![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: GARMAżERKA - BUDYNEK |
|||||||
|
Autor:
maciej93
Tematy: 6 Wypowiedzi: 18 |
Witam. Może orientujecie się jaki metraż powinien mieć budynek zajmujący się produkcją garmażeryjną? Chodzi o to, żeby budynek nie był wielki, ale za razem mieścił wszystkie magazyny, zmywalnie itd...
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
bcs
![]() ![]() Wypowiedzi: 58 |
Ciężko odpowiedzieć na tak postawione pytanie inaczej "czerwony", dla jakiej wielkości produkcji? dla jakich produktów?, z pewnością szczegóły mogą zbliżać do odpowiedzi.
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Żeby wyznaczyć metraż, trzeba go wstepnie w porozumieniu z klientem zaprojektować, czyli omówić co ma być, jaka produkcja, jakie pomieszczenia, czy jednorazówki,czy talerze...proszę napisać na maila: gastromex@wp.pl co Pan chce produkować i jakie miasto oraz zostawić numer telefonu, oddzwonię i pomogę. Przez telefon lepiej się rozmawia, niż pisze tutaj w ciemno wymieniając kilka maili - pytania-odpowiedzi.
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Przede wszystkim trzeba pamiętać o wysokości lokalu, żeby miał przynajmniej 3 metry i dobrą wentylację. Co do zmywalni, to najmniejsza zmywalnia, jaką się projektuje posiada szerokość ok 150 cm, bo projektuje się zmywarkę stojącą pod stołem roboczym oraz stół ok 130-150 cm ze zlewem. Długość zmywalni, żeby bezpiecznie i komfortowo można było wykonywać swoją pracę i żeby umieścić tam jeszcze umywalkę do rąk. Wszystko zależy jeszcze jaka ma być produkcja i czy warzywa mają być dostarczane gotowe czyste czy w formie surówek już czy ma być zaprojektowane pomieszczenie przygotowania i magazynowania warzyw. Magazyny mozna wydzielić w części produkcyjnej, bo już nikt w dzisiejszych czasach nie przechowuje dużej ilości półproduktów do produkcji garmażeryjnej. Można kupować na bieżąco do dziennego zapotrzebowania. Tak więc żeby coś zaprojektować czy zakładać, trzeba znać szczegóły. pozdrawiam i się polecam. gastromex@wp.pl
|
||||||
|
Autor:
maciej93
Tematy: 6 Wypowiedzi: 18 |
Właśnie. Co do magazynów to wersja z wydzieleniem ich w części produkcyjnej byłaby najlepsza, bo mam zamiar jak już Pan wspomniał zaopatrywać się na bieżąco. Ogólnie chodzi mi o to, żeby budynek był niewielkich rozmiarów ze względu na uszczuplony budżet (niestety).
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:11:55 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|