![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: MAłA GASTRONOMIA Z PIEROGAMI |
|||||||
|
Autor:
Pierogi
Wypowiedzi: 4 |
Dzień dobry!
Chciałbym otworzyć małą gastronomię gdzie będę sprzedawać pierogi. Produkty chcemy robić sami. Czy pierogarnie są opłacalne? |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
darful
![]() Wypowiedzi: 48 |
Wydaje się,że jest szansa na zarobienie na pierogach,ale trzeba wyrobić sobie markę,tzn sprzedawać towar smaczny przede wszystkim,ładnie zapakowany i w konkurencyjnej cenie,nie do przeceniania jest też obsługa klienta(czyli zawsze z uśmiechem)
Pozostałe sprawy to dostawcy itp,itd ekosan.pl |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Mam klienta co w ubiegłym roku otworzył pierogarnie i jest zadowolony, tylko że zainwestował dużo kasy w lokal i sprzęt, ale są teraz efekty.
|
||||||
Autor:
darful
![]() Wypowiedzi: 48 |
Witam kolega,z innego tematu ;-)
|
||||||
|
Autor:
Pierogi
Wypowiedzi: 4 |
Chcemy produkować pierogi sami na urządzeniach, które już mamy, a lokal to ma być mała gastronomia około 30 m2 + kuchnia drugie tyle
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
1) jak chcecie robić sami pierogi dla dużej liczby klientów, na początku jest fajnie a co po kilku dniach? Samo wyrabianie ciasta będzie problemem a co z gotowaniem? Do gotowania pierogów polecam frytownice elektryczne, gdzie zamiast oleju wlewamy wodę, pierogi umieszczamy w koszu i problem z odcedzaniem mamy z głowy.
2) 30 m2 na kuchnię to mało, bo sanepid będzie wymagał: - pomieszczenie jako magazyn - stanowisko do obróbki mącznej - stanowisko do obróbki termicznej - stanowisko do obróbki warzyw - zmywalnie - stanowisko do mycia naczyń kuchennych itp co przy 30m2 raczej jest nie możliwe.. Produkcja pierogów nie jest trudna ale wymaga miejsca. |
||||||
|
Autor:
Pierogi
Wypowiedzi: 4 |
Mamy ograniczone środki, chcemy uruchomić lokal aby jakoś zacząć a później ewentualnie zmieniać. Jest nas 4 osoby więc damy radę wyrobić te pierogi. Mamy kuchenki gazowe i będziemy je wykorzystywać do gotowania pierogów. Interesuje nas bardziej opłacalność takiej formy gastronomii.
|
||||||
![]() Autor: Joker ![]() Wypowiedzi: 26 |
Mi też brakuje środków ale i tak sporo ich zainwestowałem, proszę mnie źle nie zrozumieć, bo mała gastronomia to nie znaczy mały koszt. Musicie się liczyć z większymi wydatkami..
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Nie ma możliwość otwarcia lokalu małym kosztem.. Tzn. można ale na czym zaoszczędzisz? Na jedzeniu to stracisz tych klientów, na wystroju to ma mniejsze znaczenie ale klient musi się dobrze czuć.
|
||||||
|
Autor:
marekp
Wypowiedzi: 2 |
Jak się sprawdzają pierogi z tych frytkownic i jakie one muszą być? Bo przy gotowaniu ich w garnku jest zabawa z wyławianiem a do tego czasami się rozwalają.. Testowałem już cedzaki i sita..
Jaka musi być frytkownica do pierogów? |
||||||
| MAłA GASTRONOMIA Z PIEROGAMI | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: Gaskom ![]() Wypowiedzi: 25 |
Nasza oferta obejmuje kompleksowe wyposażenie obiektów gastronomicznych w maszyny nowe oraz używane, które wystawiamy na powierzchni 2500 m. Oferujemy też meble ze stali nierdzewnej własnej produkcji, wykonywane na zamówienie by lepiej spełnić wymagania Państwa indywidualnych potrzeb. Nasz wykwalifikowany personel świadczy też usługi w kwestii doradztwa, dzięki czemu naszą ofertę można śmiało zaliczyć do najbardziej atrakcyjnych na rynku.
W razie pytań dzwoń 509 855 993 Marcin
Kompleksowe wyposażenie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoń 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomożemy, Doradzimy, Wyposażymy.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:26:43 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|