FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KUCHARZY MAMY TYLE CO GRZYBóW PO DESZCZU
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KUCHARZY MAMY TYLE CO GRZYBóW PO DESZCZU

Autor: gastro


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2011-04-18 o godzinie 09:50:27.
Już od 3 lat widzi się większe zainteresowanie gastronomią, to przyczyna mediów,któta pozytywnie wplywa na rozwój naszego rynku.Ale ? Są tu dwie strony medalu...
Jest moda ok.co raz więcej dobrych knajp,lokali , a za tym idzie bukowanie miejsc,układy na miejsca pracy.Wiele z nich jest zajęte przez ludzi dobrej woli bo chcą pracować,ale niemają zielonego pojęcia o kuchni.Nawet ci , co pokończyli szkoły gastronomiczne.Np;wielu pracodawców stawia na mlodych, ok!ale co dalej?no właśnie słyszymy; jedzenie nie dobre,sztuczne, bądź zamyka się taka knajpa, co gorsze szukają co miesiąc kolejnych kucharzy,a nóż może w koncu się trafi...
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Lawendka


Wypowiedzi: 1
Post 2 napisany 2016-11-18 o godzinie 18:40:38.
Akurat gastronomia to dziedzina, w której wiedzę trzeba pozyskiwać praktycznie na okrągło i nigdy nie wiadomo jaka wiedza, z jakiego zakresu może akurat nam się przydać w kuchni. Samym gotowaniem nie zyskamy sobie pochlebnych opinii odnośnie potraw. Jest to mieszanka talentu, ciężkiej pracy, ciągłej nauki i pasji. W tym wszystkim trzeba po prostu się dobrze czuć, a przede wszystkich kochać to co się robi, a goście na pewno odczują to na talerzu. Jesteśmy po kongresie Szefów Kuchni, gdzie poniekąd to o czym piszę miało swoje przełożenie. To wspaniałe spotkanie do dzielenia się swoją wiedzą, doświadczeniem i umiejętnościami. Musimy podwyższać swój kunszt gastronomiczny, by cieszyć gości, których karmimy, ale przede wszystkim byśmy sami sobie mogli powiedzieć, że robimy dobrą robotę. I cieszy mnie to bardzo, że sami nasi goście są coraz bardziej świadomi tego, co chcą otrzymywać na swoich talerzach. Po to właśnie jesteśmy, by nieść ludziom radość z każdego kawałka potrawy im zaserwowanej. Kongres miał na celu uświadomienie nam wszystkim, że nie tylko jesteśmy osobami, które stoją przy kuchennym blacie, ale również menadżerami oraz zarządcami. Musimy umieć odnaleźć się w każdej sytuacji i walczyć ze stresem. Stąd też spotkanie między innymi z Generałem Romanem Polko (komandosem i dyrektorem zarządzania), bo od kogo innego byśmy mogli lepiej przyswoić taką wiedzę? Musimy dbać o markę, którą jest nasze własne nazwisko.
Zostawiam opis Kongresu http://www.injob.com/pl/pl/career-plan/czego-szef-kuchni-moze-nauczyc-sie-od-komandosa-kongres-szefow-kuchni-2016 dla osób, które chciałyby się z nim zaznajomić.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.162.159.33
Data: 2018-09-25
Czas: 13:05:13
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KUCHARZY MAMY TYLE CO GRZYBóW PO DESZCZU
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "kucharzy mamy tyle co grzybów po deszczu" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: kucharz (20)    kucharze (16)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Ser do zapiekanek ???    System pracy z dostawcami - Jaki?   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.