FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FILTROWANIE FRYTURY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FILTROWANIE FRYTURY

Autor: tomekpp

Tematy: 2
Wypowiedzi: 5
Post 1 napisany 2013-02-11 o godzinie 17:54:19.
Witam wszystkich.
Od niedawna siedzę w gastronomi i szukam metody do filtracji frytury. Zamierzam otworzyć punkt który bedzie sprzedawał kurczaki typu KFC. Jak wadomo panierka czesto odpada wiec na dnie frytkownicy na pewno będzie dużo mąki. I tu moje pytanie jakie są metody filtracji oleju. Najlepiej jak najtańsze.
Ja znalazłem system filtracji Vito ale to już inwestycja 5k+ . Czy istnieje jakis tradycyjny i manualny filtr ?

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Rafał

Wypowiedzi: 4
Post 2 napisany 2013-03-06 o godzinie 16:19:05.
Na allegro masz Vito 30 za 2500 brutto , innym rozwiązaniem są frytownicę Lotus z wbudowanym filtrem oleju.

Apropo KFC - oni pieką kurczaki w piecu konwekcyjno-parowym RATIONAL - odeszli już od smożenia na głębokim oleju.
UNIgastro-Profesjonalnie dla Twojej gastronomii . Wrocław ul.Krakowska 98 , tel : 71/337-32-69 , www.unigastro.pl

Autor: karol34

Wypowiedzi: 7
Post 3 napisany 2013-04-30 o godzinie 19:08:40.
Ato nawet nie wiedziałem co do tego KFC. :P ale fajny pomysł na biznes.

Autor: PM Food Solution

Wypowiedzi: 2
Post 4 napisany 2013-06-01 o godzinie 18:35:27.
Nowością dostępna na rynku jest produkt Magnesol XL, który jest substancją wspomagającą proces filtrowania zanieczyszczonego oleju. Magnesol XL to syntetyczny krzemian magnezu ma postać białego proszku którego cząsteczki działają jak magnes przyciągając rozpuszczone substancje smakowe i zapachowe. Opóźnia starzenie oleju do 50 proc.Produkt znaczenie poprawia jakość i walory smakowe oleju.
wiecej informacji na : www.pmfoodsolution.com

Autor: crxvtec

Tematy: 2
Wypowiedzi: 19
Post 5 napisany 2013-06-02 o godzinie 14:17:20.
Kurczaki w panierce nie są pieczone w piecu konw.-par. tylko smażone we frytownicach, nie pisz takich głupot. System filtracji vito to jest dobre do filtracji oleju po frytkach ale do oleju po kurczakach nie sprawdzi się, te śmieszne filtry zaraz się pozapychają będziesz musiał zużyć do filtracji oleju z całej maszyny kilka sztuk. Do tej najmniejszej maszynki sztuka filtra kosztuje 4,5zł do tej największej ok 9-10zł przecież to chore... To w ogóle dobry biznes takie filtrujące maszynki za 5 tysięcy a później jeszcze filtry po 10zł, dobre dla jeleni, jak to kupisz to dopiero umoczysz. A co w takiej maszynce? Trochę kwasówki, pompka spożywcza do pracy w wysokiej temp, kabel miedziany zasilający to właśnie za okazyją kwotę 5tysięcy, Ludzie już nie wiedzą jakie pieniądze wołać... Rozwiązaniem dla Ciebie jest kupno używanego filtra stosowanego przez sieć KFC lub budowa swojego u spawacza który ogarnia spawanie kwasówki, budowa takiego filtra jest prosta jak budowa cepa. tomekpp napisz do mnie maila co Cię interesuje, prowadziłem taki interes stacjonarnie teraz zamierzam to robić mobilnie. crxvtec@interia.pl

Autor: karol34

Wypowiedzi: 7
Post 6 napisany 2013-07-01 o godzinie 22:57:57.
Dobry pomysł z tym a'la KFC. :)

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.218
Data: 2026-04-15
Czas: 04:38:41
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: FILTROWANIE FRYTURY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "filtrowanie frytury" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: frytura (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Gastronomia a wymagania Sanepidu    ekspres do kawy ascaso   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.