FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KONTROLA HACCP
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KONTROLA HACCP

Autor: fi

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2012-12-28 o godzinie 17:30:51.
Witam.
Mam pytanie odnośnie kontroli HACCP w instytucji żywieniowej (stołówka). Czy kucharka bądź intendent może dokonywać kontroli : sposobu przygotowania posiłków, mycia naczyń i usuwania odpadków żywnościowych. A następnie sporządzać protokół kontroli. Czy może ma to robić osoba która przeszła jakieś szkolenia ??

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: EPEX Firma Inżynierska
forum

Wypowiedzi: 45
Post 2 napisany 2012-12-29 o godzinie 00:31:04.
Odpowiedź na ostatnie pytanie - zdecydowanie TAK :)
Pozdrawiam.
Rzeczoznawca ds. HACCP

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 3 napisany 2012-12-29 o godzinie 10:56:22.
Kontrolę powinna przeprowadzać osoba nie przygotowująca posiłków oraz nie prowadząca dokumentacji systemowej. Intendent może przeprowadzić kontrolę pod warunkiem, że przeszła szkolenia z zakresu systemu HACCP (inaczej nie będzie mogła ocenić czy system pracuję odpowiednio)l Można również porozumieć się z inną jednostką żywienia zbiorowego na przeprowadzenie kontroli . Można również zlecić taką kontrolę firmie zewnętrznej. Jeżeli będą Państwo zainteresowani zleceniem takiej kontroli firmie zewnętrznej proszę o kontakt mailowy poltorak@haccp-gmp.home.pl

Autor: mariuszsz

Wypowiedzi: 2
Post 4 napisany 2013-03-12 o godzinie 20:56:26.
Jak ma się kontrola HACCP do ubioru? czy można takiej kontroli nie przejść, jeżeli ubiór będzie nieodpowiedni? okazało się, że mój sklep, sprzedawał odzież tego typu - niekoniecznie zgodną z wymogami. Mam się czego obawiać? Ewentualnie gdzie mogę zakupić odzież tego typu. W zaistniałej sytuacji chodzi mi tylko i wyłącznie o sprawdzone przez Was sklepy.

Autor: mariuszsz

Wypowiedzi: 2
Post 5 napisany 2013-03-12 o godzinie 20:57:10.
Przez mój sklep, rozumiem sklep, w którym się zaopatrywałem oczywiście.

Autor: oxytocin

Wypowiedzi: 6
Post 6 napisany 2013-03-15 o godzinie 13:15:32.
www.kitle.pl widziałam, że mają w ofercie. ja tam niedawno kupowałam odzież dla kucharzy.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 06:51:46
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KONTROLA HACCP
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "kontrola haccp" w grupie "haccp gmp ghp"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.