![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SPRZęT GASTRONOMICZNY, OKAP, GRILL,FRYTOWNICA |
|||||||
|
Autor:
OmOm
Wypowiedzi: 1 |
Witam
niebawem otwieram lokali gastronomiczny w którym będą podawane głównie kiełbaski i frytki, chciałabym prosić o radę odnośnie sprzętu. -Czy warto kupować używany? (jak w temacie potrzebuje frytkownic, grilla, oraz okapu) -Potrzebuje frytkownicy dwukomorowej, czy lepiej z kranikami czy bez? -grill z jaką płytą żeliwną ceramiczną? -jeśli nowy sprzęt to czy firma Royal catering jest w porządku? czy warto zainwestować w coś lepszego? -jeśli chodzi o okap potrzebuje 150cm -kiełbaski i frytki to dania docelowe więc mam nadzieje że przepustowość będzie dość duża,dlatego potrzebuje też dobrego sprzętu -czy napięcie dla grila 230 wystarczy? |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Wencel
Wypowiedzi: 10 |
Witam
Nie warto kupować sprzętu używanego z tego względu że istnieje ryzyko częstych awarii. W przypadku nowego mamy ten komfort że istnieje małe prawdopodobieństwo usterek.W przypadku nowego sprzętu otrzymujesz także 2 letnią gwarancję.Nasza firma zajmuje się projektami,sprzedażą oraz serwisem urządzeń gastronomicznych dodatkowo szkolimy personel z obsługi sprzętu.Udzielamy kredytów na zakupiony sprzęt. Jeżeli potrzebna jest porada z zakresu doboru sprzętu służę doradztwem 693-211-160 Marcin. Grill - Dzielimy na 2 rodzaje grille elektryczne z płytą stalową i gazowe lawowe . Elektryczne mogą być z płyta stalową gładką lub ryflowaną, bądź też ryflowano-gładką Grill gazowy lawowy jest droższy w zakupie ale tańszy w eksploatacji .Jeśli chodzi o napięcie 230 V to jest wystarczające jedynie do wersji 3,5kW jednak trzeba pamiętać że jest to sprzęt półprofesjonalny.Wszystkie mocniejsze grille elektryczne charakteryzują się szybszym czasem rozgrzewania, stabilniejszą pracą.Lepszym rozwiązaniem jest stosować grille elektryczne 400V Frytownica z kranikiem i podstawą jest najlepszym rozwiązaniem ponieważ mamy kranik i naczynie które jest w podstawie specjalnie do zużytego oleju.Umożliwia nam to szybko i sprawnie usunąć stary olej. |
||||||
|
Autor:
Wencel
Wypowiedzi: 10 |
Jeśli chodzi o okap gastronomiczny to mogę zaproponować 1500x900x400 - okap przyścienny z labiryntowymi łapaczami tłuszczu z króćcami wentylacyjnymi 2x200mmm wykonany ze stali kwaso odpornei - 1985zł netto.
|
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
Tak jak poprzednicy odradzam zakup urządzeń gastronomicznych używanych, no chyba że będą w bardzo okazyjnej cenie ze sprawdzonego źródła.
Wencel wstępnie odpowiedział na Twoje pytania, ale aby doprecyzować to musiałbyś napisać więcej, żeby odpowiednio dopasować idealne rozwiązanie. |
||||||
|
Autor:
Meble Nierdzewne
Wypowiedzi: 7 |
Jeżeli potrzebujesz nowy okap wykonany ze stali nierdzewnej to zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą okapów wentylacyjnych dla gastronomii pod adresem: www.meblenierdzewne.pl
Okap może być dostosowany do Twoich indywidualnych potrzeb, tzn. dowolny wymiar i kształt oraz wyposażenie (łapacze tłuszczu, oświetlenie itp).
sklep internetowy: www.MebleNierdzewne.pl
najlepsza oferta mebli wykonanych ze stali nierdzewnej dostawy na terenie całego kraju, krótkie terminy realizacji zamówień, realizujemy zamówienia nietypowe |
||||||
|
Autor:
MULTIGER Gerard Śpiewak
Wypowiedzi: 15 |
OmOm napisał(a) w dniu 2013-04-17 o godzinie 12:13:41: Witam niebawem otwieram lokali gastronomiczny w którym będą podawane głównie kiełbaski i frytki, chciałabym prosić o radę odnośnie sprzętu. -Czy warto kupować używany? (jak w temacie potrzebuje frytkownic, grilla, oraz okapu) -Potrzebuje frytkownicy dwukomorowej, czy lepiej z kranikami czy bez? -grill z jaką płytą żeliwną ceramiczną? -jeśli nowy sprzęt to czy firma Royal catering jest w porządku? czy warto zainwestować w coś lepszego? -jeśli chodzi o okap potrzebuje 150cm -kiełbaski i frytki to dania docelowe więc mam nadzieje że przepustowość będzie dość duża,dlatego potrzebuje też dobrego sprzętu -czy napięcie dla grila 230 wystarczy? Witam serdecznie Prosze na maila bliższe informacje o oczekiwaniach, przygotuje kilka alternatywnych ofert Pozdrawiam Gerard Śpiewak Gerard@multiger.pl
GASTRONOMIA NA 101 %, DORADZIMY, ZAPROJEKTUJEMY, WYPOSAŻYMY, ZAMONTUJEMY, NAUCZYMY JAK ZMAKSYMALIZOWAĆ PRACĘ URZĄDZEŃ I LUDZI, SERWIS GWARANCYJNY I POGWARANCYJNY POMOŻEMY ZDOBYĆ FINANSOWANIE (LEASING)
DOSTARCZAMY RÓWNIEŻ GALANTERIĘ STOŁOWĄ, DORADZAMY W MENU. CO TYLKO DROGI KLIENT POTRZEBUJE ZAPR |
||||||
![]() Autor: VipGastro Wypowiedzi: 23 |
OmOm zapraszam do naszego salonu sprzedaży w Warszawie. W naszej ofercie znajdziesz sprzęt nowy jak i używany. Na każdą używaną rzecz utrzymujesz u nas gwarancję jak również opiekę serwisową.
Pozdrawiam
VipGastro ul. Kuropatwy 40, 02-892 Warszawa mobile: +48 606 900 027, +48 606 900 023 www: www.vipgastro.pl mail: biuro@vipgastro.pl facebook: http://www.facebook.com/VipGastro |
||||||
|
Autor:
marecki45
Wypowiedzi: 5 |
Ja także bym nie polecał urządzeń używanych - po prostu, z własnego doświadczenia, wiem, że w razie awarii jest naprawdę nieciekawie, nikt ci nie da gwarancji, że sprzęt ci się nie popsuje tydzień po zakupie... Ja u siebie mam sprzęt z Fabryki GORT - porządny, bezawaryjny, naprawdę szczerze mogę polecić - część sprzętu mam seryjnego, część projektowanego na zamówienie. Z całości jestem bardzo zadowolony.
|
||||||
![]() Autor: VipGastro Wypowiedzi: 23 |
Ciekawa reguła którą też można podpiąć pod sprzęt nowy nigdy nie mamy pewności czy po tygodniu nie wyzionie ducha... Zajmuję się sprzedażą sprzętu używanego już dłuższy czas i za każdym razem sprzęt przed wydaniem jest sprawdzany powtórnie w celu uniknięcia awarii.
Pozdrawiam
VipGastro ul. Kuropatwy 40, 02-892 Warszawa mobile: +48 606 900 027, +48 606 900 023 www: www.vipgastro.pl mail: biuro@vipgastro.pl facebook: http://www.facebook.com/VipGastro |
||||||
![]() Autor: Gastronomek Wypowiedzi: 20 |
Ale na używany sprzęt nie masz gwarancji i to jest podstawowa różnica. Masz rację, że też nie mamy pewności czy po tygodniu nam się zepsuje albo uszkodzi, ale przynajmniej będziemy mogli go wymienić na nowy, bądź mieć darmowe serwisowanie.
Wszystko, czego Ci potrzeba, znajdziesz tutaj - www.horeca.pl
|
||||||
| SPRZęT GASTRONOMICZNY, OKAP, GRILL,FRYTOWNICA | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: VipGastro Wypowiedzi: 23 |
Co do gwarancji udzielamy rozruchowej na każdy używany sprzęt z możliwością wydłużenia. Zresztą tak jak wcześniej pisałem każda rzecz jest sprawdzana przez serwis i w 100% sprawna. Serwis darmowy dobrze wiem jak działa w 99% producent twierdzi iż usterka nastąpiła w sposób mechaniczny bądź z nie umiejętnego korzystania, i nie ma co się oszukiwać ceny pomiędzy nowymi a używanymi rzeczami jest znacząca i co ważne używka jest dostępna od ręki i widzimy co kupujemy.
Pozdrawiam
VipGastro ul. Kuropatwy 40, 02-892 Warszawa mobile: +48 606 900 027, +48 606 900 023 www: www.vipgastro.pl mail: biuro@vipgastro.pl facebook: http://www.facebook.com/VipGastro |
||||||
|
Autor:
artur@proma.pl
Wypowiedzi: 4 |
Witam serdecznie, zapraszam na stronę zwiadowca.pl, tu znajdzie Pan bazę producentów i dostawców sprzętu gastronomicznego, również wiele urządzeń w promocyjnych cenach, zamieszczanie zapytań ofertowych jest bezpatne.
Z najserdeczniejszymi pozdrowieniami Artur Niedzielski artur@proma.pl www.zwiadowca.pl ------------------------------------------ P.C.I. Proma Sp. z o.o. Ul.Ks. Konstancji 4, 44-300 Wodzisław Śląski, NIP 647-21-70-244, KRS 0000 135990 Tel. 32/ 456-03-30, Tel. Kom. 0601-311-700, e-mail: artur@proma.pl |
||||||
|
Autor:
karol34
Wypowiedzi: 7 |
Ja także mam sprzęt z GORT - sprawdza się w kuchni bardzo dobrze - taka jest opinia szefa kuchni u mnie przynajmniej. :) a facet zna się na rzeczy. Zrealizowali zamówienie szybko, beż żadnych problemów, wszystko w każdym bądź razie jest robione wtej firmie 'pod klienta', przynajmniej z tego, co ja zdążyłem zauważyć.
|
||||||
Autor:
ADMIN
![]() ![]() Tematy: 14 Wypowiedzi: 86 |
karol34 napisał(a) w dniu 2013-07-01 o godzinie 22:56:02: Ja także mam sprzęt z GORT - sprawdza się w kuchni bardzo dobrze - taka jest opinia szefa kuchni u mnie przynajmniej. :) a facet zna się na rzeczy. Zrealizowali zamówienie szybko, beż żadnych problemów, wszystko w każdym bądź razie jest robione wtej firmie \'pod klienta\', przynajmniej z tego, co ja zdążyłem zauważyć. Sugeruję zakończyć swoje praktyki marketingu szeptanego. Nie będę publicznie pisał dlaczego, bo Ty już sam wiesz dlaczego. Kolejne wypowiedzi na temat firmy GORT uznam za SPAM i usunę. |
||||||
|
Autor:
Sylwek
Wypowiedzi: 10 |
Dokładnie, tak jak mówi marecki, w razie awarii, możesz się pocałować w nos, a tak masz gwarancję, zaplecze techniczne jeżeli coś nawali, większość firm polecających usługi dla gastronomii ma zaplecze serwisowe, do tego gwarancja określonego produktu. Wszystko się kalkuluje. Porównaj sobie kilka firm, ja mogę Ci polecić, tę którą znam z własnego doświadczenia - Szron, działają w Łodzi ale też mają sklep online. Ze swojej strony nie mam do nich zastrzeżeń. Warto sprawdzić. Pozdrawiam.
|
||||||
|
Autor:
Części gastronomiczne
Wypowiedzi: 4 |
Sylwek napisał(a) w dniu 2013-07-25 o godzinie 09:04:04: Dokładnie, tak jak mówi marecki, w razie awarii, możesz się pocałować w nos, a tak masz gwarancję, zaplecze techniczne jeżeli coś nawali, większość firm polecających usługi dla gastronomii ma zaplecze serwisowe, do tego gwarancja określonego produktu. Wszystko się kalkuluje. Porównaj sobie kilka firm, ja mogę Ci polecić, tę którą znam z własnego doświadczenia - Szron, działają w Łodzi ale też mają sklep online. Ze swojej strony nie mam do nich zastrzeżeń. Warto sprawdzić. Pozdrawiam. Wszystko zależy od tego czy dana firma poza serwisem ma szybki dostęp do części zamiennych. Gwarancja to jedno a czas reakcji to drugie..
części zamienne do urządzeń gastronomicznych,
e-mail: serwis@gastronomiczne.pl |
||||||
|
Autor:
olaole Wypowiedzi: 5 |
Na bank przyda Ci się pakowarka próżniowa handy! Sprawdź sobie na stronie Gastrro.pl bo ja od nich kupiłam i polecam :) https://www.gastrro.pl/urzadzenia-kuchenne/pakowarki-prozniowe.html
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:09:48 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|