FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / CO DALEJ? KURS?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

CO DALEJ? KURS?

Autor: sushibox1

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2013-12-02 o godzinie 01:09:23.
Witam serdecznie, pisze z nadzieja, ze ktos mi doradzi jak dalej pokierowac swoja praca/edukacja. Sprawa wyglada tak, iz mam 22 lata- 4 lata pracy w gastronomii, w tym od 1,5 wlasna dzialalnosc (catering). Nauke przerwalem po skonczonej pierwszej klasie technikum gastronomicznego.. jednak coraz blizsza mi jest wizja wyjazdu, a wiec potrzebny mi jest rowniez zawod na papierze. 
Czy myslicie, ze taki kurs ma sens? 
http://www.gowork.pl/kursy-i-szkolenia/kursy-gastronomiczne/kurs-kucharski-iii-stopnia-zostan-liderem-w-kuchni-80h-434
Ktos mial z czyms podobnym do czynienia? Chodzi mi o papier wiec jaka wartosc mialby powyzszy "dyplom"?
Czy moze lepszym, rozwiazaniem byłoby napisanie egzaminow eksternistycznych szkoly zawodowej (kucharz malej gastronomii)? No ale co dalej? Czy po samej zawodowce mozna ubiegac sie o "kuchmistrza"? Prosze o jakies rady bo sam juz nie wiem co robic. Pozdrawiam

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: CHEFF

Wypowiedzi: 2
Post 2 napisany 2013-12-02 o godzinie 07:04:37.
POWIEM CI TAK,NAJPIERW ZDOBĄDZ SZLIFY,POCZUJ SIĘ W SKÓRZE SZEFA KUCHNII,JEŻELI NAPRAWDĘ TO OGARNIESZ POMYŚL CZY MASZ CECHY ABY BYĆ SZEFEM-NIE KAŻDY MUSI BYĆ ZŁAMAS,ALE NIE KAŻDY SIĘ NADAJE DO KIEROWANIA LUDŻMI,CHODZI TEŻ O GODNOŚĆ PRACOWNIKÓW,CO ZA TYM IDZIE JAKOŚĆ POTRAW.MOŻE PODEJMIJ PRACĘ GDZIE CIĘ POTRZEBUJĄ,JAK TRAFISZ NA SWOJEGO MISTRZA(TAK SAMO MISTRZ SZUKA ZDOLNEGO UCZNIA)TO ZROZUMIESZ OD RAZU,PRACUJ TAM GDZIE SĄ PIENIĄDZE,ALE NAPRAWDĘ ISTOTNE TERAZ SĄ JĘZYKI,BO PASJE I TALENT PEWNIE MASZ,KURS DODA CI PEWNOŚCI SIEBIE ALE TO DROGI PAPIER TOALETOWY,ZALATW TO I TAK,NASTĘPNIE STARAJ SIĘ I NIE OBRASTAJ W PIÓRA,ŁAM ZASADY ALE NAJPIERW POZNAJ TRADYCJE I RECEPTURY,JAK TWÓJ SZEF NIE BĘDZIE MIAŁ RACJII TO KÓRWA MU PRZYTAKÓJ BO NIKT NIE LUBI BYĆ UCZONY,MOŻESZ TAK WKÓRWIĆ WIELU KUCHARZY,DYSKRETNIE BUDUJ JAKOŚĆ,SOLIDNOŚĆ,PAMIĘTAJ ŚWIEŻOŚĆ,NA BIĘŻĄCO,NIE MARNUJ 
ŻYWNOŚCI,NIE WCISKAJ LUDZIM KITU-LUDZIE TO NIE IDIOCII-NIE TRUJ ICH DLA PIENIĘDZY,JUŻ JESTEŚ POD SKRZYDŁAMII MARKII POLSKA WYSOKA JAKOŚĆ TERAZ TYLKO TEGO NIE ZEPSUJ,DYSCPLINA SAMEGO SIEBIE,I NIE PIJ DUŻO WODY GAZOWANEJ BO SĄ WZDĘCIA-W SKRÓCIE ZRUB KURS,B SŁUŻYL CI JAKO KAFTAN BEZPIECZEŃSTWA -POZDRAWIAM SERDECZNIE

Autor: CHEFF

Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2013-12-02 o godzinie 07:24:08.
ACHA KUCHMISTRZEM TO ZIOMEK MOŻESZ BYĆ SE W TVN TURBO,CHCESZ BYĆ JAK GESLEROWA I NAWIJAĆ LUDZIOM MAKARON NA USZY,WEŻ PRZEMYŚL SPRAWE PÓKI MŁODY JESTEŚ NIE CHCE PODPOWIEDZIEĆ CI LIPY RÓB TO CO ROBISZ NAJLEPIEJ,A JAK TO NIE TO O CO CI CHODZIŁO RÓB TO NAJLEPIEJ JAK CHCESZ ,LUB JAK POTRAFISZ,TO W POLSCE BĘDZIE LEPIEJ A KUCHMISTRZ,BĘDZIESZ DLA MNIE JAK BĘDZIESZ PODAWAL PTAKI Z RUSZTU ALBO ROŻNA(A I ŚWINIE TEŻ MOŻNA BO PODKOWA NIE TRAFI SIĘ POD ZĘBEM)

Autor: beticzka

Wypowiedzi: 10
Post 4 napisany 2015-12-09 o godzinie 10:19:24.
Kursy, szkolenia, warsztaty jeszcze nikomu nie zaszkodziły :)

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:52:58
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: CO DALEJ? KURS?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "co dalej? kurs?" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.