FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAKIE SZAFY/ SZAFKI
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAKIE SZAFY/ SZAFKI

Autor: kulka


Tematy: 2
Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2013-01-22 o godzinie 16:15:50.
Proszę podpowiedzcie z jakiego materiału powinny być szafy, szafki i półki w kuchni i magazynie? Czy to musi być stal czy może być np mdf? Pewien technolog powiedział mi, że np w zmywalni mogę mieć szafę na garnki z materiału łatwo zmywalnego i nie ma wymagań co do nierdzewek. Jednak szukam po hurtowniach i tam są same stalowe. Co do stołów roboczych to rozumiem, że musi być stal ale wszystkie inne meble też? Jak to w końcu ma być?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Meble Nierdzewne


Wypowiedzi: 7
Post 2 napisany 2013-01-22 o godzinie 16:48:49.
Meble wykonane ze stali nierdzewnej są lepsze od mdf. Nie pochłaniają wilgoci, może je czyścić mocniejszymi detergentami i mają większą trwałość. Będziesz miał nierdzewke to będziesz miał spokuj..
sklep internetowy: www.MebleNierdzewne.pl
najlepsza oferta mebli wykonanych ze stali nierdzewnej
dostawy na terenie całego kraju, krótkie terminy realizacji zamówień, realizujemy zamówienia nietypowe
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 3 napisany 2013-01-22 o godzinie 18:34:53.
Wszelkiego rodzaju płyty chłoną wilgoć, wiec sa na krótki okres czasu. Jeśli chcesz otworzyć lokal po taniości to uważaj aby przez to nie przepłacić. To prawda że wszędzie mają być materiały łatwo zmywalne, nie chłonące brudu i wilgoci co nie jest jednoznaczne z nierdzewką ale jeśli chcesz rady to szafe przelotową między zmywalnią a kuchnią weź się wykosztuj i kup nierdzewna to będziesz miał z bańki. Pewien technolog o którym mówisz coś chyba pomylił bo garnki się myje tam gdzie ich się używa czyli w kuchni w tzw aneksie mycia garów na który składa się najczęściej basen i regał ociekowy ( jak masz kase to możesz w aneksie postawić zmyware do garów ). Przechowywać gary też najlepiej na kuchni. Basen jeśli chcesz możesz zastąpić zlewem ( jeśli masz małe garnki to w miarę przejdzie ), a regał ociekowy weź również nierdzewny bo każdy inny się szybko dobije. I tak naprawdę to na stołach możesz najbardziej zaoszczędzić tylko też z głową. Żadnych szafek z Ikei które zgniją od dołu. Możesz zastosować blaty kuchenne takie jak w domu zamocowane na konsolach do ściany lub na chromowanych nogach do podłogi. Nie masz co prawda szafek i półek pod nimi ale coś za coś. Szafki z płyty możesz powiesić nad blatami tam gdzie są mniej narażone na wilgoć. W te blaty możesz też wpuszczać domowe zlewy.
Co do magazynu to nikt tam Cię do niczego nie zmusi oprócz dbania o czystość. Najlepiej weź nierdzewkę, albo regały aluminiowo polietylenowe gdzie zdejmowane segmenty półek możesz myć w zmywarkach, zlewach i basenach.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 11:07:07
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAKIE SZAFY/ SZAFKI
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jakie szafy/ szafki" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.