![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: WóZEK HOT-DOG |
|||||||
|
Autor:
rodek
Wypowiedzi: 3 |
Witam mam kilka pytań, posiadam wózek do sprzedaży hot-dogów ( mam do niego deklaracje zgodności i świadectwo materiałowe). I teraz mam pytanie, mam kilka miejsc gdzie mógłbym prowadzić sprzedaż ( w 3 różnych powiatach) i jak to wygląda od strony sanepidu? jest w ogóle taka możliwość że nie posiadałbym stałego miejsca sprzedaży i mógłbym w dowolnym zakresie się przemieszczać ? czy trzeba to za każdym razem gdzieś zgłaszać ?. Działalność zarejestruje u mnie w domu ale sprzedaż będę prowadził w innym powiecie więc w którym sanepidzie zrobić odbiór? W miejscu siedziby czy tam gdzie będe prowadził sprzedaż ?
Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam serdecznie zgłoszenie działalności związanej ze sprzedażą żywności dokonuje się wyłącznie na terenie gdzie zarejestrowana jest działalność. POdczas rejestracji w SANEPIDZIE należy podać gdzie tą działalność będzie się prowadziło. W celu rejestracji należy
- zgłosić się na badania w kierunku nosicielstwa i uzyskać zgodę lekarza medycyny pracy na pracę w gastronomii -opracować lub zlecić przygotowanie dokumentacji Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP/GHP) - najpóżniej na 14 dni przed rozpoczęciem działalności zgłosić się do SANEPIDU w celu zarejestrowania działalności związanej z obrotem żywnością Mogę opracować dokumentacji wymaganą przez SANEPID przy prowadzeniu takiej działalności, w ofercie mojej firmy są też konsultacje w zakresie jej rozpoczęcia Pozdrawiam Hanna Półtorak poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
Autor:
rodek
Wypowiedzi: 3 |
Czyli potrzebuje stałe miejsce aby zgłosić do sanepidu? ( ile kosztuje opracowanie tej dokumentacji? )
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Rejestracji dokonuje Pan w Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej na terenie której ma Pan zarejestrowaną działalność. W sprawie oferty na opracowanie dokumentacji proszę napisać na mail: poltorak@haccp-gmp.home.pl. Pozdrawiam Hanna Półtorak
|
||||||
|
Autor:
rodek
Wypowiedzi: 3 |
Ale podczas rejestracji w SANEPIDZIE mam podać gdzie tą działalność będzie się prowadziło, czyli muszę posiadać stałe miejsce jej prowadzenia? Czyli nie mogę tak po prostu z dnia na dzień zmienić miejsca sprzedaży ? Bo problem w tym że do czerwca muszę to wszystko załatwić łącznie z sanepidem ale do tego czasu nie będę jeszcze posiadał miejsca wykonywania działalności, byłem w sanepidzie i dowiedziałem się że muszę 14 dni przed rozpoczęciem działalności zgłosić to do sanepidu a oni przyjdą i sprawdzą, ale ja w tym czasie nie będę jeszcze posiadał tego miejsca.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 03:46:07 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|