FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / MAłA GASTRONOMIA Z PIEROGAMI
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

MAłA GASTRONOMIA Z PIEROGAMI

Autor: Pierogi


Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2011-03-21 o godzinie 11:48:19.
Dzień dobry!

Chciałbym otworzyć małą gastronomię gdzie będę sprzedawać pierogi. Produkty chcemy robić sami.

Czy pierogarnie są opłacalne?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: darful
forum

Wypowiedzi: 48
Post 2 napisany 2011-03-21 o godzinie 11:55:31.
Wydaje się,że jest szansa na zarobienie na pierogach,ale trzeba wyrobić sobie markę,tzn sprzedawać towar smaczny przede wszystkim,ładnie zapakowany i w konkurencyjnej cenie,nie do przeceniania jest też obsługa klienta(czyli zawsze z uśmiechem)
Pozostałe sprawy to dostawcy itp,itd


ekosan.pl
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 3 napisany 2011-03-21 o godzinie 12:31:34.
Mam klienta co w ubiegłym roku otworzył pierogarnie i jest zadowolony, tylko że zainwestował dużo kasy w lokal i sprzęt, ale są teraz efekty.
 
Autor: darful
forum

Wypowiedzi: 48
Post 4 napisany 2011-03-21 o godzinie 12:33:31.
Witam kolega,z innego tematu ;-)
 
Autor: Pierogi


Wypowiedzi: 4
Post 5 napisany 2011-03-21 o godzinie 13:07:56.
Chcemy produkować pierogi sami na urządzeniach, które już mamy, a lokal to ma być mała gastronomia około 30 m2 + kuchnia drugie tyle
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 6 napisany 2011-03-21 o godzinie 13:42:26.
1) jak chcecie robić sami pierogi dla dużej liczby klientów, na początku jest fajnie a co po kilku dniach? Samo wyrabianie ciasta będzie problemem a co z gotowaniem? Do gotowania pierogów polecam frytownice elektryczne, gdzie zamiast oleju wlewamy wodę, pierogi umieszczamy w koszu i problem z odcedzaniem mamy z głowy.

2) 30 m2 na kuchnię to mało, bo sanepid będzie wymagał:
- pomieszczenie jako magazyn
- stanowisko do obróbki mącznej
- stanowisko do obróbki termicznej
- stanowisko do obróbki warzyw
- zmywalnie
- stanowisko do mycia naczyń kuchennych itp
co przy 30m2 raczej jest nie możliwe..

Produkcja pierogów nie jest trudna ale wymaga miejsca.
 
Autor: Pierogi


Wypowiedzi: 4
Post 7 napisany 2011-03-21 o godzinie 14:22:39.
Mamy ograniczone środki, chcemy uruchomić lokal aby jakoś zacząć a później ewentualnie zmieniać. Jest nas 4 osoby więc damy radę wyrobić te pierogi. Mamy kuchenki gazowe i będziemy je wykorzystywać do gotowania pierogów. Interesuje nas bardziej opłacalność takiej formy gastronomii.
 
Mała gastronomia z pierogami
Autor: Joker
forum

Wypowiedzi: 26
Post 8 napisany 2011-03-21 o godzinie 21:04:28.
Mi też brakuje środków ale i tak sporo ich zainwestowałem, proszę mnie źle nie zrozumieć, bo mała gastronomia to nie znaczy mały koszt. Musicie się liczyć z większymi wydatkami..
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 9 napisany 2011-03-22 o godzinie 09:51:11.
Nie ma możliwość otwarcia lokalu małym kosztem.. Tzn. można ale na czym zaoszczędzisz? Na jedzeniu to stracisz tych klientów, na wystroju to ma mniejsze znaczenie ale klient musi się dobrze czuć.
 
Autor: marekp


Wypowiedzi: 2
Post 10 napisany 2011-05-23 o godzinie 14:05:48.
Jak się sprawdzają pierogi z tych frytkownic i jakie one muszą być? Bo przy gotowaniu ich w garnku jest zabawa z wyławianiem a do tego czasami się rozwalają.. Testowałem już cedzaki i sita..

Jaka musi być frytkownica do pierogów?
MAłA GASTRONOMIA Z PIEROGAMI
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Mała gastronomia z pierogami
Autor: Gaskom
forum

Wypowiedzi: 25
Post 11 napisany 2011-12-30 o godzinie 14:01:35.
Nasza oferta obejmuje kompleksowe wyposażenie obiektów gastronomicznych w maszyny nowe oraz używane, które wystawiamy na powierzchni 2500 m. Oferujemy też meble ze stali nierdzewnej własnej produkcji, wykonywane na zamówienie by lepiej spełnić wymagania Państwa indywidualnych potrzeb. Nasz wykwalifikowany personel świadczy też usługi w kwestii doradztwa, dzięki czemu naszą ofertę można śmiało zaliczyć do najbardziej atrakcyjnych na rynku.
W razie pytań dzwoń 509 855 993 Marcin
Kompleksowe wyposażenie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoń 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomożemy, Doradzimy, Wyposażymy.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:26:43
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: MAłA GASTRONOMIA Z PIEROGAMI
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "mała gastronomia z pierogami" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.