knysze itp. Co do przyczepy sugeruję się długością 4 metry, czy jest to wystarczajaca długość i na co zwracac uwage kupujac taką przyczepę, żeby spełniała wszystkie warunki sanepidu. Przyczepe mam zamiar postawić w Krakowie, okolicach Nowej Huty. Od czego zacząć załatwianie zezwolenia na postawienie przyczepy? Jakie wymogi muszą być spełnione? Bardzo proszę o pomoc! |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 23 Wypowiedzi: 551 |
Witam serdecznie jeżeli planujesz kupić przyczepę już wyposażoną przedewszystkim zwróć uwagę na to czy możliwe jest zasilanie prądem urządzeń chłodniczych (lodówka i zamrażarka) podczas jazdy (nie wszystkie przyczepy mają możliwość zasilania urządzeń chłodniczych podczas jazdy co może spowodować problemy z utrzymaniem właściwej temperatury w lodówkach). Wielkość przyczepy zalezy do twojego prawa jazdy i środka transportu. W przypadkach przyczep dwuosiowych nie wystarcza standardowe prawojazdy i musisz zapewnić odpowiednie "Żródło napędu". Jeżeli przyczepa była już wcześniej użytkowana zwróć uwagę na stan podłogi i blatów kuchennych (nie może być wyszczerbień, dziur w podłodze itp) W przyczepie obok dwukomorowego zlewu powinna znaleść się również umywalka, nad urzadzeniami grzewczymi konieczny wyciąg elektryczny, nieraz zamontowany jest wyciąg grawitacyjny, który jest totalną atrapą, nawet jeżeli przejdziesz pomyślnie odbiór SANEPIDU to bez dobrego wyciągu praca w przyczepie będzie kłopotliwa. Zostaje kwestia zasilania w wodę , jeżeli nie jesteś w stanie zapewnić stałego podłączenia do wody, możesz korzystać z wody butelkowanej. odpady kionieczna jest umowa na wywóz odpadów organicznych i odbiór tłuszczu Zgłaszasz się do SANEPIDU na 14 dni przez planowaniem rozpoczęcia działalności, musisz mieć Dokumentację DObrej Praktyki Produkcyjnej i HIgienicznej. Dobrze jest na miejscu postojowym móc podłączyć przyczepę do prądu (praca na akumulatorach to wątpliwa sprawa, ewentualnie można stosować generator prądu) POzdrawiam Hanna Półtorak poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
Autor:
Kaniur
Wypowiedzi: 9 |
Dzień Dobry,
małe sprostowanie co do przyczep wyposażonych w 2 osie. Jeśli rozstaw osi nie przekracza 1 m (a tak jest w większości przyczep gastronomicznych) to traktowana jest ona jako 1 osiowa (wpis w dowodzie: przyczepa jednoosiowa typu tandem) i nie wymaga specjalistycznego prawa jazdy o ile nie przekracza 3,5t. Panią Iwonę zapraszam do zapoznania się z ofertą przyczep na stronie www.xtrail.pl |
||||||
Autor:
PORCHETTA & BRUSCHETTA
Tematy: 2 Wypowiedzi: 23 |
Dzień Dobry,
Pani Iwonko zapraszam do ogłoszeń na tym forum w zakładce "sprzedam" mam wystawioną przyczepę, dokładnie takich wymiarów jak Pani potrzebuje z wyposażeniem do Pani potrzeb. Przyczepa była zakupiona nowa, pracowałem na niej tylko 2 miesiące. Oferta wystawiona przez "PORCHETTA & BRUSCHETTA". Sprzedam również na raty, szerszy opis na priv. lub na tablicy nr 64630245. |
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
Poszukaj tu na forum był link do jakiegoś bloga gdzie było wszystko szczegółowo opisane.
|
||||||
Autor:
adolf558 Wypowiedzi: 1 |
witam
ja mogę ci podać fajna stronkę z rożnymi rodzajami przyczep przyczepyinfo.pl Na pewno coś na niej znajdziesz bo mają bardzo dużo ogłoszeń jeśli chodzi o przyczepy:) |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.82 Data: 2025-03-15 Czas: 12:50:16 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|