![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: TłUMACZENIE MENU I STRON INTERNETOWYCH. |
|||||||
|
Autor:
K.Suchozebrska
Wypowiedzi: 1 |
Witam.
Jestem tłumaczem i lektorem języka angielskiego. Od wielu lat współpracuję z takimi firmami jak TP S.A., Orange, RWE czy PZU oraz prowadzę szkolenia z języka angielskiego dla gastronomii. Ze względu na zbliżającą się imprezę Euro oraz coraz większą ilość turystów z zagranicy, oferuję Państwu przetłumaczenie oraz sprawdzenie menu pod względem przystępności i atrakcyjności dla zagranicznych gości. Wiele restauracji w Polsce nie przywiązuje wagi do dobrego tłumaczenia karty co znajduje odzwierciedlenie liczbie gości. Bardzo często tłumaczenia wykonywane są na podstawie starych słowników, tłumaczy internetowych bądź poradników, lub przez osoby nie mające wiedzy na temat specyfiki branży gastronomicznej, co skutkuje w niefortunnych dosłownych tłumaczeniach, zupełnie niezrozumiałych dla cudzoziemców. Z moich obserwacji wynika, że restauracje starają się przyciągnąć gości wyglądem i atmosferą, ale rzadko kiedy zwracają uwagę na atrakcyjność karty, zniechęcając tym samym zagranicznych gości do odwiedzania lokalu. Moja oferta dotyczy profesjonalnego tłumaczenia menu, tak aby zachęcało ono gości do zostania w lokalu. Prowadzę też szkolenia językowe dla personelu. Sprawdzenie i wycena menu jest wykonywana bezpłatnie. ! W ofercie mam także tłumaczenie na język rosyjski. ! Prowadzimy firmę, jesteśmy w stanie wystawić rachunek. Z poważaniem Michał i Katarzyna Suchożebrscy |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
megi
Wypowiedzi: 2 |
Witam serdecznie jak można się z państwem skontaktować w sprawie tłumaczenia menu z polskiego na angielski?
pozdrawiam Margarita Ramirez NCF GROUP SP Z OO |
||||||
|
Autor:
megi
Wypowiedzi: 2 |
w sprawie tłumaczenia menu na angielski proszę o kontakt ramirez@ncf.pl
|
||||||
|
Autor:
ZarzadzajGIP
Wypowiedzi: 24 |
ja wszystkie potrzebne dokumenty tłumaczę na Amar24 są profesjonalni
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:40:50 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|