![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ODPADY GASTRONOMICZNE - CO Z NIMI ZROBIć? |
|||||||
|
Autor:
nune
Wypowiedzi: 1 |
Witam. Ponieważ wkrótce otwieram własny lokal gastronomiczny, chciałabym dowiedziec się, co zrobic z odpadami gastronomicznymi. Wydaje mi się, że powinnam zawrzec umowę z jakimś schroniskiem, ale nie jestem pewna. Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Edith
Wypowiedzi: 6 |
Schronisko załatwia tylko sprawę kości. Pozostałe odpady gastronomiczne, np. odpady produktów pochodzenia zwierzęcego (mięsko, mleko, masło, itp.) powinny być zutylizowane przez firmę posiadającą uprawnienia do prowadzenia tego typu działalności. Powinnaś zawrzeć umowę ze schroniskiem oraz/lub firmą utylizacyjną i posiadać pózniej dokumenty o utylizacji. Inna kwestia to ilości odpadów, bo kto podstawi samochód do 20kg odpadów tyg. Tzn podstawią ale od Ciebie sciągną taką kasę, ze biznes bedzie mało opłacalny.
|
||||||
|
Autor:
Dawid Kloza
Wypowiedzi: 3 |
Witam,
W nawiązaniu do poprzedniego postu. Wywóz tych odpadów nie jest aż tak drogi. Zależy od ilości oraz harmonogramu. A masz pewność, że nie zapłacisz kary dla Sanepidu czy Wiosu, który nalicza 5 lat do tyłu. |
||||||
![]() Autor: Jasta_utylizacja Wypowiedzi: 12 |
Sama umowa "dla umowy" nie wystarczy. Obecnie służby kontrolują dokumenty odbioru odpadów, a nie same umowy.
My podjeżdżamy po każdą ilość odpadów w zależności od potrzeb Klienta, a usługa wcale nie jest taka droga.
e-mail: kamil.bienkowski@jasta.net.pl
tel.: +48 609 194 792 www.jasta.net.pl |
||||||
|
Autor:
vices Wypowiedzi: 1 |
nune napisał(a) w dniu 2012-04-22 o godzinie 12:44:57: Witam. Ponieważ wkrótce otwieram własny lokal gastronomiczny, chciałabym dowiedziec się, co zrobic z odpadami gastronomicznymi. Wydaje mi się, że powinnam zawrzec umowę z jakimś schroniskiem, ale nie jestem pewna. Z góry dziękuję za odpowiedź. Generalnie te odpady typu III musisz utylizować koniecznie, u mnie to robi firma. Nie wiem skąd jesteś, jak korzystam z firmy ekovita i wszystko jest w porządku. |
||||||
![]() Autor: Jasta_utylizacja Wypowiedzi: 12 |
Wszystkich zainteresowanych wywozem odpadów zapraszam do kontaktu.
W zależności od ilości i rodzaju wytwarzanych odpadów podpowiem, jak rozwiązać ten problem.
e-mail: kamil.bienkowski@jasta.net.pl
tel.: +48 609 194 792 www.jasta.net.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:45:38 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|