FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAK ZROBIć CRèME BRûLéE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAK ZROBIć CRèME BRûLéE

Autor: Lawinia


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2012-05-29 o godzinie 16:42:42.
Ostatnio próbowałam zrobić słynny Crème brûlée ale niestety nie udało mi się to proszę o sprawdzony przepis smierc-zycie.com gdyż jest to ulubiony deser mojego mężczyzny dziękuję i pozdrawiam forumowiczów
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: jack-son


Wypowiedzi: 2
Post 2 napisany 2012-11-20 o godzinie 17:22:18.
Bardzo proszę. Przepis sprawdzony osobiście kilkadziesiąt razy.
6 zółtek,
50gr cukru - drobny (caster)
500 ml słodkiej śmietany - najlepiej 30%
Piec podgrzać do 140-160 st. (w zależności od pieca). Osobiście piekę w temperaturze 140st, ale piec jest bardzo mocny.
Żółtka utrzeć z cukrem na biało.
Śmietanę podgrzać na małym ogniu, ciągle delikatnie mieszając. Nie dopuścić do wrzenia. Śmietana ma być ciepła, nie gorąca.
Powoli wlać śmietanę do ubitych żółtek. Lać bardzo cienkim strumieniem, najlepiej po ściance miski. Powoli wymieszać, uważając, żeby nie powstawała piana.
Powstały krem przelewać delikatnie do foremek. Uważać, żeby do foremek nie wlać powstałej piany (jeśli jednak się pojawiła).
Napełnione kremem foremki włożyć do brytfanny. Wypełnić brytfannę wodą do połowy wysokości foremek.
Włożyć do pieca nagrzanego, jak wyżej. Piec przez 30-40 min. (to też zależy od pieca). Gotowe brulee będą lekko zarumienione u góry. Konsystencja przy wyciągnięciu z pieca będzie dość miękka, ale nie powinny się lać.
Należy pamiętać, że jeszcze troche dojdą po wyciągnieciu z pieca i zostawieniu ich w nadal gorącej wodzie.
Po wystygnięciu, posypujemy je warstwą brązowego cukru i opalamy z góry palnikiem, aż do stopienia się cukru.
Można też wsadzić do pieca z opcją grilla z góry. NAleży obserwować, żeby nie przepalić za długo.

 
Autor: tomek45


Wypowiedzi: 12
Post 3 napisany 2012-12-09 o godzinie 22:20:55.
Robię z podobnego przepisu, jak wyżej, wychodzi pysznie.
 
Autor: misiek1888


Wypowiedzi: 4
Post 4 napisany 2012-12-29 o godzinie 01:27:02.
Dzisiaj wypróbowałem, genialne.:)
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:31:55
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAK ZROBIć CRèME BRûLéE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jak zrobić crème brûlée" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.