FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / WóZEK HOT-DOG
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

WóZEK HOT-DOG

Autor: rodek

Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2013-03-10 o godzinie 19:22:49.
Witam mam kilka pytań, posiadam wózek do sprzedaży hot-dogów ( mam do niego deklaracje zgodności i świadectwo materiałowe). I teraz mam pytanie, mam kilka miejsc gdzie mógłbym prowadzić sprzedaż ( w 3 różnych powiatach) i jak to wygląda od strony sanepidu? jest w ogóle taka możliwość że nie posiadałbym stałego miejsca sprzedaży i mógłbym w dowolnym zakresie się przemieszczać ? czy trzeba to za każdym razem gdzieś zgłaszać ?. Działalność zarejestruje u mnie w domu ale sprzedaż będę prowadził w innym powiecie więc w którym sanepidzie zrobić odbiór? W miejscu siedziby czy tam gdzie będe prowadził sprzedaż ?

Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2013-03-11 o godzinie 09:14:05.
Witam serdecznie zgłoszenie działalności związanej ze sprzedażą żywności dokonuje się wyłącznie na terenie gdzie zarejestrowana jest działalność. POdczas rejestracji w SANEPIDZIE należy podać gdzie tą działalność będzie się prowadziło. W celu rejestracji należy
- zgłosić się na badania w kierunku nosicielstwa i uzyskać zgodę lekarza medycyny pracy na pracę w gastronomii
-opracować lub zlecić przygotowanie dokumentacji Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP/GHP)
- najpóżniej na 14 dni przed rozpoczęciem działalności zgłosić się do SANEPIDU w celu zarejestrowania działalności związanej z obrotem żywnością
Mogę opracować dokumentacji wymaganą przez SANEPID przy prowadzeniu takiej działalności, w ofercie mojej firmy są też konsultacje w zakresie jej rozpoczęcia
Pozdrawiam Hanna Półtorak poltorak@haccp-gmp.home.pl

Post 3 napisany 2013-03-11 o godzinie 11:02:38.
Czyli potrzebuje stałe miejsce aby zgłosić do sanepidu? ( ile kosztuje opracowanie tej dokumentacji? )

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 4 napisany 2013-03-11 o godzinie 13:19:07.
Rejestracji dokonuje Pan w Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej na terenie której ma Pan zarejestrowaną działalność. W sprawie oferty na opracowanie dokumentacji proszę napisać na mail: poltorak@haccp-gmp.home.pl. Pozdrawiam Hanna Półtorak

Post 5 napisany 2013-03-11 o godzinie 13:58:49.
Ale podczas rejestracji w SANEPIDZIE mam podać gdzie tą działalność będzie się prowadziło, czyli muszę posiadać stałe miejsce jej prowadzenia? Czyli nie mogę tak po prostu z dnia na dzień zmienić miejsca sprzedaży ? Bo problem w tym że do czerwca muszę to wszystko załatwić łącznie z sanepidem ale do tego czasu nie będę jeszcze posiadał miejsca wykonywania działalności, byłem w sanepidzie i dowiedziałem się że muszę 14 dni przed rozpoczęciem działalności zgłosić to do sanepidu a oni przyjdą i sprawdzą, ale ja w tym czasie nie będę jeszcze posiadał tego miejsca.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 03:46:07
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: WóZEK HOT-DOG
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "wózek hot-dog" w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: wózek (3)    wózki (3)    wózek gastronomiczny (3)    wózki gastronomiczne (3)    hot dog (4)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.