FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAKI SPRZęT DO CATERINGU?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAKI SPRZęT DO CATERINGU?

Autor: kulka


Tematy: 2
Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2013-01-11 o godzinie 12:20:01.
Witam, otwieram firmę cateringową. Proszę o porady dotyczące sprzętu (konkretni producenci bo można się w tym pogubić):
- myślę o piecu konwekcyjno-parowym firmy unox (doradził producent więc ciężko coś powiedzieć)
-kuchni gazowej 4 lub 6 palnikowej
-szafie chłodniczej albo jednej 2-drzwiowej albo dwóch 1-drzwiowych
- blenderze waringa
-szatkownicy-cutterze firmy robot coupe
-termosach i pojemnikach termoizolacyjnych
-no i wszelkiego rodzaju garach, deskach, miskach, nożach itp.(bardziej chodzi mi o garnki bo są drogiei-Stalgast czy Hendi a może coś innego? z resztą dam sobie radę)
Poradźcie co można kupić używanego a w co lepiej zainwestować. Wiadomo, że sprzęt jest kosztowny więc nie chcę zrobić jakiegoś błędu na samym wstępie. No i oczywiście kwestia ewentualnego serwisu bo to też ważne na przyszłość. Z góry dziękuję za sugestie i pomoc.
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 86
Post 2 napisany 2013-01-11 o godzinie 12:35:23.
Piec konwekcyjno-parowy proponuję UNOXa ze względu na wysoką jakość w przystępnej cenie, a jeśli mogę coś podpowiedzieć to warto zainteresować się piecem w wersji POWER (większa wydajność przy tej samej pojemności), do pieca mimo wszystko należy dokupić prysznic i odpowiednie pojemniki gastronomiczne.

Kuchnia gazowa jeśli masz miejsce to warto kupić 6 palnikową, bo palników nigdy za wiele. My od lat sprzedajemy kuchnie firmy KROMET, od roku mamy w ofercie kuchnie firmy STALGAST. Jeśli chodzi o awarie to zdarzają się awarie i Krometu i Stalgastu ale najczęściej wynikają z niedbalstwa obsługi. Kuchnia musi być regularnie czyszczona..

W przypadku szafy chłodniczej my polecamy urządzenia firmy STALGAST, najlepiej kupić 2 szafy 1 drzwiowe, bo w szafach podwójnych nie ma przegrody.

Blenderów firmy WARING nie polecam, dużo lepsze są urządzenia firmy HAMILTON BEACH.

Szatkownica ROBOT-COUPE jak najbardziej.

W naszej ofercie mamy akcesoria drobne firmy STALGAST, więc polecamy akcesoria STALGAST

Zapewniamy serwis gwarancyjny i pogwarancyjny na terenie całego kraju.

Jeżeli jesteś zainteresowany wyceną interesującego Ciebie sprzętu podeślij specyfikację na adres: sklep@gastronomiczne.pl a otrzymasz bardzo konkurencyjne ceny!
internetowy sklep gastronomiczny - bogata oferta - konkurencyjne ceny
tel. 666 043 034 , e-mail: sklep@gastronomiczne.pl , sklep internetowy: www.gastronomiczne.pl
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 275
Post 3 napisany 2013-01-11 o godzinie 13:44:59.
Urządzenia firmy ROBOT-COUPE są bardzo dobre ale nie są tanie. Jeśli planujesz kupić szatkownicę i cutter to polecam kupic r402 lub r502. Przed zakupem zastanów się co dokładnie chcesz na tym urządzeniu robić, żeby dobrać odpowiednie tarcze, bo zdarza się czasami że ludzie kupią tarcze, z których nie korzystają.

Piece konwekcyjno parowe firmy UNOX są proste, łatwe w obsłudze i kompaktowe. UNOXy należą do najmniejszych urządzeń (mam na myśli rozmiar zewnętrzny), dotykowy panel umieszczony w dolnej części drzwi redukuje szerokość pieca. Wszystkie funkcje, które powinien mieć piec konwekcyjno-parowy UNOXy mają. Jeżeli potrzebujesz piec do cateringu to w piecach UNOX można zainstalować pompkę cateringową, dzięki czemu piec nie musi być połączony na stałe do zimnej wody, woda może być czerpana np. z kanistra. Według mnie cena pieców UNOX jest na dzień dzisiejszy bardzo konkurencyjna i co ważne po okresie gwarancji nie ma problemów z ceną oraz dostępem do części zamiennych.

Kuchnię polecam firmy KROMET, który ma bardzo duże doświadczenie w produkcji kuchni gastronomicznych. W kromecie nie ma problemu z serwisem i częsciami.

Blendery barowe firmy WARING z którymi miałem okazję pracować nie spełniały moich oczekiwań. Według mnie są słabe i kiepsko (ekonomicznie) wykonane.

W sprawie pierdół czy STALGAST czy HENDI to podpowiem, że większość z drobnicy to praktycznie to samo tylko innym kontenerem płynie z chin :)

Jak zależy Tobie na dobrych termosach to rozejrzyj się za termosami CAMBRO, według mnie są najlepsze sam z nich korzystam. Nie kupuj żadnych termosów stalowych.. A pojemniki termoizolacyjne to taki termos kilku razowego użytku - szkoda kasy.
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu działalności gastronomicznej? Chętnie pomogę.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie całego kraju!
Polecam sklep gastronomiczny: www.gastronomiczne.pl
 
Autor: kulka


Tematy: 2
Wypowiedzi: 3
Post 4 napisany 2013-01-14 o godzinie 17:12:04.
Dziękuję bardzo za porady. Mam jeszcze jedno pytanie. Moja firma będzie przygotowywała zestawy posiłków na cały dzień z dostawą do klienta. Każde danie w osobnym pojemniku plastikowym (obiady w takich co można podgrzać w mikrofali), całość prawdopodobnie w torbie termicznej. Teraz powstaje problem czy muszę mieć tzw. szybkoschładzarkę. Wydaje mi się, że po porcjowaniu jedzenie ciepłe wystyga na tyle szybko, że chyba nie jest to konieczne- ale może się mylę. Doradźcie proszę bo to drogi sprzęt i nie chce kupować czegoś co będzie niepotrzebne.
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 135
Post 5 napisany 2013-01-16 o godzinie 14:53:37.
Jak chcesz kupić dobry piec konwekcyjno parowy to zainteresuj się piecami RETIGO lub RATIONAL, bo to są prawdziwe pełnowartościowe piece. Szatkownice polecam firmy HALLDE, są lepiej wykonane, o większej wytrzymałości i wydajności. Dobre kuchnie gastronomiczne to tylko RM LOTUS, ten producent oferuje produkty o największej mocy i jakości, a cena przystępna. W tych czasach to części są do wszystkich urządzeń, a firm serwisowych jest mnóstwo.
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 109
Post 6 napisany 2013-01-18 o godzinie 09:21:48.
Jeśli chodzi o sprzęt to:
-piec Unoxa jest ok, jak chcesz coś więcej to masz duzy wybór to co pisał spec, ja bym dodał jeszcze Convotherma do wyboru który ma coś co mozesz wozić ze soba czyli piec mini mobile
-mając taki czy inny piec kuchnia ma mieć odpowiednią moc i tutaj masz Kromet, Stalgast, ASBER/EDESA, praktycznie to samo 6-palników bez piekarnika za mała cenę zależy gdzie kupisz oczywiście jesli się nie myle to powinna być po rabatach za 3500 bez montażu z transportem, przynajmniej ja tak puszczam,
- szatkownice Robot są ok, Halde pewnie też ale są jeszcze droższe, jak się dogadasz to dostaniesz bonusy w postaci tarcz w Robocie
- Warning to nie polecam, Hamilton jest ok

Co do posiłków to sanepid może ci zakwestionować to samostygniecie, jak widziałeś krzywą stygnięcia i rozwoju bakterii to będziesz wiedział o co chodzi.
Pozdrawiam
W razie pytań pisz
 
Autor: pieszkkaaa


Wypowiedzi: 1
Post 7 napisany 2014-05-16 o godzinie 01:25:41.
Na pewno warto też zainwestować w jakiś sprzęt od multicookera, ja osobiście uwielbiam ich sprzęty, sa bardzo przydatne, http://multicooker.pl/ mi się często przydają.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.166.29.1
Data: 2014-09-2
Czas: 11:04:51
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAKI SPRZęT DO CATERINGU?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jaki sprzęt do cateringu?" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: piec konwekcyjno-parowy (12)    urządzenia gastronomiczne (36)    catering (8)    unox (1)    chłodnictwo (3)    blender (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: szatkownica ma dziwny zapach    Części do maszynki STALGAST   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2014.