![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: TARTY NA S³ONO |
|||||||
|
Autor:
Madame La Tarte
Tematy: 3 Wypowiedzi: 5 |
Potrzebujê porady produkujê jako¶ciowo super tarty na s³ono ,kurczak,szpinak,gyros itd. potrzebujê podpowiedzi jak dostaæ siê z produktem do marketów,stacji benzynowych
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Gdy ja kiedy¶ stara³em siê sprzedaæ towar do sieci stacji paliw to trzeba by³ spe³niæ wiele wymagañ:
- bardzo niska cena - d³ugi termin p³atno¶ci - tzw bonusy, o co dok³adnie chodzi nie bêde pisa³.. Wed³ug mnie to szkoda czasu na sprzeda¿ na granicy zysku tylko dla obrotu.. A co gorsze nie ma pewno¶ci co zap³at±.. |
||||||
|
Autor:
Madame La Tarte
Tematy: 3 Wypowiedzi: 5 |
Dziêkujê za opiniê. Zatem wersja wspó³pracy na stacji paliw odpada.Wiem,¿e moje tarty s± super,ale jak znale¼æ konkretnych odbiorców,gdzie szukaæ? Czekam na kolejne podpowiedzi.
|
||||||
|
Autor:
bam0
Wypowiedzi: 1 |
Sk³adniki, 6-8 porcji:
Nadzienie: • 300 g upieczonego mi±¿szu dyni • 500 g le¶nych grzybów (np. borowików, podgrzybków, ma¶laków, kurek), ¶wie¿ych lub mro¿onych • sól morska i ¶wie¿o zmielony czarny pieprz, oliwa extra vergine, p³atki chili lub papryka ostra w proszku • 200 g sera koziego (np. w roladzie lub roladce ple¶niowej, z otoczk±) • 1 ³y¿eczka suszonego tymianku • 1 szklanka (250 ml) ¶mietanki kremowej 30% • 6 ¶rednich jajek Parmezanowy spód: • 300 g m±ki pszennej • 80 g drobno startego parmezanu lub grana padano • 150 g mas³a, sch³odzonego • 1 jajko Przygotowanie: Przygotowaæ ciasto na spód: przygotowaæ blaszan± tortownicê z odpinan± obrêcz± o ¶rednicy 26 cm. Do misy miksera (melaksera) lub do zwyk³ej miski przesiaæ m±kê, dodaæ du¿± szczyptê soli, szczyptê pieprzu, dodaæ tarty parmezan oraz pokrojone w kosteczkê mas³o. Miksowaæ przez oko³o 2 minuty mieszad³em miksera lub rozcieraæ sk³adniki palcami a¿ powstan± drobne okruszki ciasta. Wtedy wbiæ jajko i miksowaæ jeszcze przez chwilê lub rêk± zagniataæ sk³adniki, a¿ zaczn± ³±czyæ siê w jeden du¿y kawa³ek g³adkiego ciasta. Uformowaæ z niego kulê i wstawiæ do lodówki na oko³o 1 godzinê. Upiec dyniê: piekarnik nagrzaæ do 180 stopni. Oko³o 2 kg dyni zwa¿onej ze skór± op³ukaæ, wykroiæ pestki, pokroiæ na 5 - 6 kawa³ków. Mi±¿sz oprószyæ sol± morsk± i ¶wie¿o zmielonym czarnym pieprzem, skropiæ 2 ³y¿kami oliwy extra vergine oraz natrzeæ 1 ³y¿eczk± p³atków chili lub 1/2 ³y¿eczki ostrej papryki w proszku. Po³o¿yæ na du¿ej blaszce do pieczenia i wstawiæ do piekarnika na 45 minut. £y¿k± wybraæ mi±¿sz ze skórki dyni i pokroiæ go w kostkê. W miêdzyczasie przygotowaæ grzyby: szybko op³ukaæ je pod bie¿±c± wod± (ka¿dy grzyb p³ukaæ w d³oniach oddzielnie), osuszyæ na papierowym rêczniku, pokroiæ na kawa³ki, w³o¿yæ do miski doprawiæ sol± morsk±, ¶wie¿o zmielonym czarnym pieprzem i wymieszaæ z 2 ³y¿kami oliwy extra vergine. Podzieliæ na 2 czê¶ci, jedn± nieco wiêksz± od drugiej. Po 25 minutach pieczenia dyni przesun±æ j± na bok, a w wolne miejsce w³o¿yæ wiêksz± po³owê grzybów, uk³adaj±c je jedn± warstw±. Piec dalej do koñca czasu, przez 20 minut. Ciasto rozwa³kowaæ bezpo¶rednio na papierze do pieczenia podsypuj±c m±k±. Wy³o¿yæ nim spód i ca³e boki formy, brakuj±ce miejsca mo¿na wylepiæ palcami. Dno i boki os³oniæ foli± aluminiow± i wstawiæ do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 15 minut, nastêpnie zdj±æ foliê i piec przez 10 minut (w trakcie pieczenia mo¿na docisn±æ ³y¿k± brzegi ciasta do formy gdyby od niej odchodzi³y). Nadzienie: do wiêkszej miski wlaæ ¶mietankê kremówkê, wbiæ jajka, doprawiæ tymiankiem, sol± i pieprzem, roztrzepaæ widelcem, dodaæ upieczon± dyniê wraz z upieczonymi grzybami oraz pokrojony w kostkê ser kozi, wymieszaæ. Wylaæ na podpieczony spód, zas³oniæ wystaj±ce brzegi ciasta cienkimi paskami folii aluminiowej i wstawiæ do piekarnika. Piec przez 45 minut, po 25 minutach na wierzchu roz³o¿yæ drug±, mniejsz± po³owê grzybów, zdj±æ paski folii z brzegów ciasta i dalej piec przez 20 minut (na koniec masa powinna ju¿ byæ zastygniêta). [url=http://barcelofachadas.com] arreglar goteras [/url] |
||||||
|
Autor:
tomek45
Wypowiedzi: 12 |
bam0 - chyba co¶ ci siê pomyli³lo.. ;)
autorze - ciê¿ko bêdzie, mojemu kumplowi siê nie uda³o, ale ¿yczê powodzenia.. |
||||||
|
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:38:37 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|