![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIZZERIA - PORADY DOTYCZąCE WYPOSAżENIA, SPRZęTU, ITP. |
|||||||
|
Autor:
balbina
Tematy: 2 Wypowiedzi: 4 |
Potrzebuje dobrych i sprawdzonych rad odnośnie prowadzenia pizzerii. Jestem na etapie zakupu pieca, miksera i pozostałego wyposażenia. Będę wdzięczna za każdą uwagę i sugestię od osób mających doświadczenie w tym zakresie. Jakie piec kupić (elektryczny, na prąd), nazwa producenta i inne.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Temat bardzo rozległy, napisz więcej szczegółów to chętnie podpowiem.. A tak na początku:
- piec do pizzy to najlepiej elektryczny, minimum 2 komorowy o pojemności 4 x 32 cm - mikser najlepiej spiralny, ale zachęcam do sprawdzenia cutterów np. robot-coupe, które wyrabiają około 1 kg ciasta ale w kilkanaście sekund :) czekam na więcej szczegółów i pozdrawiam |
||||||
|
Autor:
balbina
Tematy: 2 Wypowiedzi: 4 |
Dziękuję za odpowiedź.
Nie mam doświadczenia akurat w prowadzeniu pizzerii, więc o szczegóły będzie trudno :-) Praktycznie wszyscy polecają piece elektrycznie, a nie gazowe i szczerze mówiąc nie wiem dlaczego. Piec gazowy, pomimo iż jest droższy w zakupie, jest dużo tańszy w eksploatacji. Z moich obliczeń wnika, że zwraca się już po około 6 miesiącach. Może jest w piecu gazowym coś o czym nie wiem, a co psuje pizzę lub docelowo się nie opłaca? Stąd moje pytania. Planuję otworzyć pizzerię, w której będzie sprzedaż pizzy na kawałki, na wynos. 5-6 rodzajów, nie więcej, pieczone na blasze i podgrzewane na bieżąco. Pizzeria ulokowana jest w dobrym miejscu, turystycznym, jednak sezonowym (w zimie mniej ludzie, w lecie bardzo dużo). Niektórzy twierdzą, że ciasto powinien wyrabiać ręcznie kucharz. Mnie jednak zależy na powtarzalności smaku i struktury ciasta, więc wolałabym, żeby robiła to maszyna. Nie wiem czy te szczegóły coś wniosą, ale jeśli tak, bardzo proszę o porady. Pozdrawiam |
||||||
|
Autor:
Gastrodirect
Wypowiedzi: 8 |
Jeśłi szukasz dobrego sprzetu w konkurencyjnych cenach to zapraszam do odwiedzenia strony www.gastro-direct.pl
|
||||||
|
Autor:
Projektowanie kuchni prof
Wypowiedzi: 2 |
Najlepiej przyjść na pokaz "gotowania na żywo". W jakim mieście? to podpowiem gdzie się można udać
Pozdrawiam |
||||||
|
Autor:
balbina
Tematy: 2 Wypowiedzi: 4 |
Kraków.
Pozdrawiam |
||||||
|
Autor:
Projektowanie kuchni prof
Wypowiedzi: 2 |
To np. firma Fredomatic! I tylko sprzęt marki Rational! Najlepiej się skontaktować z nimi i dowiedzieć o najbliższym terminie pokazu.
Pozdrawiam i powodzenia! |
||||||
![]() Autor: Gaskom ![]() Wypowiedzi: 25 |
Nasza oferta obejmuje kompleksowe wyposażenie obiektów gastronomicznych w maszyny nowe oraz używane, które wystawiamy na powierzchni 2500 m. Oferujemy też meble ze stali nierdzewnej własnej produkcji, wykonywane na zamówienie by lepiej spełnić wymagania Państwa indywidualnych potrzeb. Nasz wykwalifikowany personel świadczy też usługi w kwestii doradztwa, dzięki czemu naszą ofertę można śmiało zaliczyć do najbardziej atrakcyjnych na rynku.
W razie pytań dzwoń 509 855 993 Marcin
Kompleksowe wyposażenie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoń 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomożemy, Doradzimy, Wyposażymy.
|
||||||
|
Autor:
Henryk1
Wypowiedzi: 3 |
Poszukuje informacji a bardziej opinii na temat gazowych pieców do pizzy, czy ktoś z Was korzysta z takiego pieca? Dużo czytałem, że są bardzo awaryjne czy to prawda?
|
||||||
|
Autor:
margarita
Wypowiedzi: 2 |
Pomogę w prowadzeniu pizzerii wraz z przepisami na ciasto, makarony zapiekane, sałatki, dania z grilla itp.
Prowadzę w woj. opolskim osmy rok własną pizzerię, która cieszy się dużym powodzeniem. Koszt szkolenia wraz z dojazdem, ewentualnie noclegiem do uzgodnienia |
||||||
| PIZZERIA - PORADY DOTYCZąCE WYPOSAżENIA, SPRZęTU, ITP. | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
maksymking123
Wypowiedzi: 2 |
margarita napisał(a) w dniu 2013-03-26 o godzinie 21:41:14: Pomogę w prowadzeniu pizzerii wraz z przepisami na ciasto, makarony zapiekane, sałatki, dania z grilla itp. Prowadzę w woj. opolskim osmy rok własną pizzerię, która cieszy się dużym powodzeniem. Koszt szkolenia wraz z dojazdem, ewentualnie noclegiem do uzgodnienia jestem zainteresowany prosze o kontakt daniels_jack2013@o2.pl |
||||||
|
Autor:
kasiaaz.90
Wypowiedzi: 1 |
margarita napisał(a) w dniu 2013-03-26 o godzinie 21:41:14: Pomogę w prowadzeniu pizzerii wraz z przepisami na ciasto, makarony zapiekane, sałatki, dania z grilla itp. Prowadzę w woj. opolskim osmy rok własną pizzerię, która cieszy się dużym powodzeniem. Koszt szkolenia wraz z dojazdem, ewentualnie noclegiem do uzgodnienia Witam. Prosze o kontakt pod adresem e-mail kasiaaz.90@gmail.com |
||||||
|
Autor:
lukasprz
Wypowiedzi: 2 |
margarita napisał(a) w dniu 2013-03-26 o godzinie 21:41:14: Pomogę w prowadzeniu pizzerii wraz z przepisami na ciasto, makarony zapiekane, sałatki, dania z grilla itp. Prowadzę w woj. opolskim osmy rok własną pizzerię, która cieszy się dużym powodzeniem. Koszt szkolenia wraz z dojazdem, ewentualnie noclegiem do uzgodnienia |
||||||
|
Autor:
lukasprz
Wypowiedzi: 2 |
witam,jestem zainteresowany prosze o kontakt lukasprz2@vp.pl
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:41:59 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|