![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: WYROBY ALKOHOLOWE |
|||||||
|
Autor:
szpakowski
Wypowiedzi: 1 |
Witam,
nie potrafię odnaleźć od dłuższego czasu odpowiedzi na jedno nurtujące mnie pytanie. Jestem właścicielem Pub'u. Często wytwarzam wódki smakowe na świeżym chrzanie, gruszce bądź pieprzu. Czy taką wódkę mogę sprzedawać w swoim lokalu? Wódka tworzy się po przez fermentacje w "sklepowej" wódce 40% przez dodanie wyżej wymienionych składników. Pozdrawiam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
BercikKebab
Wypowiedzi: 4 |
Zapytaj w Urzędzie celnym i Urzędzie Skarbowym jakie są wymagania. Nic nie kosztuje, a możesz dużo zaoszczędzić ;)
|
||||||
![]() Autor: JockerMan Wypowiedzi: 1 |
A więc powiem tak tylko cicho że prawie na pewno tak nie można robić nawet jeśli robisz to z kupnej wódki przetwarzasz bez kontroli i nadzoru.
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
jesli wódkę przed sfermentowaniem kupiłes legalną i masz doktumenty kupna, bo jakoś je musisz rozliczać
|
||||||
![]() Autor: Daria R. Wypowiedzi: 10 |
Raczej pozostaje Ci częstowanie stałych klientów i to wyjmując swoją wódeczkę spod lady. Swoją drogą chrzanówka? Ja bym się bała :P
Może to i jest możliwe, ale będzie wymagało wielu papierów i nie wiem czy jest to warte zachodu. |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Przerobienie wódki kupnej, mozesz nazwac rodzajem drinku i tyle, dodanie soku czy zaprawy do drinków też jest zmiana w smaku i czystosci wódki
|
||||||
|
Autor:
gastrokama
Wypowiedzi: 10 |
Daria R. chrzanówka jest bardzo popularna na ukrainie i białorusi - jest podawana w ekskluzywnych lokalach:) nie ma co się bać - nie dość że kopie to jeszcze Ci nosek przeczyści aż miło ;)
|
||||||
|
Autor:
EmilaZ
Wypowiedzi: 6 |
Bardzo jestem ciekawa tej chrzanówki, ogólnie pomysł fajny, bo rzeczy oryginalne i zapewne znalazłyby amatorów. Powiedziałabym jak gastromex, że możesz uznać to za rodzaj drinka.
|
||||||
![]() Autor: Evelinum Wypowiedzi: 24 |
To jak w końcu? jest to legalne czy nie? Nie jestem pewna ale wytwarzanie alkoholu bez zezwolenia jest chyba nie zgodne z prawem...
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:51:27 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|