![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: CO DALEJ? KURS? |
|||||||
|
Autor:
sushibox1
Wypowiedzi: 1 |
Witam serdecznie, pisze z nadzieja, ze ktos mi doradzi jak dalej pokierowac swoja praca/edukacja. Sprawa wyglada tak, iz mam 22 lata- 4 lata pracy w gastronomii, w tym od 1,5 wlasna dzialalnosc (catering). Nauke przerwalem po skonczonej pierwszej klasie technikum gastronomicznego.. jednak coraz blizsza mi jest wizja wyjazdu, a wiec potrzebny mi jest rowniez zawod na papierze.
Czy myslicie, ze taki kurs ma sens? http://www.gowork.pl/kursy-i-szkolenia/kursy-gastronomiczne/kurs-kucharski-iii-stopnia-zostan-liderem-w-kuchni-80h-434 Ktos mial z czyms podobnym do czynienia? Chodzi mi o papier wiec jaka wartosc mialby powyzszy "dyplom"? Czy moze lepszym, rozwiazaniem byłoby napisanie egzaminow eksternistycznych szkoly zawodowej (kucharz malej gastronomii)? No ale co dalej? Czy po samej zawodowce mozna ubiegac sie o "kuchmistrza"? Prosze o jakies rady bo sam juz nie wiem co robic. Pozdrawiam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
CHEFF
Wypowiedzi: 2 |
POWIEM CI TAK,NAJPIERW ZDOBĄDZ SZLIFY,POCZUJ SIĘ W SKÓRZE SZEFA KUCHNII,JEŻELI NAPRAWDĘ TO OGARNIESZ POMYŚL CZY MASZ CECHY ABY BYĆ SZEFEM-NIE KAŻDY MUSI BYĆ ZŁAMAS,ALE NIE KAŻDY SIĘ NADAJE DO KIEROWANIA LUDŻMI,CHODZI TEŻ O GODNOŚĆ PRACOWNIKÓW,CO ZA TYM IDZIE JAKOŚĆ POTRAW.MOŻE PODEJMIJ PRACĘ GDZIE CIĘ POTRZEBUJĄ,JAK TRAFISZ NA SWOJEGO MISTRZA(TAK SAMO MISTRZ SZUKA ZDOLNEGO UCZNIA)TO ZROZUMIESZ OD RAZU,PRACUJ TAM GDZIE SĄ PIENIĄDZE,ALE NAPRAWDĘ ISTOTNE TERAZ SĄ JĘZYKI,BO PASJE I TALENT PEWNIE MASZ,KURS DODA CI PEWNOŚCI SIEBIE ALE TO DROGI PAPIER TOALETOWY,ZALATW TO I TAK,NASTĘPNIE STARAJ SIĘ I NIE OBRASTAJ W PIÓRA,ŁAM ZASADY ALE NAJPIERW POZNAJ TRADYCJE I RECEPTURY,JAK TWÓJ SZEF NIE BĘDZIE MIAŁ RACJII TO KÓRWA MU PRZYTAKÓJ BO NIKT NIE LUBI BYĆ UCZONY,MOŻESZ TAK WKÓRWIĆ WIELU KUCHARZY,DYSKRETNIE BUDUJ JAKOŚĆ,SOLIDNOŚĆ,PAMIĘTAJ ŚWIEŻOŚĆ,NA BIĘŻĄCO,NIE MARNUJ
ŻYWNOŚCI,NIE WCISKAJ LUDZIM KITU-LUDZIE TO NIE IDIOCII-NIE TRUJ ICH DLA PIENIĘDZY,JUŻ JESTEŚ POD SKRZYDŁAMII MARKII POLSKA WYSOKA JAKOŚĆ TERAZ TYLKO TEGO NIE ZEPSUJ,DYSCPLINA SAMEGO SIEBIE,I NIE PIJ DUŻO WODY GAZOWANEJ BO SĄ WZDĘCIA-W SKRÓCIE ZRUB KURS,B SŁUŻYL CI JAKO KAFTAN BEZPIECZEŃSTWA -POZDRAWIAM SERDECZNIE |
||||||
|
Autor:
CHEFF
Wypowiedzi: 2 |
ACHA KUCHMISTRZEM TO ZIOMEK MOŻESZ BYĆ SE W TVN TURBO,CHCESZ BYĆ JAK GESLEROWA I NAWIJAĆ LUDZIOM MAKARON NA USZY,WEŻ PRZEMYŚL SPRAWE PÓKI MŁODY JESTEŚ NIE CHCE PODPOWIEDZIEĆ CI LIPY RÓB TO CO ROBISZ NAJLEPIEJ,A JAK TO NIE TO O CO CI CHODZIŁO RÓB TO NAJLEPIEJ JAK CHCESZ ,LUB JAK POTRAFISZ,TO W POLSCE BĘDZIE LEPIEJ A KUCHMISTRZ,BĘDZIESZ DLA MNIE JAK BĘDZIESZ PODAWAL PTAKI Z RUSZTU ALBO ROŻNA(A I ŚWINIE TEŻ MOŻNA BO PODKOWA NIE TRAFI SIĘ POD ZĘBEM)
|
||||||
|
Autor:
beticzka
Wypowiedzi: 10 |
Kursy, szkolenia, warsztaty jeszcze nikomu nie zaszkodziły :)
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:52:58 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|