FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / OTWIERAM KONTENER GASTRONOMICZNY CO JESZCZE BRAKUJE...
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

OTWIERAM KONTENER GASTRONOMICZNY CO JESZCZE BRAKUJE...

Autor: lukas

Tematy: 4
Wypowiedzi: 7
Post 1 napisany 2012-10-07 o godzinie 08:39:41.
Hej ;)

Zakupiłem kontener pod małą gastronomię, kontener jest mobilny na stopkach, posiadam już przyłącze wierzącej wody z wodociągów, odpływ do kanalizacji z Miasta i elektryczność, zainstalowałem zlew dwukomorowy z wyjmowaną wylewką coś ala pod prysznicem ;) aby pominąć zamontowanie umywalki i z tego co sie orientowałem może tak być tylko muszę opisać zlewy który do czego ma służyć, ale mam jeszcze jeden dylemat chodzi o badanie wody, czy musi to być skoro na osiedlu z tego samego wodociągu tysiące ludzi ją spożywa? pomyślałem aby nie wykonywać kosztownego badania (200 lub 400 zł z Sanepidu) to postawię wodę z butli co firmy dostarczają w butlach 19,8 litrowych i opisze że to woda do celów spożywczych czy to wystarczy ?

Posiadam już gaśnicę pod gastronomię, apteczkę i termometry do lodówek, nie wiem jak się ma sprawa z tablicami BHP czy instrukcjami do urządzeń czy muszą one być oryginalne czy wystarczy sobie to wydrukować i np za laminować ?

dzięki za pomoc z góry

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: slomax

Tematy: 6
Wypowiedzi: 11
Post 2 napisany 2012-10-08 o godzinie 10:07:25.
Z tego co zauważyłem w moim mieście to właściciel budy z kebabem zamiast montować zlew do mycia rąk dogadał się z lokalnym sklepem, że będzie u nich korzystał. Sanepid wyraził zgodę, ale jest to zapewne trochę naciągane.

Odnośnie badania wody, to przynajmniej jak opuściłem lokal to dowiedziałem się, że mój następca może ode mnie dostać badanie wody i nie będzie musiał ich robić, ale w twojej perspektywie to raczej nieuniknione...niestety.

Autor: lukas

Tematy: 4
Wypowiedzi: 7
Post 3 napisany 2012-10-09 o godzinie 12:19:22.
dzięki za info, badanie wody już zleciłem do świętego spokoju ;)

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.218
Data: 2026-04-15
Czas: 06:07:37
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: OTWIERAM KONTENER GASTRONOMICZNY CO JESZCZE BRAKUJE...
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "otwieram kontener gastronomiczny co jeszcze brakuje..." w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Gastronomia a wymagania Sanepidu    ekspres do kawy ascaso   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.