FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / POTRZEBUJE PORAD NA TEMAT OBIERACZKI DO ZIEMNIAKóW
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

POTRZEBUJE PORAD NA TEMAT OBIERACZKI DO ZIEMNIAKóW

Autor: OW2

Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2013-10-02 o godzinie 10:39:55.
Dzień dobry!
Mamy w projekcie obieraczkę do ziemniaków i w związku z tym potrzebuje informacji jak podłączyć to urządzenie, z tego co się dowiedziałem to obieraczka ma podłączenie do prądu, podłączenie do wody i do kanalizacji.
O co chodzi z tą kanalizacją? Dziękuję za odpowiedź.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Post 2 napisany 2013-10-02 o godzinie 13:27:47.
Czy może mi ktoś udzielić informacji na temat kanalizacji przy obieraczce do ziemniaków? Jest mi to pilnie potrzebne bo muszę wykonać odpowiednie przyłącze.

Autor: br

Wypowiedzi: 17
Post 3 napisany 2013-10-02 o godzinie 13:28:31.
Obieraczka zużywa w każdym cyklu kilka litrów wody i gdzieś ta woda musi odpłynąć. Najlepiej w miejscu gdzie będzie stać, hydraulicy niech zrobią kanalizę na podłodze - będzie najłatwiej dojść. A jaką masz zmywarkę?

Post 4 napisany 2013-10-02 o godzinie 14:05:34.
BR dzięki za podpowiedź, w podłodze to ma być rura czy kratka? O zmywarce to nic mi nie wiadomo.

Autor: br

Wypowiedzi: 17
Post 5 napisany 2013-10-02 o godzinie 14:29:39.
Lepiej jak będzie rura, bo kratka może nie nadążyć z pobieraniem wody czasami. Chciałem zapytać o obieraczkę, a pomyślałem o zmywarce

Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 6 napisany 2013-10-02 o godzinie 14:29:41.
A jaka to jest obieraczka i czy ma separator, bo jeśli obieraczka nie będzie miała separatora to szykuj się na duży problem z drożnością rur w przyszłości.

Post 7 napisany 2013-10-07 o godzinie 18:16:12.
Dzisiaj jakaś firma zamontowała obieraczkę i po kilku minutach pracy ponoć bardzo się zaczeło pienić i wybijać, że niby rura nie drożna ale ja byłem sprawdzałem i według mnie wszystko jest dobrze. Znalazłem na stronie producenta dokumentację ale ona nie opisuje takiego problemu. Ja wykonuje instalacje wodno-kanalizacyjne od kilku lat ale nigdy nie przygotowywałem przyłącza pod obieraczkę do ziemniaków. Ktoś pomoże?

Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 8 napisany 2013-10-07 o godzinie 19:38:16.
Jeżeli się coś spienia przy obieraczce to prawdopodobnie jest zamontowany separator do obierzyn i podczas pracy obieraczki jest zbyt słabo odkręcona woda, jaka to jest obieraczka? Mogę pomóc ale pochwal się jaki to sprzęt.

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 9 napisany 2013-10-07 o godzinie 21:51:16.
Każda obieraczka do ziemniaków wymaga do prawidłowej pracy podłączenia do separatora obierzyn, dopiero z separatora podłączamy do kanalizacji, efekt niby piany to może być albo wina zatkanego separatora albo nie odkręconej wody do obieraczki. Pod obieraczkę to najlepiej przygotować większej średnicy kanalizację bo przy dużym wykorzystaniu mogę się faktycznie zapychać.

Autor: wisior

Wypowiedzi: 18
Post 10 napisany 2013-10-09 o godzinie 08:17:38.
Gutek po co piszesz że obieraczki do ziemniaków wymagają separatora? Separator to jest element który oddziela obierzyny od wody, żeby uniknąć zatkania kanalizacji i nie jest on konieczny do prawidłowej pracy obieraczki! Obieraczka doskonale sobie radzi bez separatora.
POTRZEBUJE PORAD NA TEMAT OBIERACZKI DO ZIEMNIAKóW
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Potrzebuje porad na temat obieraczki do ziemniaków
Autor: Bastro Business Group HoReCa

Wypowiedzi: 5
Post 11 napisany 2013-10-23 o godzinie 15:04:17.
wisior napisał(a) w dniu 2013-10-09 o godzinie 08:17:38:
Gutek po co piszesz że obieraczki do ziemniaków wymagają separatora? Separator to jest element który oddziela obierzyny od wody, żeby uniknąć zatkania kanalizacji i nie jest on konieczny do prawidłowej pracy obieraczki! Obieraczka doskonale sobie radzi bez separatora.

Obieraczka sobie radzi, ale kanalizacja już nie. Bez separatora mozna obierać na poligonie w wojsku lub obozie harcerskim w namiotowej kuchnii, ale nie wyobrażam sobie we współczesnej kuchni obierania warzyw bez odcedzania skórek i wszelkich oszkrabin bez nawet prymitywnego cedzaka zrobionego np. z ryflowanego pojemnika GN. W profesjonalnej kuchni warto mieć osobno przy kanalizacji jeszcze dodatkowy niezależny od innych urządzeń separator tłuszczów i nieczystości. Wymaga to niestety zaplanowania odpływów z urządzeń i najprawdopodobniej przebudowy instalacji kanalizacyjnej. W porównaniu z wyposażeniem całej kuchni nie jest to wielki koszt, ale niemniej wydatek jakis to jest. Często zlota rączka moze to załatwić ważne, aby była mozliwość zrobienia odplywu grawitacyjnego. Wtedy łatwiej to zrobić. Przy odpływie powyżej urządzenia potrzebne są pompy i ewentualnie młynki koloidalne, na które Sanepid ostatnio nieprzychylnie patrzy.
Zapraszam do współpracy handlowej z Bastro Business Group strona www.bastro.pl tel. 605081746

Autor: www.t4all.pl

Tematy: 2
Wypowiedzi: 6
Post 12 napisany 2016-07-08 o godzinie 13:06:43.
Witam

Polecamy nasze obieraczki, które świetnie sobie radzą z różnego rodzaju warzywami! :)

Elektryczne (przemysłowe) obieraczki do warzyw (ziemniaków), stanowią idealne uzupełnienie każdej kuchni. Urządzenia te dedykujemy szczególnie kuchniom: -przedszkolnym,

-szkolnym,

-szpitalnym (sanatoryjnym),
-wojskowym

-i wszystkim pozostałym obiektom gastronomicznym charakteryzującym się ponadprzeciętnym zużyciem wszelakich warzyw bulwiastych typu: ziemniaki, marchew, buraki itp.

Duża oszczędność czasu i pieniędzy, stała się od dziś możliwa z oferowanymi przez nas elektrycznymi obieraczkami / obierakami do warzyw.

WIĘCEJ INFO: http://technologies4all.pl/pl/69-obieraczki-do-warzyw
FILM PREZENTACYJNY: https://www.youtube.com/watch?v=k6CEezXGJIo

Zapraszam do naszego sklepu internetowego, w którym znaleźć można inne sprzęty gastronomiczne i nie tylko... www.t4all.pl

Pozdrawiam,
TECHNOLOGIES 4ALL

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 04:43:17
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: POTRZEBUJE PORAD NA TEMAT OBIERACZKI DO ZIEMNIAKóW
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "potrzebuje porad na temat obieraczki do ziemniaków" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: ziemniaki (3)    obieraczka do ziemniaków (1)    obieraczki do ziemniaków (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.