![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ZGłOSZENIE DZIAłALNOśCI W ISTNIEJACY ZAKłADZIE GASTRONOMICZNYM |
|||||||
|
Autor:
skrzat
Wypowiedzi: 3 |
Witam
Poszukuje wzoru dokumentów które należy złożyć w sanepidzie. Chcę zgłosić działalność i wynajmować kuchnie na godziny w istniejącym już zakładzie. dziękuje z góry za pomoc Skrzat |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
wzory dokumentow mozna pobrac ze strony internetowej sanepidu
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Wynajmowanie kuchni na godziny w celu przygotowywania posiłków bądź obróbki wstępnej surowców jest jak najbardziej możliwe i akceptowane przez SANEPID. Konieczne jest jednak podpisanie umowy w tym zakresie. SANEPID podczas odbioru może chcieć obejrzeć lokal, w któryym przygotowywane są potrawy oraz będzie zainteresowany miejscem lub sposobem wydawania posiłków. Jeżeli posiłki będą rozwożone do odbiorców ważne jest zapewnienie odpowiedniego środka transportu i pojemników izotermicznych do ich transportowanie. W celu rejestracji zakładu oprócz wniosku o wpis na listę producentów żywności należy dysponować:
wpis do ewidencji gospodarczej prowadzonej przez samorząd gminy umowę na podwynajęcie lokalu dokumentację HACCP |
||||||
|
Autor:
skrzat
Wypowiedzi: 3 |
Dziekuje za odpowiedzi. Właśnie poszukuje zakładu który podpisze ze mną umowę. Czy zakup odpowiednich pojemników do transportu wystarczy do przewozu przygotowanych potraw we własnym samochodzie??
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Zgodnie ze sztuką posiłki powinny być rozwożone samochodem wyłącznie do tego przeznaczonym ale SANEPID zazwyczaj zgadza się na transport samochodem osobowym pojemników izotermicznych z potrawami jeżeli:
wnętrze bagażnika będzie odpowiednio zabezpieczone np wyłożone gumową wykładziną, która instalowana jest w samochodzie wyłącznie w czasie transportu posiłków (po zakończeniu dnia roboczego jest wyjmowana z bagażnika myta i dezynfekowana) transport w pojemnikach izotermiczynch posiłków nie trwa dłużej niż 30 minut Pozdrawiam Hanna Półtorak poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
Pojemniki do transportu posiłków i półproduktów znajdziesz w naszej ofercie np. tutaj
http://www.gastronomiczne.pl/transport_zywnosci_plynow_m77 |
||||||
|
Autor:
skrzat
Wypowiedzi: 3 |
dziękuje za pomoc
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:50:10 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|