![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: LODóWKI I ZAMRAżARKI |
|||||||
|
Autor:
crxvtec
Tematy: 2 Wypowiedzi: 19 |
Witam, jestem na etapie wyboru urządzeń chłodniczych które będę montował w busie gastronomicznym i zastanawiam się czy mogę kupić zwykłe lodówki chłodnie i zamrażarki które normalnie ustawia się w domu czy restauracji czy muszą być to specjalne urządzenia chłodnicze przystosowane do gastronomii mobilnej i czy są w ogóle takie. Chodzi mi o to że podczas przejazdu busa gastronomicznego na miejsce handlu czynnik chłodniczy w lodówkach będzie się przemieszczał i boję się że po włączeniu lodówek zaraz po dojechaniu na plac handlowy spowoduje ich natychmiastowe lub szybsze zepsucie. Montując agregat prądotwórczy nad szoferką mógłbym zasilać lodówki prądem nie tylko na postoju ale również podczas przejazdów, czy to w ogóle możliwe aby lodówka pracowała podczas przejazdu bezawaryjnie.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Wątpię aby Twoja podróż miała znaczący wpływ na przemieszczanie się gazu, bus to nie jest sportowe auto, więc jeździ się ostrożniej. Co do lodówek i zamrażarek to w wielu realizacjach widziałem sprzęt agd, bo jest kompaktowy i tani.. Przyznam, że nie interesowałem się nigdy jaka jest żywotność tego sprzętu (mam na myśli te lodówki agd).
|
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
W przewożeniu sprzętów chłodniczych najważniejsze jest aby olej ze sprężarki nie wyleciał przez poziome rurki skierowane w którąś strone ( do sprawdzenia fizycznie ), na upartego może to się stać jak będą skierowane do przodu i ostro zahamujesz, albo będą skierowane do boku i będziesz zakręty brać na ręcznym. Podczas jazdy lodówkę lepiej wyłączyć ze względu na drgania. Nie otwierana i tak działa jak termos wiec nie powinno być dużego spadku temperatury.
Jeśli chodzi o różnice między domówkami a profesionalem to różnią się szybkościa zbijania temperatury. Bardzo dobre "domówki" to tak naprawde profesionalne chłodziarki w nieco ładniejszej obudowie i tak samo drogie. |
||||||
|
Autor:
crxvtec
Tematy: 2 Wypowiedzi: 19 |
Dzięki za odpowiedzi, no wiadoma sprawa będę jeździł powoli bo i auto jest spore ale i tak będą występować pewne przeciążenia dlatego może zaopatrzę się w tańsze urządzenia używane i zobaczę jak się sprawują w takich warunkach.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:09:47 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|