FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SPRZęT GASTRONOMICZNY, OKAP, GRILL,FRYTOWNICA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SPRZęT GASTRONOMICZNY, OKAP, GRILL,FRYTOWNICA

Autor: OmOm


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2013-04-17 o godzinie 12:13:41.
Witam
niebawem otwieram lokali gastronomiczny w którym będą podawane głównie kiełbaski i frytki, chciałabym prosić o radę odnośnie sprzętu.
-Czy warto kupować używany? (jak w temacie potrzebuje frytkownic, grilla, oraz okapu)
-Potrzebuje frytkownicy dwukomorowej, czy lepiej z kranikami czy bez?
-grill z jaką płytą żeliwną ceramiczną?
-jeśli nowy sprzęt to czy firma Royal catering jest w porządku? czy warto zainwestować w coś lepszego?
-jeśli chodzi o okap potrzebuje 150cm
-kiełbaski i frytki to dania docelowe więc mam nadzieje że przepustowość będzie dość duża,dlatego potrzebuje też dobrego sprzętu
-czy napięcie dla grila 230 wystarczy?

 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Wencel


Wypowiedzi: 10
Post 2 napisany 2013-04-22 o godzinie 11:12:49.
Witam
Nie warto kupować sprzętu używanego z tego względu że istnieje ryzyko częstych awarii. W przypadku nowego mamy ten komfort że istnieje małe prawdopodobieństwo usterek.W przypadku nowego sprzętu otrzymujesz także 2 letnią gwarancję.Nasza firma zajmuje się projektami,sprzedażą oraz serwisem urządzeń gastronomicznych dodatkowo szkolimy personel z obsługi sprzętu.Udzielamy kredytów na zakupiony sprzęt.
Jeżeli potrzebna jest porada z zakresu doboru sprzętu służę doradztwem 693-211-160 Marcin.
Grill - Dzielimy na 2 rodzaje grille elektryczne z płytą stalową i gazowe lawowe .
Elektryczne mogą być z płyta stalową gładką lub ryflowaną, bądź też ryflowano-gładką
Grill gazowy lawowy jest droższy w zakupie ale tańszy w eksploatacji .Jeśli chodzi o napięcie 230 V to jest wystarczające jedynie do wersji 3,5kW jednak trzeba pamiętać że jest to sprzęt półprofesjonalny.Wszystkie mocniejsze grille elektryczne charakteryzują się szybszym czasem rozgrzewania, stabilniejszą pracą.Lepszym rozwiązaniem jest stosować grille elektryczne 400V
Frytownica z kranikiem i podstawą jest najlepszym rozwiązaniem ponieważ mamy kranik i naczynie które jest w podstawie specjalnie do zużytego oleju.Umożliwia nam to szybko i sprawnie usunąć stary olej.
 
Autor: Wencel


Wypowiedzi: 10
Post 3 napisany 2013-04-22 o godzinie 11:19:25.
Jeśli chodzi o okap gastronomiczny to mogę zaproponować 1500x900x400 - okap przyścienny z labiryntowymi łapaczami tłuszczu z króćcami wentylacyjnymi 2x200mmm wykonany ze stali kwaso odpornei - 1985zł netto.
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 4 napisany 2013-04-23 o godzinie 12:02:47.
Tak jak poprzednicy odradzam zakup urządzeń gastronomicznych używanych, no chyba że będą w bardzo okazyjnej cenie ze sprawdzonego źródła.
Wencel wstępnie odpowiedział na Twoje pytania, ale aby doprecyzować to musiałbyś napisać więcej, żeby odpowiednio dopasować idealne rozwiązanie.
 
Autor: Meble Nierdzewne


Wypowiedzi: 7
Post 5 napisany 2013-04-23 o godzinie 13:07:59.
Jeżeli potrzebujesz nowy okap wykonany ze stali nierdzewnej to zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą okapów wentylacyjnych dla gastronomii pod adresem: www.meblenierdzewne.pl

Okap może być dostosowany do Twoich indywidualnych potrzeb, tzn. dowolny wymiar i kształt oraz wyposażenie (łapacze tłuszczu, oświetlenie itp).
sklep internetowy: www.MebleNierdzewne.pl
najlepsza oferta mebli wykonanych ze stali nierdzewnej
dostawy na terenie całego kraju, krótkie terminy realizacji zamówień, realizujemy zamówienia nietypowe
 
Autor: MULTIGER Gerard Śpiewak


Wypowiedzi: 15
Post 6 napisany 2013-04-23 o godzinie 14:13:18.
OmOm napisał(a) w dniu 2013-04-17 o godzinie 12:13:41:
Witam
niebawem otwieram lokali gastronomiczny w którym będą podawane głównie kiełbaski i frytki, chciałabym prosić o radę odnośnie sprzętu.
-Czy warto kupować używany? (jak w temacie potrzebuje frytkownic, grilla, oraz okapu)
-Potrzebuje frytkownicy dwukomorowej, czy lepiej z kranikami czy bez?
-grill z jaką płytą żeliwną ceramiczną?
-jeśli nowy sprzęt to czy firma Royal catering jest w porządku? czy warto zainwestować w coś lepszego?
-jeśli chodzi o okap potrzebuje 150cm
-kiełbaski i frytki to dania docelowe więc mam nadzieje że przepustowość będzie dość duża,dlatego potrzebuje też dobrego sprzętu
-czy napięcie dla grila 230 wystarczy?

Witam serdecznie
Prosze na maila bliższe informacje o oczekiwaniach, przygotuje kilka alternatywnych ofert
Pozdrawiam Gerard Śpiewak
Gerard@multiger.pl
GASTRONOMIA NA 101 %, DORADZIMY, ZAPROJEKTUJEMY, WYPOSAŻYMY, ZAMONTUJEMY, NAUCZYMY JAK ZMAKSYMALIZOWAĆ PRACĘ URZĄDZEŃ I LUDZI, SERWIS GWARANCYJNY I POGWARANCYJNY POMOŻEMY ZDOBYĆ FINANSOWANIE (LEASING)
DOSTARCZAMY RÓWNIEŻ GALANTERIĘ STOŁOWĄ, DORADZAMY W MENU.
CO TYLKO DROGI KLIENT POTRZEBUJE
ZAPR
 
Sprzęt gastronomiczny, okap, grill,frytownica
Autor: VipGastro


Wypowiedzi: 23
Post 7 napisany 2013-04-27 o godzinie 20:14:05.
OmOm zapraszam do naszego salonu sprzedaży w Warszawie. W naszej ofercie znajdziesz sprzęt nowy jak i używany. Na każdą używaną rzecz utrzymujesz u nas gwarancję jak również opiekę serwisową.
Pozdrawiam

VipGastro

ul. Kuropatwy 40, 02-892 Warszawa
mobile: +48 606 900 027, +48 606 900 023
www: www.vipgastro.pl
mail: biuro@vipgastro.pl
facebook: http://www.facebook.com/VipGastro

 
Autor: marecki45


Wypowiedzi: 5
Post 8 napisany 2013-05-11 o godzinie 23:29:47.
Ja także bym nie polecał urządzeń używanych - po prostu, z własnego doświadczenia, wiem, że w razie awarii jest naprawdę nieciekawie, nikt ci nie da gwarancji, że sprzęt ci się nie popsuje tydzień po zakupie... Ja u siebie mam sprzęt z Fabryki GORT - porządny, bezawaryjny, naprawdę szczerze mogę polecić - część sprzętu mam seryjnego, część projektowanego na zamówienie. Z całości jestem bardzo zadowolony.
 
Sprzęt gastronomiczny, okap, grill,frytownica
Autor: VipGastro


Wypowiedzi: 23
Post 9 napisany 2013-05-13 o godzinie 14:01:47.
Ciekawa reguła którą też można podpiąć pod sprzęt nowy nigdy nie mamy pewności czy po tygodniu nie wyzionie ducha... Zajmuję się sprzedażą sprzętu używanego już dłuższy czas i za każdym razem sprzęt przed wydaniem jest sprawdzany powtórnie w celu uniknięcia awarii.
Pozdrawiam

VipGastro

ul. Kuropatwy 40, 02-892 Warszawa
mobile: +48 606 900 027, +48 606 900 023
www: www.vipgastro.pl
mail: biuro@vipgastro.pl
facebook: http://www.facebook.com/VipGastro

 
Sprzęt gastronomiczny, okap, grill,frytownica
Autor: Gastronomek


Wypowiedzi: 20
Post 10 napisany 2013-05-21 o godzinie 14:16:19.
Ale na używany sprzęt nie masz gwarancji i to jest podstawowa różnica. Masz rację, że też nie mamy pewności czy po tygodniu nam się zepsuje albo uszkodzi, ale przynajmniej będziemy mogli go wymienić na nowy, bądź mieć darmowe serwisowanie.
Wszystko, czego Ci potrzeba, znajdziesz tutaj - www.horeca.pl
SPRZęT GASTRONOMICZNY, OKAP, GRILL,FRYTOWNICA
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Sprzęt gastronomiczny, okap, grill,frytownica
Autor: VipGastro


Wypowiedzi: 23
Post 11 napisany 2013-06-03 o godzinie 13:39:48.
Co do gwarancji udzielamy rozruchowej na każdy używany sprzęt z możliwością wydłużenia. Zresztą tak jak wcześniej pisałem każda rzecz jest sprawdzana przez serwis i w 100% sprawna. Serwis darmowy dobrze wiem jak działa w 99% producent twierdzi iż usterka nastąpiła w sposób mechaniczny bądź z nie umiejętnego korzystania, i nie ma co się oszukiwać ceny pomiędzy nowymi a używanymi rzeczami jest znacząca i co ważne używka jest dostępna od ręki i widzimy co kupujemy.
Pozdrawiam

VipGastro

ul. Kuropatwy 40, 02-892 Warszawa
mobile: +48 606 900 027, +48 606 900 023
www: www.vipgastro.pl
mail: biuro@vipgastro.pl
facebook: http://www.facebook.com/VipGastro

 
Autor: artur@proma.pl


Wypowiedzi: 4
Post 12 napisany 2013-06-05 o godzinie 09:37:38.
Witam serdecznie, zapraszam na stronę zwiadowca.pl, tu znajdzie Pan bazę producentów i dostawców sprzętu gastronomicznego, również wiele urządzeń w promocyjnych cenach, zamieszczanie zapytań ofertowych jest bezpatne.


Z najserdeczniejszymi pozdrowieniami

Artur Niedzielski
artur@proma.pl
www.zwiadowca.pl

------------------------------------------

P.C.I. Proma Sp. z o.o. Ul.Ks. Konstancji 4, 44-300 Wodzisław Śląski, NIP 647-21-70-244, KRS 0000 135990

Tel. 32/ 456-03-30, Tel. Kom. 0601-311-700, e-mail: artur@proma.pl
 
Autor: karol34


Wypowiedzi: 7
Post 13 napisany 2013-07-01 o godzinie 22:56:02.
Ja także mam sprzęt z GORT - sprawdza się w kuchni bardzo dobrze - taka jest opinia szefa kuchni u mnie przynajmniej. :) a facet zna się na rzeczy. Zrealizowali zamówienie szybko, beż żadnych problemów, wszystko w każdym bądź razie jest robione wtej firmie 'pod klienta', przynajmniej z tego, co ja zdążyłem zauważyć.
 
Autor: ADMIN
forumforum

Tematy: 14
Wypowiedzi: 86
Post 14 napisany 2013-07-02 o godzinie 00:55:20.
karol34 napisał(a) w dniu 2013-07-01 o godzinie 22:56:02:
Ja także mam sprzęt z GORT - sprawdza się w kuchni bardzo dobrze - taka jest opinia szefa kuchni u mnie przynajmniej. :) a facet zna się na rzeczy. Zrealizowali zamówienie szybko, beż żadnych problemów, wszystko w każdym bądź razie jest robione wtej firmie \'pod klienta\', przynajmniej z tego, co ja zdążyłem zauważyć.

Sugeruję zakończyć swoje praktyki marketingu szeptanego. Nie będę publicznie pisał dlaczego, bo Ty już sam wiesz dlaczego. Kolejne wypowiedzi na temat firmy GORT uznam za SPAM i usunę.
 
Autor: Sylwek


Wypowiedzi: 10
Post 15 napisany 2013-07-25 o godzinie 09:04:04.
Dokładnie, tak jak mówi marecki, w razie awarii, możesz się pocałować w nos, a tak masz gwarancję, zaplecze techniczne jeżeli coś nawali, większość firm polecających usługi dla gastronomii ma zaplecze serwisowe, do tego gwarancja określonego produktu. Wszystko się kalkuluje. Porównaj sobie kilka firm, ja mogę Ci polecić, tę którą znam z własnego doświadczenia - Szron, działają w Łodzi ale też mają sklep online. Ze swojej strony nie mam do nich zastrzeżeń. Warto sprawdzić. Pozdrawiam.
 
Autor: Części gastronomiczne


Wypowiedzi: 4
Post 16 napisany 2013-07-25 o godzinie 14:08:45.
Sylwek napisał(a) w dniu 2013-07-25 o godzinie 09:04:04:
Dokładnie, tak jak mówi marecki, w razie awarii, możesz się pocałować w nos, a tak masz gwarancję, zaplecze techniczne jeżeli coś nawali, większość firm polecających usługi dla gastronomii ma zaplecze serwisowe, do tego gwarancja określonego produktu. Wszystko się kalkuluje. Porównaj sobie kilka firm, ja mogę Ci polecić, tę którą znam z własnego doświadczenia - Szron, działają w Łodzi ale też mają sklep online. Ze swojej strony nie mam do nich zastrzeżeń. Warto sprawdzić. Pozdrawiam.

Wszystko zależy od tego czy dana firma poza serwisem ma szybki dostęp do części zamiennych. Gwarancja to jedno a czas reakcji to drugie..
części zamienne do urządzeń gastronomicznych,
e-mail: serwis@gastronomiczne.pl
 
Autor: olaole


Wypowiedzi: 5
Post 17 napisany 2018-06-27 o godzinie 15:45:27.
Na bank przyda Ci się pakowarka próżniowa handy! Sprawdź sobie na stronie Gastrro.pl bo ja od nich kupiłam i polecam :) https://www.gastrro.pl/urzadzenia-kuchenne/pakowarki-prozniowe.html
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:09:48
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SPRZęT GASTRONOMICZNY, OKAP, GRILL,FRYTOWNICA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "sprzęt gastronomiczny, okap, grill,frytownica" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.