FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ZLEW W PRZYCZEPCE GASTRONOMICZNEJ
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ZLEW W PRZYCZEPCE GASTRONOMICZNEJ

Autor: kiecu123

Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2013-02-25 o godzinie 12:14:47.
Witam chcę zrobić zlew w przyczepce gastronomicznej (hydraulikiem nie jestem i się nie znam)
więc to co wiem
potrzebuję 2 zbiorniki 30l (na czystą brudną wodę)
jakąś pompkę jaką?
podgrzewacz wody jaki?
no i jak to wszystko podłączyć.
Prosił bym o pomoc
Pozdrawiam i dziękuje z góry.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2013-02-25 o godzinie 14:42:09.
Pompki do wody zobacz na dziale ogród w castoramie (tanie rozwiązanie i też działa). Podgrzewacz wody zasilany napięciem 230V obojętnie jaki. Podłączenie to prosta sprawa.

Ze zlewu poprzez np. syfon do jednego zbiornika, a z 2 zbiornika poprzez wężyk i pompkę do baterii zlewowej. Za pompką wstawiasz trójnik i jeden wąż do podgrzewacza i później do baterii a 2 wąż bezpośrednio do baterii.

Post 3 napisany 2013-02-25 o godzinie 18:06:31.
czyli np podgrzewacz wody DAFI 5,5KW z baterią może być bez problemu ?

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 4 napisany 2013-02-25 o godzinie 18:31:22.
Przyczepa jakie będzie miała źródło prądu? Bo 5 kW to sporo jeśli agregat.

Post 5 napisany 2013-04-27 o godzinie 21:28:40.
To zależy od imprezy ;) więc 3,7 czy 4,5 lepiej ? To i tak pewnie nie bedzie dobrze grzało.
Podgrzewacz Dafi będzie ok ?

Więc tak mam
popka zanurzeniowa(50zł) + przetwornica 230/12v (55zł)
zlew dwukomorowy(w castoramie najtańszy 99zł)
rodziałka y (żeby zamontować za pompką 8zł)
przewody (10mm 6zł/m)
pojemnik na wodę 19l (65zł)
kran z włącznikiem pompki 270zł
no i został podgrzewacz wody przepływowy ok 160zł

Mam nadzieje że to komuś się przyda ;)
Dzieki za pomoc Gutek

Autor: Brylant

Wypowiedzi: 4
Post 6 napisany 2013-04-28 o godzinie 12:20:10.
kiecu123 napisał(a) w dniu 2013-04-27 o godzinie 21:28:40:
To zależy od imprezy ;) więc 3,7 czy 4,5 lepiej ? To i tak pewnie nie bedzie dobrze grzało.
Podgrzewacz Dafi będzie ok ?

Więc tak mam
popka zanurzeniowa(50zł) + przetwornica 230/12v (55zł)
zlew dwukomorowy(w castoramie najtańszy 99zł)
rodziałka y (żeby zamontować za pompką 8zł)
przewody (10mm 6zł/m)
pojemnik na wodę 19l (65zł)
kran z włącznikiem pompki 270zł
no i został podgrzewacz wody przepływowy ok 160zł

Mam nadzieje że to komuś się przyda ;)
Dzieki za pomoc Gutek

Mam w przyczepie 2 pojemniki: 1 na wodę czystą 30l, 2 na wodę brudną też 30l do tego węże, pompkę itp ale jest problem z podgrzewaczem, bo w przyczepie mam zamontowany agregat, czy macie jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu? sezon już prawie a mi jeszcze pozostało kilka technicznych problemów do rozwiązania.

Autor: lukasz

Wypowiedzi: 7
Post 7 napisany 2013-04-29 o godzinie 10:52:48.
Witam. nie musisz kupowac pomki wystarczy zbiornik z czysta woda zamontowac wyzej niz kran na podescie lub polce kupic przeplywowy podgrzewacz i masz sprawe zalatwiona a pozatym to musisz miec 3 zlewy a nie 2. Kup w makro 3 Gn glebokie po 5 litrow wytnij dziury, polacz syfonami z castoramy i masz problem wody z glowy, nie musisz montowac 30 litrow zbiornika wystarczy 15l duzy jest ci potrzebny tylko na brudna wode. Lukasz

Post 8 napisany 2013-04-29 o godzinie 10:54:58.
Dodam jeszcze ze jak zabraknie ci pradu to i tak woda bedzie leciala bo grawitacja dziala caly czas

Autor: Szkolenia Gastronomiczne

Wypowiedzi: 1
Post 9 napisany 2013-04-29 o godzinie 21:26:43.
lukasz napisał(a) w dniu 2013-04-29 o godzinie 10:54:58:
Dodam jeszcze ze jak zabraknie ci pradu to i tak woda bedzie leciala bo grawitacja dziala caly czas

A zastanawiałeś się jak umieścić pojemnik z wodą np w szafce u góry? jeśli będzie pracować kobieta to jest to małe wyzwanie, to tego pojemnik grawitacyjny będzie musiał być rozłączany i podłączany a w przypadku pojemnika poniżej zlewu wkładasz i wyciągasz wąż, według mnie tak jest prościej.
organizuje szkolenia gastronomiczne na terenie całego kraju

Post 10 napisany 2013-04-30 o godzinie 12:32:36.
jest prosciej z pojemnikiem pod zlewem ale pracowales moze w zimie w takiej przyczepie.wystarczy pojemnik zamontowac na wysokosci 140cm i nie musisz sie martwic czy ci woda zamarznie czy nie. Ja w castoramie kupilem przez 2 lata ju 10 pomp wody kazda kosztuje ok 130 zl (chinska) a od kiedy przerobilem wszystko na grawitacje mam problem z glowy. Ja tylko pisze co dla mnie jest wygodniej, wode dolewam z 5l baniakow z biedronki 1 zl sztuka i o nic sie nie martwie czy mam prad czy nie i jaka jest pora roku.pozdrawiam
ZLEW W PRZYCZEPCE GASTRONOMICZNEJ
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Wojtek - Eurogast
forumforum

Wypowiedzi: 51
Post 11 napisany 2013-05-05 o godzinie 00:57:41.
Pompki do wody zobacz na dziale ogród w castoramie (tanie rozwiązanie i też działa). Podgrzewacz wody zasilany napięciem 230V obojętnie jaki. Podłączenie to prosta sprawa.

Ze zlewu poprzez np. syfon do jednego zbiornika, a z 2 zbiornika poprzez wężyk i pompkę do baterii zlewowej. Za pompką wstawiasz trójnik i jeden wąż do podgrzewacza i później do baterii a 2 wąż bezpośrednio do baterii.

Polecam - nie jest to pełna profeska ale powinno zdać egzamin :)
Importer : ROLLER GRILL, FIAMMA, FUTURMAT, CONTI, BUNN, SANTOS, SAMMIC, SMEG,GMG, SIMAG, VARIMIXER, MORETTI FORNI, MBM, HOUNO, MERCATUS, ELETTROBAR, PUJADAS, SAYL, SPM, DR. WEIGERT.
Kom: 884-000-143

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 06:01:51
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ZLEW W PRZYCZEPCE GASTRONOMICZNEJ
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "zlew w przyczepce gastronomicznej " w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: przyczepa (34)    przyczepa gastronomiczna (48)    zlew (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.