FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / GARMAżERKA - BUDYNEK
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

GARMAżERKA - BUDYNEK

Autor: maciej93


Tematy: 6
Wypowiedzi: 18
Post 1 napisany 2014-01-04 o godzinie 11:10:39.
Witam. Może orientujecie się jaki metraż  powinien mieć budynek zajmujący się produkcją garmażeryjną? Chodzi o to, żeby budynek nie był wielki, ale za razem mieścił wszystkie magazyny, zmywalnie itd...
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 2 napisany 2014-01-06 o godzinie 16:12:18.
Ciężko odpowiedzieć na tak postawione pytanie inaczej "czerwony", dla jakiej wielkości produkcji? dla jakich produktów?, z pewnością szczegóły mogą zbliżać do odpowiedzi.
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 3 napisany 2014-01-07 o godzinie 10:11:22.
Żeby wyznaczyć metraż, trzeba go wstepnie w porozumieniu z klientem zaprojektować, czyli omówić co ma być, jaka produkcja, jakie pomieszczenia, czy jednorazówki,czy talerze...proszę  napisać na maila: gastromex@wp.pl co Pan chce produkować i jakie miasto oraz zostawić numer telefonu, oddzwonię i pomogę. Przez telefon lepiej się rozmawia, niż pisze tutaj w ciemno wymieniając kilka maili - pytania-odpowiedzi.
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 4 napisany 2014-01-13 o godzinie 05:54:17.
Przede wszystkim trzeba pamiętać o wysokości lokalu, żeby miał przynajmniej 3 metry i dobrą wentylację. Co do zmywalni, to najmniejsza zmywalnia, jaką się projektuje posiada szerokość ok 150 cm, bo projektuje się zmywarkę stojącą pod stołem roboczym oraz stół ok 130-150 cm ze zlewem. Długość zmywalni, żeby bezpiecznie i komfortowo można było wykonywać swoją pracę i żeby umieścić tam jeszcze umywalkę do rąk. Wszystko zależy jeszcze jaka ma być produkcja i czy warzywa mają być dostarczane gotowe czyste czy w formie surówek już czy ma być zaprojektowane pomieszczenie przygotowania i magazynowania warzyw. Magazyny mozna wydzielić w części produkcyjnej, bo już nikt w dzisiejszych czasach nie przechowuje dużej ilości półproduktów do produkcji garmażeryjnej. Można kupować na bieżąco do dziennego zapotrzebowania. Tak więc żeby coś zaprojektować czy zakładać, trzeba znać szczegóły. pozdrawiam i się polecam. gastromex@wp.pl
 
Autor: maciej93


Tematy: 6
Wypowiedzi: 18
Post 5 napisany 2014-02-02 o godzinie 20:38:08.
Właśnie. Co do magazynów to wersja z wydzieleniem ich w części produkcyjnej byłaby najlepsza, bo mam zamiar jak już Pan wspomniał zaopatrywać się na bieżąco. Ogólnie chodzi mi o to, żeby budynek był niewielkich rozmiarów ze względu na uszczuplony budżet (niestety).
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:11:55
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: GARMAżERKA - BUDYNEK
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "garmażerka - budynek" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.