![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: KEBAB KILKA PYTAN |
|||||||
|
Autor:
smt
Tematy: 8 Wypowiedzi: 14 |
witam szukam odpowiedzi na nastepujace pytania
1.jak przeliczyc ilosc miesa na ilosc kebabow?tzn zamierzajac robic np.50 dziennie ile potrzeba miesa 2.co zrobic jesli mieso nie zejdzie do konca?czy trzeba je sciac i nie wiem jakos odgrzac nastepnego dnia czy co z nim zrobic? 3.jak w ogole wyglada procedura opiekania tego miesa tzn.ile wczesniej trzeba zaczac je opiekac jesli jest zamrozone i czy jesli jest chwilowy przestuj a mieso juz jest odpowiednie to nalezy je scinac?w przypadku skonczenia sie np.miesa z kurczaka ile musze czekac zeby nastepne bylo gotowe do sciecia? 4.zamierzam kupic opiekacz gazowy 4-ro palnikowy ale nie wydaje mi sie ze na poczatku bede mial az tylu klientow zeby pracowal pelna para i teraz moje pytanie to ze ten opiekacz jest wiekszy nie ogranicza go do opiekania tylko tych najwiekszych form miesa? bo chyba rownie dobrze mozna nie wlaczac wszystkich palnikow i opiekac te mniejsze dobrze to rozumiem? z gory dziekuje za wszystkie pomocne odpowiedzi |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
mozna na początek zastosować mniejsze kebaby - 5 kilowe, kupić kilka mniejszych i zobaczyć jak będzie schodził towar... opiekacz gazowy, mozna kupić wiekszy opiekacz i uzywac mniejszej ilosci palnikow. wiecej pytań: gastromex@wp.pl
|
||||||
Autor:
bcs
![]() ![]() Wypowiedzi: 58 |
jeśli chodzi o wielkość opiekacza nigdy nie musisz korzystać z wszystkich planików na raz, jednak o wiele większa sztuką jest odpowiednie cięcie mięsa oraz jego przyprawienie [parokrotnie słyszałem o przyprawianiu nawet gotowych produktów]. możliwe że warto by się wybrać do kogoś na parę dni nauki przed wyborem sprzętu i otwarciem lokalu
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
wszystko w kebabie zależy od doprawienia smaku-sosy, surówek i rodzaju bułki. Dobrze się dogadać z jakąś piekarnią i mieć odbierane od nich gotowe bułki, a nie pieczywo nafaszerowane chemią z długim terminem przydatności kupione w jakimś markecie. Wszystko w kebabie i ilości sprzedanych kebabów zależy od jakosci produktu. Można mieć dookoła kilka budek konkurencyjnych, a u Pana będzie kolejka, bo ma Pan najsmaczniejszego kebaba. Warto więc podszkolić się w przygotowywanie sosów i surówek, bo wiadomo - mięso jest wszędzie podobne - mrożone. Dobry kebab produkuje Turek w Skarżysku -Kamiennej. Duzo mu schodzi kebabów na Polskę, bo ma prawdę dobre mięso i z kurczaka i z baraniny. Polecam z doświadczenia. Mariusz Wiśniewski gastromex@wp.pl
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 10:38:44 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|