![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: POMOC W WYBORZE EKSPRESU, M³YNKA I ZMIêKCZACZA |
|||||||
|
Autor:
gospodapodkarpacie
Wypowiedzi: 1 |
Witajcie! Przepraszam ¿e mój pierwszy post jest jednocze¶nie pro¶b± o pomoc ale zaistnia³a pewna problematyczna sytuacja...
Na chwilê obecn± otrzyma³em dwie oferty z dwóch ró¿nych hurtowni. Dodam ¿e niewielka ró¿nica w kwocie nie przeszkadza, zale¿y mi przede wszystkim na jako¶ci sprzêtu jak i kawy otrzymanej. 1. ekspres Conti CC100 dwugrupowy M³ynek GOD - 600 pojemno¶æ zbiornika kawy: ok. 1,2 kg Zmiêkczacz ECO 04 VC 2. Bezera Ellisse DE2 dwugrupowy Softener --- i jak siê okaza³o nie otrzyma³em oferty m³ynka a ofertê maszynki... Wiêc na póki co mam pytanie który z ekspresów bêdzie lepszy? Czy kolejne pozycjê w pierwszej ofercie to sprzêt godny polecenia? Z góry bardzo dziêkujê wszystkim za odpowiedzi. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Wojtek - Eurogast
![]() ![]() Wypowiedzi: 51 |
Witam
jeste¶my dystrybutorem ekspresów Conti. Oto krótka charakterystyka: dysze ze stali nierdzewnej, wszystkie umieszczone na przegubach umo¿liwiaj±cych p³ynn± zmianê po³o¿enia, -mocna i wytrzyma³a, dotykowa klawiatura do programowania i wyboru zaparzania jednej lub dwóch du¿ych lub ma³ych kaw oraz przycisk do pracy ci±g³ej lub „STOP”, -system PID – mo¿liwo¶æ regulacji na wy¶wietlaczu zakresu temperatury do zaparzania ró¿nych mieszanek kawy, -poziom wody w bojlerze sterowany elektronicznie, -automatyczny program mycia grupy, -opcjonalnie wersje Tall Cup – z mo¿liwo¶ci± przygotowywania kawy w wysokich szklankach do kawy latte (do 148 mm) – wysoko¶æ grupy jest ok. 5 cm. mniejsza ni¿ w modelach standardowych, - tryb Eco ( 60st C ) - w 5 minut gotowy do pracy - automatyczny program myj±cy Co do zmiêkczacza do wody to nie jest zalecany zmiêkczacz oparty na soli. Ju¿ lepiej wybraæ np Brite. M³ynka niestety nie znam :-(
Importer : ROLLER GRILL, FIAMMA, FUTURMAT, CONTI, BUNN, SANTOS, SAMMIC, SMEG,GMG, SIMAG, VARIMIXER, MORETTI FORNI, MBM, HOUNO, MERCATUS, ELETTROBAR, PUJADAS, SAYL, SPM, DR. WEIGERT.
Kom: 884-000-143 |
||||||
Autor:
Komis Gastronomiczny
![]() Wypowiedzi: 30 |
Wed³ug mnie lepszy jest ekspress firmy bezzera - ja przynajmniej takie widzia³em i mia³em okazjê piæ kawê przygotowywan± z takiego ekspresu.
skup i sprzeda¿ urz±dzeñ u¿ywanych
wykonujemy wyceny i przegl±dy techniczne |
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
A wed³ug mnie ekspres kolbowy to urz±dzenie które przede wszystkim wymaga wyszkolonego personelu. Ka¿da z czynno¶ci od zmielenia, przez ubicie po parzenie ma wp³yw na ilo¶æ, jako¶æ / smak kawy jako przygotowanego napoju. Oczywi¶cie przy kawach mlecznych dochodz± jeszcze czynno¶ci zwi±zane z mlekiem i estetyk± samego efektu. Parametry i funkcje ekspresu kolbowego maj± wp³yw na jego wydajno¶æ, ³atwo¶æ obs³ugi / czyt. ³atwiej i szybciej mo¿na uzyskaæ powtarzalny efekt.
Co do pytania to nie znam Bezera Ellisse w sensie u¿ytkowania i nie przekonuje mnie jego wygl±d który wg mnie ociera siê o tandetê, przynajmniej ze zdjêæ, ale to moje subiektywne odczucie, nie znam jego parametrów i nadzwyczajnych funkcjii je¶li takie posiada. Conti jest w mojej ocenie ³adniejsze dla oka i ma niez³e parametry. Teraz pytanie czy chcesz i¶æ w tym kierunku czy mo¿e wystarczy ci tañszy mniej zbajerzony ekspres np OTTIMA równie¿ Eurogast jest jej generalnym chyba dystrybutorem. Ekspres ten dobrze siê sprzedaje, wygl±da i funkcjonuje. No i jest du¿o tañszy. je¶li chodzi o m³ynki to temat rzeka. Jest wiele produktów o zbli¿onych parametrach , ja proponuje CT2. Je¶li chodzi o uzdatnianie wody to obydwa proponowane zmiêkczacze moim zdaniem do ekspresu pasuj± jak ¶wini siod³o. Kup filtr Brity z wk³adem i licznikiem lub s± fajne i tanie z MIJARA które wymienia siê ca³e. Moim zdanie jest wa¿na dostêpno¶æ do ekspresu i czê¶æi poniewa¿ to do¶æ specyficzne urz±dzenie i jak wydasz kupê kasy za mo¿e dobre ale "niszowe urz±dzenie" to mo¿esz siedzieæ na minie. Poszukaj w swoich stronach dystrybutora który wspó³pracuje z EUROGASTEM którego produkty s± mocno rozpowszechnione i popro¶ o oferty na urz±dzenia. Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach |
||||||
Autor:
Wojtek - Eurogast
![]() ![]() Wypowiedzi: 51 |
Dziêkujê Widlak za reklamê :-)
Podpisujê siê pod tym co napisa³ poprzednik. Nawet kawê Blue Mountain mo¿na zepsuæ zaparzaj±c j± byle jak. Cena ekspresu Ottima 2 gr. to 8999z³ netto katalogowo. ¦rodek w ca³o¶ci wykonany w miedzi, ¿eliwne odlewy kolby, 2 dysze do spieniania mleka, dysza do wrz±tku. Ekspres jest automatyczny i ka¿dy z przycisków mo¿na zaprogramowaæ na ilo¶æ przep³yniêtej wody. W razie potrzeby pomagamy naszym dystrybutorom, którzy sprzedaj± nasze urz±dzenia - prowadzimy szkolenia baristyczne dla klientów, którzy kupili nasz ekspres :-) a i kawê te¿ zaproponujemy. M³ynek CT2 jest u nas bardzo popularny i niezawodny. Ma najlepszy stosunek jako¶ci do ceny - 1388z³ netto katalogowo. Proszê o podanie na pw z jakiego jest Pan miasta to pode¶lê listê dystrybutorów, którzy znajduj± siê w najbli¿szej okolicy. Pozdrawiam
Importer : ROLLER GRILL, FIAMMA, FUTURMAT, CONTI, BUNN, SANTOS, SAMMIC, SMEG,GMG, SIMAG, VARIMIXER, MORETTI FORNI, MBM, HOUNO, MERCATUS, ELETTROBAR, PUJADAS, SAYL, SPM, DR. WEIGERT.
Kom: 884-000-143 |
||||||
![]() Autor: marianoitaliano24.pl Wypowiedzi: 3 |
Witam serdecznie
Nasza firma Mariano Italiano jest jedynym bezpo¶rednim producentem na rynku polskim w³oskiej kawy TOSCANO z rodzinnej palarni kawy z Livorno, W³ochy. Jeste¶my rozwijaj±c± swoj± dzia³alno¶æ firm±, która oferuje Pañstwu najlepsz± w³osk± kawê i ekspresy ci¶nieniowe do kawy zaczynaj±c od tych malutkich na espresso do tych znacznie wiêkszych profesjonalnych, restauracyjnych. Zaraszamy na nasz± stronê: www.marianoitaliano24.pl b±d¼ na Nasz funpage FC: https://www.facebook.com/marianoitaliano24
ZAWSZE ¦WIE¯O PALONA KAWA DOSTÊPNA OD RÊKI 507569469
|
||||||
|
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:09:44 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|