FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SPRZEDAż WYROBóW GASTRONOMICZNYCH - PYTANIE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SPRZEDAż WYROBóW GASTRONOMICZNYCH - PYTANIE

Autor: Domi


Tematy: 2
Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2013-12-11 o godzinie 17:20:08.
Witam i zwracam się do Państwa z zapytaniem.
Otwieram firmę, mała gastronomia. Posiadam kuchnię zamkniętą, kateringową bez możliwości konsumpcji na miejscu + samochód dostosowany, spełniający wymogi sanepidu. Chciałabym się dowiedzieć czy potrzebuję spełniać jakieś dodatkowe wymagania jeśli chciałabym np. wyprodukować surówkę, lub ciasto lub inny produkt garmażeryjny, przetransportować go i sprzedać go na stoisku np. na bazarze.
Czy testy przechowalnicze wymagane są również do dań tego typu sprzedawanych w ten sposób?

Dziękuję i czekam na Państwa wskazówki.
Pozdrawiam.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforum

Tematy: 4
Wypowiedzi: 187
Post 2 napisany 2013-12-12 o godzinie 09:39:18.
Witam serdecznie  jeżeli nie rejestrowała Pani do tej pory działalności związanej z produkcją i sprzedażą żywności w SANEPIDZIE to musi Pani się zgłosić do SANEPIDU i zarejestrować i oczywiście umówić się na odbiór SANEPIDU  (zgodnie z przepisami prawa  SANEPID powinien pojawić się u pani w ciągu 14 dni), na dzień odbioru musi mieć Pani opracowaną dokumentację HACCP - przedewszystkim księgę Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej, lokal musi równiez spełniać wymagania przepisów odnośnie lokali gastronomicznych.  Jeżeli bedzie Pani mieć jakiekolwiek pytania proszę o kontakt mail poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: gastromex
forumforumforumforum

Wypowiedzi: 224
Post 3 napisany 2013-12-13 o godzinie 03:28:33.
Domi, nie wiem jak wygląda przygotowanie Twojego zakładu do cateringu. Czy np jest przygotowana wydawka,czyli część gdzie pakujemy i wydajemy posiłki oraz część do odbioru ich przez kierowcę.jesli surówki robisz na miejscu z warzyw w formie produktów potrzebne jest pomieszczenie zwane zmywalnią.Do odbioru Sanepidu potrzebujesz dokumenty rejestrujące firmę, umowę własnosci lub wynajmu lokalu, umowę na wywóz śmieci, badanie wody, książeczki zdrowia pracowników,dokument skuteczności wentylacji, książkę kontroli i książkę dobrej higieny sanitarnej (książkę kontroli i dobrej higieny sanitarnej kupujesz w sklepie z drukami). Gdybyś potrzebował pomocy w zakresie doradztwa przy otwarciu -  słuzymy bezpłatnym doradztwem, przygotowujemy pełną dokumentację do odbioru sanepidu-projekt technologiczny zaopiniowany do sanepidu, projekt i odbiór wentylacji, gastromex@wp.pl, 531 801 101
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.167.173.250
Data: 2014-10-22
Czas: 11:35:19
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SPRZEDAż WYROBóW GASTRONOMICZNYCH - PYTANIE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "sprzedaż wyrobów gastronomicznych - pytanie" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: INSTALACJA ELEKTRYCZNA W FOOD TRUCKU    skup olejów spożywczych   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2014.