![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SERWIS GASTRO |
|||||||
|
Autor:
pretkiwpr
Wypowiedzi: 2 |
Witam zakupiłem kuchnie 6 palnikowa i potrzebuję ja zserwisować ,bo piloty nie podtrzymują ognia
Polecicie jakiś serwis z okolic warszawy A za firme serwisexpress dziekuje!! -apropo ich dodam nowy temat |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Norbert S
Wypowiedzi: 6 |
Witam,
piloty odpowiadają jedynie za rozpalenie palnika głównego. Ogień na palniku głównym podtrzymywany jest za pomocą termopary. Możesz ją dokręcić, przy zaworze, często to pomaga. Co do pilotów na dole pilota masz regulację mieszanki gaz-powietrze, wyreguluj tak aby płomień był niebieski, odpowiedniej długości i nie buczał. W pilocie znajduje się też dyszka, możesz ją wykręcić i przeczyścić, moc dokręcenia dyszy odpowiada za wysokość płomienia pilota. Żeby wykręcić dysze w pilocie musisz pilot odkręcić i od dołu w zależności jaka marka urządzenia kluczem 10 bądź 11 wykręcić śrubkę, później płaskim śrubokrętem wykręcasz dyszę. Przeczyść wszystko dokładnie, nie tylko pilot. Żadna to filozofia :-) Jestem z Poznania, więc nie przyjadę i nie pomogę, ale może pomogę na odległość. Co do serwisu w okolicach stolicy, nie wiem, nie znam dobrego, nie poradzę w tej kwestii. Daj znać jak Ci poszło :-) |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Jeśli kuchnia jest nowa to jest na gwarancji i to serwis powinien to wyregulować, a jeżeli kuchnia używana to zrób jak kolega powyżej napisał..
|
||||||
|
Autor:
Norbert S
Wypowiedzi: 6 |
Gutek ma rację, o ile będzie to robił serwis producenta, bądź serwis firmy sprzedającej z odpowiednią wiedzą. Niestety na dzień dzisiejszy ciężko jest o dobry serwis od strony firmy sprzedającej. @Pretkiwpr gdybyś miał więcej sprzętu do serwisowania, przegląd roczny to można pomyśleć o jakimś przyjeździe i przejrzeniu całego wyposażenia: zmywarki, urządzenia grzewcze, piece konwekcyjno - parowe itd.
|
||||||
|
Autor:
MULTIGER Gerard Śpiewak
Wypowiedzi: 15 |
Witam od 1996 zajmuję się serwisem i sprzedażą urządzeń gastronomicznych i fakt, że często z serwisem jest problem, sam często jadę poprawiać po kimś
pozdrawiam
GASTRONOMIA NA 101 %, DORADZIMY, ZAPROJEKTUJEMY, WYPOSAŻYMY, ZAMONTUJEMY, NAUCZYMY JAK ZMAKSYMALIZOWAĆ PRACĘ URZĄDZEŃ I LUDZI, SERWIS GWARANCYJNY I POGWARANCYJNY POMOŻEMY ZDOBYĆ FINANSOWANIE (LEASING)
DOSTARCZAMY RÓWNIEŻ GALANTERIĘ STOŁOWĄ, DORADZAMY W MENU. CO TYLKO DROGI KLIENT POTRZEBUJE ZAPR |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:25:22 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|