FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ORGANIZACJA WYPIEKU PIZZY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ORGANIZACJA WYPIEKU PIZZY

Autor: Rena


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2013-12-30 o godzinie 07:00:27.
Witam,
Od niedawna przejęłam prowadzenie małego lokalu.  Do tej pory ciasto było rozkładane na blachach, chłodzone i tak czekało na wypiek. Chciałabym wprowadzić wypiek pizzy dużej czyli 40 cm średnicy i ten system wydaje mi się mało praktyczny. Słyszałam, że można robić ciasto, formować je w kulki, i chłodzić w zamkniętych pojemnikach i w razie zamówienia wałkować na blachę. Jak długo takie ciasto może być tak przechowywane? Czy mógłby mi ktoś z Państwa udzielić wskazówek. 
Pozdrawiam
R.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: robpert


Wypowiedzi: 6
Post 2 napisany 2014-01-07 o godzinie 14:39:38.
Jeżeli chcesz świadczyć usługi na wysokim poziomie, to raczej radzę przynajmniej co drugi dzień ciasto rozrabiać. Jest zauważalna zmiana w smaku w cieście świeżo robionym, a tym które już wcześniej było zrobione. No i oczywiście musisz zainwestować w wysokiej jakości piece do pizzy. Dzięki temu Twoja pizza będzie naprawdę miała świetne ciasto no i będziesz mogła kontrolować wypiek.
 
Autor: edk23


Wypowiedzi: 1
Post 3 napisany 2014-02-03 o godzinie 22:44:16.
Dokładnie jak pisze robpert. Aczkolwiek można przygotować odpowiednie dla siebie gramaturowo kulki i je przechowywać trochę.. jednak niestety co do czasu jaki można nie odpowiem, gdyż w swojej pizzerii stosowałam tylko świeże ciasto na bieżąco wyrabiane. Z niego rano, by ułatwić sobie "na rozruch" pracę, było przygotowanych po kilka kulek na różnej wielkości pizze (mega 60cm, familijna 45cm i inne mniejsze) o odpowiedniej na każdy rozmiar gramaturze i tak leżały w chłodziarce.. ale to tylko jak piszę - wszystko na bieżąco. Ciasto nie leżało kilka dni, więc nie wiem ile tak może żeby w miarę było przydatne.. albo może nawet zamrożone i wyjmowane w miarę potrzeb.. też jestem ciekawa przez czasu ile można takie przechowywać, stąd podbijam temat.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 11:02:26
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ORGANIZACJA WYPIEKU PIZZY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "organizacja wypieku pizzy" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.