FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SOS BEZ KONSERWANTóW
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SOS BEZ KONSERWANTóW

Autor: ramzes

Wypowiedzi: 12
Post 1 napisany 2014-01-28 o godzinie 19:36:07.
Witam

Znacie może jakiś polskich producentów sosów bez konserwantów, zagęstników itp...

Interesują mnie takie sosy jak na przykład : czosnkowy, arabski, ostry, curry, ziołowy, ketchup i inne

Pozdrawiam
Dziękuję za pomoc.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 2 napisany 2014-01-29 o godzinie 08:25:21.
ketchupów bez konserwantów masz pełno. Chociażby ketchup włocławek, ale jedynie w opakowaniach szklanych. W opakowaniach plastikowych gastronomicznych ma już konserwanty, bo nie są go hermetycznie zapakować.

Sosów bez chemii natomiast nie widziałem. Musisz robić samemu.

Post 3 napisany 2014-01-29 o godzinie 13:00:45.
Ketchup włocławek to znam używam od dziecka czyli lat 80 :)ale jak sam napisałeś kiepsko z opakowaniami dla gastronomi. 

A jeżeli sosy nie w pojemnikach gastronomicznych to może chociaż w 1L lub słoikach?

Sosy może i bym sam robił ale mam samochód mobilny i nie wiem czy sanepid na to pozwoli.

Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 4 napisany 2014-01-30 o godzinie 12:55:32.
ramzes napisał(a) w dniu 2014-01-29 o godzinie 13:00:45:
Ketchup włocławek to znam używam od dziecka czyli lat 80 :)ale jak sam napisałeś kiepsko z opakowaniami dla gastronomi. 

A jeżeli sosy nie w pojemnikach gastronomicznych to może chociaż w 1L lub słoikach?

Sosy może i bym sam robił ale mam samochód mobilny i nie wiem czy sanepid na to pozwoli.

Sanepid ci nie pozwoli na robienie sosów u siebie. Bo byś musiał mieć chociażby obieralnię warzyw, a jak mniemam - jedziesz pewnie na gotowcach w surówkach.
Powiem ci szczerze, że rzadko zajmuję się fast foodem i nie znam całej oferty sosów. Moi klienci sami robią sosy, ale to normalne restauracje z pełną kuchnią.

Post 5 napisany 2014-01-31 o godzinie 09:31:54.
Mam możliwość kupienia warzyw obranych i umytych czy w takim razie takie sosy mogę robić.

Nie do końca będę jechał na gotowcach. Bardziej Fast food w wykonaniu slow. Czyli wszystko na świeżo 0 mrożonek i w miarę naturalnie chociażby bez sztucznych konserwantów czy zagęstników.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.218
Data: 2026-04-15
Czas: 05:47:44
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SOS BEZ KONSERWANTóW
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "sos bez konserwantów" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Gastronomia a wymagania Sanepidu    ekspres do kawy ascaso   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.