FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ODPADY GASTRONOMICZNE - CO Z NIMI ZROBIć?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ODPADY GASTRONOMICZNE - CO Z NIMI ZROBIć?

Autor: nune

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2012-04-22 o godzinie 12:44:57.
Witam. Ponieważ wkrótce otwieram własny lokal gastronomiczny, chciałabym dowiedziec się, co zrobic z odpadami gastronomicznymi. Wydaje mi się, że powinnam zawrzec umowę z jakimś schroniskiem, ale nie jestem pewna. Z góry dziękuję za odpowiedź.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Edith

Wypowiedzi: 6
Post 2 napisany 2012-05-10 o godzinie 12:49:12.
Schronisko załatwia tylko sprawę kości. Pozostałe odpady gastronomiczne, np. odpady produktów pochodzenia zwierzęcego (mięsko, mleko, masło, itp.) powinny być zutylizowane przez firmę posiadającą uprawnienia do prowadzenia tego typu działalności. Powinnaś zawrzeć umowę ze schroniskiem oraz/lub firmą utylizacyjną i posiadać pózniej dokumenty o utylizacji. Inna kwestia to ilości odpadów, bo kto podstawi samochód do 20kg odpadów tyg. Tzn podstawią ale od Ciebie sciągną taką kasę, ze biznes bedzie mało opłacalny.

Autor: Dawid Kloza

Wypowiedzi: 3
Post 3 napisany 2014-07-21 o godzinie 12:36:58.
Witam,
W nawiązaniu do poprzedniego postu.

Wywóz tych odpadów nie jest aż tak drogi. Zależy od ilości oraz harmonogramu.

A masz pewność, że nie zapłacisz kary dla Sanepidu czy Wiosu, który nalicza 5 lat do tyłu.

Odpady gastronomiczne - co z nimi zrobić?
Autor: Jasta_utylizacja

Wypowiedzi: 12
Post 4 napisany 2017-01-30 o godzinie 08:49:25.
Sama umowa "dla umowy" nie wystarczy. Obecnie służby kontrolują dokumenty odbioru odpadów, a nie same umowy.
My podjeżdżamy po każdą ilość odpadów w zależności od potrzeb Klienta, a usługa wcale nie jest taka droga.
e-mail: kamil.bienkowski@jasta.net.pl
tel.: +48 609 194 792
www.jasta.net.pl

Autor: vices

Wypowiedzi: 1
Post 5 napisany 2017-04-13 o godzinie 14:53:10.
nune napisał(a) w dniu 2012-04-22 o godzinie 12:44:57:
Witam. Ponieważ wkrótce otwieram własny lokal gastronomiczny, chciałabym dowiedziec się, co zrobic z odpadami gastronomicznymi. Wydaje mi się, że powinnam zawrzec umowę z jakimś schroniskiem, ale nie jestem pewna. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Generalnie te odpady typu III musisz utylizować koniecznie, u mnie to robi firma. Nie wiem skąd jesteś, jak korzystam z firmy ekovita i wszystko jest w porządku.

Odpady gastronomiczne - co z nimi zrobić?
Autor: Jasta_utylizacja

Wypowiedzi: 12
Post 6 napisany 2017-04-20 o godzinie 07:45:21.
Wszystkich zainteresowanych wywozem odpadów zapraszam do kontaktu.
W zależności od ilości i rodzaju wytwarzanych odpadów podpowiem, jak rozwiązać ten problem.
e-mail: kamil.bienkowski@jasta.net.pl
tel.: +48 609 194 792
www.jasta.net.pl

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:45:38
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ODPADY GASTRONOMICZNE - CO Z NIMI ZROBIć?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "odpady gastronomiczne - co z nimi zrobić?" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.