FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SPECYFIKACJA MATERIAłóW DO ZABUDOWY GASTRONOMICZNEJ
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SPECYFIKACJA MATERIAłóW DO ZABUDOWY GASTRONOMICZNEJ

Autor: Jacek


Tematy: 2
Wypowiedzi: 5
Post 1 napisany 2013-01-15 o godzinie 13:47:31.
Witam wszystkich!
Szukam informacji na temat specyfikacji technicznej materiałów, których można użyć do zabudowy samochodu gastronomicznego. Chodzi mi tu głównie o blachę kwasoodporną (jakie parametry, grubość itp), materiały z których można wykonać meble i wyłożenie podłogi. Będę wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2013-01-16 o godzinie 09:31:05.
Masz na myśli zabudowę kontenera na samochodzie czy wyposażenie wnętrza?

Meble jeśli Ciebie stać to proponuje wykonać ze stali nierdzewnej. Podłoga to sklejka + styropian + sklejka + np. wykładzina pcv
 
Autor: Jacek


Tematy: 2
Wypowiedzi: 5
Post 3 napisany 2013-01-16 o godzinie 11:16:56.
Ciężko to nazwać kontenerem. Chcę przerobić auto dostawcze VW LT 31 na gastronomiczne. Chodziło mi o symbol blachy kwasoodpornej i wytyczne co do jej grubości.
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 4 napisany 2013-01-16 o godzinie 11:28:33.
Kontener nie musi być wykonany ze stali nierdzewnej, bo można go wykonać w technologii płyt warstwowych. Co do stali nierdzewnej to ewentualnie można zastosować stal jako osłonę termiczną na ścianie gdzie będą urządzenia ale tutaj też nie ma co szaleć, stal o grubości 1 mm.
 
Autor: Jacek


Tematy: 2
Wypowiedzi: 5
Post 5 napisany 2013-01-16 o godzinie 11:44:29.
stal jako osłonę termiczną na ścianie gdzie będą urządzenia Właśnie o to mi chodziło - wymóg sanepidu. Dzięki wielkie za odpowiedź.
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 6 napisany 2013-01-16 o godzinie 12:06:55.
Blacha tylko w części dostępnej coś na zwór kafli w kuchni, kawałek pod blatem i kawałek pod szafką... My montujemy blachy o wysokości około 110-120 cm i wystarczają.
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 7 napisany 2013-01-19 o godzinie 16:51:27.
Nie potrzebujesz blachy kwasoodpornej tylko nierdzewnej.
Obecnie stosowane najczęściej to AISI 304 i 441
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 8 napisany 2013-01-19 o godzinie 20:30:48.
AISI 304 to stal nierdzewna zwana kiedyś kwasoodporną, takie ma właściwości.
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 9 napisany 2013-01-20 o godzinie 14:44:46.
Idąc tym tropem to wszystko jest kwasoodporne do pewnego stężenia, 304 jest nazywana tak błędnie, prawdziwa kwasoodporna to między innymi AISI 316
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:48:05
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SPECYFIKACJA MATERIAłóW DO ZABUDOWY GASTRONOMICZNEJ
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "specyfikacja materiałów do zabudowy gastronomicznej" w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: samochód gastronomiczny (25)    samochody gastronomiczne (21)    zabudowa gastronomiczna (3)    zabudowa (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.