![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZETWORNICA PRąDU |
|||||||
|
Autor:
malgosiacdi
Tematy: 4 Wypowiedzi: 9 |
Witam serdecznie mam busa z gastronomią ale nie posiada przetwornicy poradzcie jaką kupic i gdzie bo ja niemam zielonego pojęcia
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
np. allegro..
a co do przetwornicy to pamiętaj że w busie jest ograniczenie mocy więc raczej będzie potrzebny agregat |
||||||
|
Autor:
malgosiacdi
agregat kupie ale sanepid chce dowodu że w czasie jazdy do domu lub na miejsce pracy nieodmrożą mi się lodówki i zamrażarka co proponujesz
|
||||||
Autor:
Gutek
trzeba by zmienić bezpieczniki na gnieździe od zapalniczki lub podłączyć się musisz pomijając zapalniczkę, bo przez zapalniczkę nie przejdzie więcej niż 170 W a na lodówki trzeba około 400 W..
W tamtym roku testowałem w Citroen Jumper przetwornicę o mocy 500 W, przy wyłączonym silniku bez zbędnych funkcji np. radio itp dał radę... Przetwornica była podłączona do instalacji z pominięciem bezpieczników.. Słyszałem że w Mercedesie Sprinter ponoć można podłączyć mocniejszą przetwornicę.. |
||||||
|
Autor:
malgosiacdi
ja mam sprintera więc taką 500 mage kupic? powinna mi wystarczyc na małą zamrażarke ciuT większą zamrażarke i lodówke?
|
||||||
Autor:
Gutek
jeśli masz domowe lodówki i zamrażarki to 500W powinno dać radę, w przypadku gastronomicznych lodówek to 500 będzie mało.. Kolejna sprawa lodówki nie pracują cały czas, więc powinno być okey..
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:30:54 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|