![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZYSTOSOWANIE DO PRODUKCJI KANAPEK |
|||||||
|
Autor:
blowpop11
Wypowiedzi: 1 |
Witam, od dłuższego okresu czasu interesuje się pomysłem na biznes jakim jest produkcja kanapek. Mam kilka możliwości, zastanawiam się nad podnajęciem kuchni od szkolnej stołówki, jednak posiadam jeszcze garaż o powierzchni 20m2 stoi pusty więc czy po dostosowaniu sanepid zgodził by się na produkcję kanapek w nim? Niestety nie ma możliwości stworzenia tylnego wyjścia z lokalu, więc pomysł odpada?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
nie musi byc drugie wejscie,wystarczy ze odpowiednio zabudujesz go sciankami czy stołami aby ukierunkowac produkcje. w razie czego pytaj: gastromex@wp.pl
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Tylko garaż trzeba dostosowac do produkcji, a więc zmiana sposobu uzytkowania,woda,wc
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam serdecznie szczegółowo o wymaganiach SANEPIDU, które nalezy spełnić w celu otwarcia lokalu będzie mowa na szkoleniu organizowanym w Warszawie 06.10.2014, na które serdecznie zapraszam w imieniu organizatorów. Szczegóły dotyczące szkolenia MOja gastronomia od czego zacząć oraz zasady wzięcia w nim udziału znajdziecie Państwo w Zakładce ogłoszenia lub pod adresem mail poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
Autor:
sabikja91
Wypowiedzi: 4 |
Niestety w garażu jesteś bez szans. Za mało miejsca, nie pomieścisz wszystkiego.
http://brm-med.pl
|
||||||
|
Autor:
lashta
Tematy: 2 Wypowiedzi: 8 |
Witam, prowadzę właśnie taki lokal z kanapkami, więc może coś pomogę. Uważam, że wszystko zależy od tego jaki lokal to ma być. 20m2 to mało, jeśli w lokalu ma być konsumpcja na miejscu, wymagało by to wydzielenia również toalety dla klientów. Jeśli kanapki byłyby na wynos, to te 20m2 mogło by wystarczyć, przy rozważnym zagospodarowaniu przestrzeni. Wszystko zależy też, czy byłyby świeże warzywa jak pomidory, ogórki itp. Wymaga się wtedy osobnego pomieszczenia na ich obróbkę wstępna, czyli np. mycie. W przypadku stołówki szkolnej, kuchnia jest już w pełni przystosowana. Proszę przemyśleć jak dokładnie ma to wyglądać, jakie produkty mają być używane do produkcji kanapek, wtedy łatwiej będzie coś doradzić. Pozdrawiam
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Zgadzam się z przedmówczynią wszystko zależy od planowanej działalności oraz od wymogów SANEPIDU (na terenie całego kraju istny koncert życzeń), dlatego przed podjęciem jakichkolwiek działań należy ze szkicem lokalu udać się do SANEPIDU i porozmawiać na temat planowanej działalności. Przy produkcji w garażu SANEPID może mieć zastrzezenia do oświetlenia - powinno być naturalne i sztuczne, wysokości pomieszczenia, toalety dla personelu, zaopatrzenia w wodę). Prawdopodobnie konieczna będzie również zmiana przeznaczenia części budynku, w której będzie prowadzona działalność. W przypadku przygotowywania kanapek w stołowce szkolenej SANEPID będzie interesował się zasadami ich sprzedaży (punkt dystrybucji kanapek, samochód gastronomiczny, dowóz do klienta - samochód dostawczy, miejsce mycia pojemników transportowych itd)
Hanna Półtorak HACPASZ - Przygotowywanie projektów technologicznych i dokumentacji HACCP |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:51:34 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|