![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: JAKA WYSOKOść POMIESZCZENIA DLA PIZZERII NA DOWóZ? |
|||||||
|
Autor:
Julek
Tematy: 2 Wypowiedzi: 2 |
Witam,
Jestem w posiadaniu kompletnego lokalu pod pizzerię tylko na dowóz wszystko jest już po ustawiane i urządzone wysokość pomieszczeń to 2,2 m. czy ta wysokość wystarczy? |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
![]() ![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 73 |
Nie wystarczy. Minimalna wysokość pomieszczenia w którym będzie robił produkcję spożywczą to są trzy metry. Można je obniżyć do 2,5 metra pod warunkiem, że pozakładasz wyciągi mechaniczne.
2,2 metra nie zgodzi ci się żaden sanepid. ps. Najpierw urządziłeś kuchnię, a potem postanowiłeś sprawdzać przepisy? :-) |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Misiaczeklodowy ma rację. Najniższa wysokość w gastronomii z warunkowym odstępstwem z Wojewódzkiej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej ze wskazaniem na zwiększenie wentylacji mechanicznej jest 2,5 metra. Standardowa wysokość to 3 metry przy produkcji zwykłej, 3,3 przy produkcji uciążliwej. W każdym zakładzie gastronomicznym musi być wentylacja mechaniczna. Julek odezwij się na maila: gastromex@wp.pl, może coś się da jeszcze zrobić
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 11:02:47 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|