FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIZZERIA - PORADY DOTYCZąCE WYPOSAżENIA, SPRZęTU, ITP.
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIZZERIA - PORADY DOTYCZąCE WYPOSAżENIA, SPRZęTU, ITP.

Autor: balbina


Tematy: 2
Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2011-03-23 o godzinie 11:55:10.
Potrzebuje dobrych i sprawdzonych rad odnośnie prowadzenia pizzerii. Jestem na etapie zakupu pieca, miksera i pozostałego wyposażenia. Będę wdzięczna za każdą uwagę i sugestię od osób mających doświadczenie w tym zakresie. Jakie piec kupić (elektryczny, na prąd), nazwa producenta i inne.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2011-03-23 o godzinie 23:23:31.
Temat bardzo rozległy, napisz więcej szczegółów to chętnie podpowiem.. A tak na początku:
- piec do pizzy to najlepiej elektryczny, minimum 2 komorowy o pojemności 4 x 32 cm
- mikser najlepiej spiralny, ale zachęcam do sprawdzenia cutterów np. robot-coupe, które wyrabiają około 1 kg ciasta ale w kilkanaście sekund :)
czekam na więcej szczegółów i pozdrawiam
 
Autor: balbina


Tematy: 2
Wypowiedzi: 4
Post 3 napisany 2011-03-24 o godzinie 07:32:50.
Dziękuję za odpowiedź.
Nie mam doświadczenia akurat w prowadzeniu pizzerii, więc o szczegóły będzie trudno :-)
Praktycznie wszyscy polecają piece elektrycznie, a nie gazowe i szczerze mówiąc nie wiem dlaczego. Piec gazowy, pomimo iż jest droższy w zakupie, jest dużo tańszy w eksploatacji. Z moich obliczeń wnika, że zwraca się już po około 6 miesiącach. Może jest w piecu gazowym coś o czym nie wiem, a co psuje pizzę lub docelowo się nie opłaca? Stąd moje pytania.
Planuję otworzyć pizzerię, w której będzie sprzedaż pizzy na kawałki, na wynos. 5-6 rodzajów, nie więcej, pieczone na blasze i podgrzewane na bieżąco. Pizzeria ulokowana jest w dobrym miejscu, turystycznym, jednak sezonowym (w zimie mniej ludzie, w lecie bardzo dużo). Niektórzy twierdzą, że ciasto powinien wyrabiać ręcznie kucharz. Mnie jednak zależy na powtarzalności smaku i struktury ciasta, więc wolałabym, żeby robiła to maszyna.
Nie wiem czy te szczegóły coś wniosą, ale jeśli tak, bardzo proszę o porady.
Pozdrawiam
 
Autor: Gastrodirect


Wypowiedzi: 8
Post 4 napisany 2011-03-24 o godzinie 13:14:38.
Jeśłi szukasz dobrego sprzetu w konkurencyjnych cenach to zapraszam do odwiedzenia strony www.gastro-direct.pl
 
Autor: Projektowanie kuchni prof


Wypowiedzi: 2
Post 5 napisany 2011-04-06 o godzinie 16:15:03.
Najlepiej przyjść na pokaz "gotowania na żywo". W jakim mieście? to podpowiem gdzie się można udać
Pozdrawiam
 
Autor: balbina


Tematy: 2
Wypowiedzi: 4
Post 6 napisany 2011-04-06 o godzinie 17:53:01.
Kraków.
Pozdrawiam
 
Autor: Projektowanie kuchni prof


Wypowiedzi: 2
Post 7 napisany 2011-04-07 o godzinie 15:01:07.
To np. firma Fredomatic! I tylko sprzęt marki Rational! Najlepiej się skontaktować z nimi i dowiedzieć o najbliższym terminie pokazu.
Pozdrawiam i powodzenia!
 
pizzeria - porady dotyczące wyposażenia, sprzętu, itp.
Autor: Gaskom
forum

Wypowiedzi: 25
Post 8 napisany 2011-12-30 o godzinie 14:01:18.
Nasza oferta obejmuje kompleksowe wyposażenie obiektów gastronomicznych w maszyny nowe oraz używane, które wystawiamy na powierzchni 2500 m. Oferujemy też meble ze stali nierdzewnej własnej produkcji, wykonywane na zamówienie by lepiej spełnić wymagania Państwa indywidualnych potrzeb. Nasz wykwalifikowany personel świadczy też usługi w kwestii doradztwa, dzięki czemu naszą ofertę można śmiało zaliczyć do najbardziej atrakcyjnych na rynku.
W razie pytań dzwoń 509 855 993 Marcin
Kompleksowe wyposażenie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoń 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomożemy, Doradzimy, Wyposażymy.
 
Autor: Henryk1


Wypowiedzi: 3
Post 9 napisany 2013-03-20 o godzinie 14:57:32.
Poszukuje informacji a bardziej opinii na temat gazowych pieców do pizzy, czy ktoś z Was korzysta z takiego pieca? Dużo czytałem, że są bardzo awaryjne czy to prawda?
 
Autor: margarita


Wypowiedzi: 2
Post 10 napisany 2013-03-26 o godzinie 21:41:14.
Pomogę w prowadzeniu pizzerii wraz z przepisami na ciasto, makarony zapiekane, sałatki, dania z grilla itp.
Prowadzę w woj. opolskim osmy rok własną pizzerię, która cieszy się dużym powodzeniem. Koszt szkolenia wraz z dojazdem, ewentualnie noclegiem do uzgodnienia
PIZZERIA - PORADY DOTYCZąCE WYPOSAżENIA, SPRZęTU, ITP.
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: maksymking123


Wypowiedzi: 2
Post 11 napisany 2013-05-28 o godzinie 00:04:12.
margarita napisał(a) w dniu 2013-03-26 o godzinie 21:41:14:
Pomogę w prowadzeniu pizzerii wraz z przepisami na ciasto, makarony zapiekane, sałatki, dania z grilla itp.
Prowadzę w woj. opolskim osmy rok własną pizzerię, która cieszy się dużym powodzeniem. Koszt szkolenia wraz z dojazdem, ewentualnie noclegiem do uzgodnienia



jestem zainteresowany
prosze o kontakt daniels_jack2013@o2.pl
 
Autor: kasiaaz.90


Wypowiedzi: 1
Post 12 napisany 2013-09-02 o godzinie 16:32:00.
margarita napisał(a) w dniu 2013-03-26 o godzinie 21:41:14:
Pomogę  w prowadzeniu pizzerii wraz z przepisami na ciasto, makarony zapiekane, sałatki, dania z grilla itp.
Prowadzę w woj. opolskim osmy rok własną pizzerię, która cieszy się dużym powodzeniem. Koszt szkolenia wraz z dojazdem, ewentualnie noclegiem do uzgodnienia


Witam.
Prosze o kontakt pod adresem e-mail kasiaaz.90@gmail.com
 
Autor: lukasprz


Wypowiedzi: 2
Post 13 napisany 2014-01-25 o godzinie 22:01:43.
margarita napisał(a) w dniu 2013-03-26 o godzinie 21:41:14:
Pomogę  w prowadzeniu pizzerii wraz z przepisami na ciasto, makarony zapiekane, sałatki, dania z grilla itp.
Prowadzę w woj. opolskim osmy rok własną pizzerię, która cieszy się dużym powodzeniem. Koszt szkolenia wraz z dojazdem, ewentualnie noclegiem do uzgodnienia
 
Autor: lukasprz


Wypowiedzi: 2
Post 14 napisany 2014-01-25 o godzinie 22:02:09.
witam,jestem zainteresowany prosze o kontakt lukasprz2@vp.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:41:59
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PIZZERIA - PORADY DOTYCZąCE WYPOSAżENIA, SPRZęTU, ITP.
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "pizzeria - porady dotyczące wyposażenia, sprzętu, itp." w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.