![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SPRZEDAż WYROBóW GASTRONOMICZNYCH - PYTANIE |
|||||||
Autor:
Domi
Tematy: 2 Wypowiedzi: 2 |
Witam i zwracam się do Państwa z zapytaniem.
Otwieram firmę, mała gastronomia. Posiadam kuchnię zamkniętą, kateringową bez możliwości konsumpcji na miejscu + samochód dostosowany, spełniający wymogi sanepidu. Chciałabym się dowiedzieć czy potrzebuję spełniać jakieś dodatkowe wymagania jeśli chciałabym np. wyprodukować surówkę, lub ciasto lub inny produkt garmażeryjny, przetransportować go i sprzedać go na stoisku np. na bazarze. Czy testy przechowalnicze wymagane są również do dań tego typu sprzedawanych w ten sposób? Dziękuję i czekam na Państwa wskazówki. Pozdrawiam. |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 6 Wypowiedzi: 401 |
Witam serdecznie jeżeli nie rejestrowała Pani do tej pory działalności związanej z produkcją i sprzedażą żywności w SANEPIDZIE to musi Pani się zgłosić do SANEPIDU i zarejestrować i oczywiście umówić się na odbiór SANEPIDU (zgodnie z przepisami prawa SANEPID powinien pojawić się u pani w ciągu 14 dni), na dzień odbioru musi mieć Pani opracowaną dokumentację HACCP - przedewszystkim księgę Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej, lokal musi równiez spełniać wymagania przepisów odnośnie lokali gastronomicznych. Jeżeli bedzie Pani mieć jakiekolwiek pytania proszę o kontakt mail poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 264 |
Domi, nie wiem jak wygląda przygotowanie Twojego zakładu do cateringu. Czy np jest przygotowana wydawka,czyli część gdzie pakujemy i wydajemy posiłki oraz część do odbioru ich przez kierowcę.jesli surówki robisz na miejscu z warzyw w formie produktów potrzebne jest pomieszczenie zwane zmywalnią.Do odbioru Sanepidu potrzebujesz dokumenty rejestrujące firmę, umowę własnosci lub wynajmu lokalu, umowę na wywóz śmieci, badanie wody, książeczki zdrowia pracowników,dokument skuteczności wentylacji, książkę kontroli i książkę dobrej higieny sanitarnej (książkę kontroli i dobrej higieny sanitarnej kupujesz w sklepie z drukami). Gdybyś potrzebował pomocy w zakresie doradztwa przy otwarciu - słuzymy bezpłatnym doradztwem, przygotowujemy pełną dokumentację do odbioru sanepidu-projekt technologiczny zaopiniowany do sanepidu, projekt i odbiór wentylacji, gastromex@wp.pl, 531 801 101
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.198.122.70 Data: 2018-04-23 Czas: 03:59:46 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|