![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SPECYFIKACJA MATERIAłóW DO ZABUDOWY GASTRONOMICZNEJ |
|||||||
|
Autor:
Jacek
Tematy: 2 Wypowiedzi: 5 |
Witam wszystkich!
Szukam informacji na temat specyfikacji technicznej materiałów, których można użyć do zabudowy samochodu gastronomicznego. Chodzi mi tu głównie o blachę kwasoodporną (jakie parametry, grubość itp), materiały z których można wykonać meble i wyłożenie podłogi. Będę wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Masz na myśli zabudowę kontenera na samochodzie czy wyposażenie wnętrza?
Meble jeśli Ciebie stać to proponuje wykonać ze stali nierdzewnej. Podłoga to sklejka + styropian + sklejka + np. wykładzina pcv |
||||||
|
Autor:
Jacek
Tematy: 2 Wypowiedzi: 5 |
Ciężko to nazwać kontenerem. Chcę przerobić auto dostawcze VW LT 31 na gastronomiczne. Chodziło mi o symbol blachy kwasoodpornej i wytyczne co do jej grubości.
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Kontener nie musi być wykonany ze stali nierdzewnej, bo można go wykonać w technologii płyt warstwowych. Co do stali nierdzewnej to ewentualnie można zastosować stal jako osłonę termiczną na ścianie gdzie będą urządzenia ale tutaj też nie ma co szaleć, stal o grubości 1 mm.
|
||||||
|
Autor:
Jacek
Tematy: 2 Wypowiedzi: 5 |
stal jako osłonę termiczną na ścianie gdzie będą urządzenia Właśnie o to mi chodziło - wymóg sanepidu. Dzięki wielkie za odpowiedź.
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Blacha tylko w części dostępnej coś na zwór kafli w kuchni, kawałek pod blatem i kawałek pod szafką... My montujemy blachy o wysokości około 110-120 cm i wystarczają.
|
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
Nie potrzebujesz blachy kwasoodpornej tylko nierdzewnej.
Obecnie stosowane najczęściej to AISI 304 i 441 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
AISI 304 to stal nierdzewna zwana kiedyś kwasoodporną, takie ma właściwości.
|
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
Idąc tym tropem to wszystko jest kwasoodporne do pewnego stężenia, 304 jest nazywana tak błędnie, prawdziwa kwasoodporna to między innymi AISI 316
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:48:05 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|