FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ZGłOSZENIE DZIAłALNOśCI W ISTNIEJACY ZAKłADZIE GASTRONOMICZNYM
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ZGłOSZENIE DZIAłALNOśCI W ISTNIEJACY ZAKłADZIE GASTRONOMICZNYM

Autor: skrzat


Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2013-07-13 o godzinie 12:54:34.
Witam

Poszukuje wzoru dokumentów które należy złożyć w sanepidzie. Chcę zgłosić działalność i wynajmować kuchnie na godziny w istniejącym już zakładzie.

dziękuje z góry za pomoc

Skrzat
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 2 napisany 2013-07-14 o godzinie 00:21:52.
wzory dokumentow mozna pobrac ze strony internetowej sanepidu
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 3 napisany 2013-07-15 o godzinie 08:38:21.
Wynajmowanie kuchni na godziny w celu przygotowywania posiłków bądź obróbki wstępnej surowców jest jak najbardziej możliwe i akceptowane przez SANEPID. Konieczne jest jednak podpisanie umowy w tym zakresie. SANEPID podczas odbioru może chcieć obejrzeć lokal, w któryym przygotowywane są potrawy oraz będzie zainteresowany miejscem lub sposobem wydawania posiłków. Jeżeli posiłki będą rozwożone do odbiorców ważne jest zapewnienie odpowiedniego środka transportu i pojemników izotermicznych do ich transportowanie. W celu rejestracji zakładu oprócz wniosku o wpis na listę producentów żywności należy dysponować:
 wpis do ewidencji gospodarczej prowadzonej przez samorząd gminy
 umowę na podwynajęcie lokalu
 dokumentację HACCP


 
Autor: skrzat


Wypowiedzi: 3
Post 4 napisany 2013-07-15 o godzinie 13:30:02.
Dziekuje za odpowiedzi. Właśnie poszukuje zakładu który podpisze ze mną umowę. Czy zakup odpowiednich pojemników do transportu wystarczy do przewozu przygotowanych potraw we własnym samochodzie??
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 5 napisany 2013-07-15 o godzinie 14:11:13.
Zgodnie ze sztuką posiłki powinny być rozwożone samochodem wyłącznie do tego przeznaczonym ale SANEPID zazwyczaj zgadza się na transport samochodem osobowym pojemników izotermicznych z potrawami jeżeli:
wnętrze bagażnika będzie odpowiednio zabezpieczone np wyłożone gumową wykładziną, która instalowana jest w samochodzie wyłącznie w czasie transportu posiłków (po zakończeniu dnia roboczego jest wyjmowana z bagażnika myta i dezynfekowana)
transport w pojemnikach izotermiczynch posiłków nie trwa dłużej niż 30 minut
Pozdrawiam Hanna Półtorak poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 6 napisany 2013-07-16 o godzinie 10:43:00.
Pojemniki do transportu posiłków i półproduktów znajdziesz w naszej ofercie np. tutaj
http://www.gastronomiczne.pl/transport_zywnosci_plynow_m77
 
Autor: skrzat


Wypowiedzi: 3
Post 7 napisany 2013-07-16 o godzinie 12:03:08.
dziękuje za pomoc
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 06:50:10
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ZGłOSZENIE DZIAłALNOśCI W ISTNIEJACY ZAKłADZIE GASTRONOMICZNYM
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "zgłoszenie działalności w istniejacy zakładzie gastronomicznym" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: działalność gastronomiczna (14)    zakład gastronomiczny (3)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.