![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: KUCHARZY MAMY TYLE CO GRZYBóW PO DESZCZU |
|||||||
|
Autor:
gastro
Wypowiedzi: 2 |
Już od 3 lat widzi się większe zainteresowanie gastronomią, to przyczyna mediów,któta pozytywnie wplywa na rozwój naszego rynku.Ale ? Są tu dwie strony medalu...
Jest moda ok.co raz więcej dobrych knajp,lokali , a za tym idzie bukowanie miejsc,układy na miejsca pracy.Wiele z nich jest zajęte przez ludzi dobrej woli bo chcą pracować,ale niemają zielonego pojęcia o kuchni.Nawet ci , co pokończyli szkoły gastronomiczne.Np;wielu pracodawców stawia na mlodych, ok!ale co dalej?no właśnie słyszymy; jedzenie nie dobre,sztuczne, bądź zamyka się taka knajpa, co gorsze szukają co miesiąc kolejnych kucharzy,a nóż może w koncu się trafi... |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Lawendka Wypowiedzi: 1 |
Akurat gastronomia to dziedzina, w której wiedzę trzeba pozyskiwać praktycznie na okrągło i nigdy nie wiadomo jaka wiedza, z jakiego zakresu może akurat nam się przydać w kuchni. Samym gotowaniem nie zyskamy sobie pochlebnych opinii odnośnie potraw. Jest to mieszanka talentu, ciężkiej pracy, ciągłej nauki i pasji. W tym wszystkim trzeba po prostu się dobrze czuć, a przede wszystkich kochać to co się robi, a goście na pewno odczują to na talerzu. Jesteśmy po kongresie Szefów Kuchni, gdzie poniekąd to o czym piszę miało swoje przełożenie. To wspaniałe spotkanie do dzielenia się swoją wiedzą, doświadczeniem i umiejętnościami. Musimy podwyższać swój kunszt gastronomiczny, by cieszyć gości, których karmimy, ale przede wszystkim byśmy sami sobie mogli powiedzieć, że robimy dobrą robotę. I cieszy mnie to bardzo, że sami nasi goście są coraz bardziej świadomi tego, co chcą otrzymywać na swoich talerzach. Po to właśnie jesteśmy, by nieść ludziom radość z każdego kawałka potrawy im zaserwowanej. Kongres miał na celu uświadomienie nam wszystkim, że nie tylko jesteśmy osobami, które stoją przy kuchennym blacie, ale również menadżerami oraz zarządcami. Musimy umieć odnaleźć się w każdej sytuacji i walczyć ze stresem. Stąd też spotkanie między innymi z Generałem Romanem Polko (komandosem i dyrektorem zarządzania), bo od kogo innego byśmy mogli lepiej przyswoić taką wiedzę? Musimy dbać o markę, którą jest nasze własne nazwisko.
Zostawiam opis Kongresu http://www.injob.com/pl/pl/career-plan/czego-szef-kuchni-moze-nauczyc-sie-od-komandosa-kongres-szefow-kuchni-2016 dla osób, które chciałyby się z nim zaznajomić. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 10:41:49 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|