![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: CZY HANDEL SEZONOWY Z PRZYCZEPY LUB SAMOCHODU GASTRO. SIę OPłACA? |
|||||||
Autor:
PORCHETTA & BRUSCHETTA
Tematy: 2 Wypowiedzi: 23 |
Witam wszystkich gastro-forumowiczów! Potrzebuję porady odnośnie handlu sezonowego po różnych imprezach, targach i festynach. Czy to się opłaca? Mam zamiar dopiero rozpocząć ten biznes, ale nie wiem od czego zacząć. Czy lepsza jest przyczepa, czy może samochód, a może wystarczy namiot? Jakie jedzenie najlepiej się sprzedaje (kebab, szaszłyki, kurczaki itd.)? Czy mogę sprzedawać również piwo/wino? Jak to wszystko się załatwia, od czego zacząć, co po czym? Pomóżcie!!! Giovanni. ,ewertlub@interia.eu
|
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
martar
Wypowiedzi: 3 |
Witam,
ja polecam, to jest naprawdę dobry biznes. Najważniejsze jest miejsce - jak masz miejsce, to tylko powinieneś się cieszyć :). Z doświadczenia powiem, że najlepiej szły burgery ( drobiowe, panierowane, smażone), rybka prawie w ogóle, burgery wołowe idą całkiem dobrze, ale niewielu ludzi tak naprawdę je je, ale warto je mieć, bo niektórzy lubią wołowinę :). Poza tym zapiekanki, oczywiście na chrupko ;), frytki, tortille też super, kurczaki idą całkiem dobrze, może to podnieść dochody, szaszłyki również są super, poza tym warto robić zestawy, tzn. burger+frytki+napój itd, itd. W razie problemów proszę pisać do mnie, przy okazji mam przyczepę do sprzedaży :) |
||||||
Autor:
martar
Wypowiedzi: 3 |
Nie wiem czy można tu edytować posty, ale dodam, że jeżdżąc na imprezy właśnie, dochody znacznie wzrastają, warto zapoznać się z kalendarium w swoim mieście i skontaktować się z urządzającymi imprezy :). Poza tym, taką działalnośc warto prowadzić tak naprawdę przez cały rok, mając przyczepę na własność po opłaceniu rachunków za wszystko, na pewno coś zostaje :)
|
||||||
Autor:
paniope
Wypowiedzi: 1 |
Witam,
Czy wiecie jak wygląda kwestia pozwolenia na handel z przyczepy na terenie miasta? |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 23 Wypowiedzi: 551 |
Witam serdecznie przyczepa gastronomiczna przede wszystkim musi być zarejestrowana w urzędzie komunikacji, posiadać ważne przeglądy i autocasco. Konieczne jest również uzyskanie zgody z SANEPIDU na prowadzenie działalności związanej ze sprzedażą żywności (zatwierdzenie i rejestracja). Konieczne jest również uzyskanie zgody właściciela gruntu, na którym stoi przyczepa (umowa najmu parcelil/działki) i uzyskanie zgody władz lokalnych (dzielnica,gmina,urzad miasta) na prowadzenie działalności związanej ze sprzedażą żywności. Uzyskanie zgody SANEPIDU uzależnione jest od wyposażenia przyczepy (odpowiednia ilość lodówek, zlew, umywalka, szafka na odzież zewnętrzną). Mogę pomóc w doborze wyposażenia przyczepy i opracowaniu niezbędnej dokumnetacji wymaganej przez SANEPID pozdrawiam Hanna Półtorak (poltorak@haccp-gmp.home.pl)
|
||||||
Autor:
endriu
Tematy: 2 Wypowiedzi: 5 |
Jestem nowym wiec POZDRO DLA WSZYSTKICH FORUMOWICZOW
Zamierzam sie przygotowac do nowego sezonu nad morzem, chcialbym zaczerpnac informacji czy to sie oplaca i jakie sa koszta ustawienia przyczepy gastro w paru dobrych lokalizacjach w roznych miejscowosciach nad morzem, na co trzeba zwrocic szczegolna uwage, jak poradzic sobie z zezwoleniami, sanepidami i z wydzierzawiajacymi. Kiedy zaczac a kiedy zakonczyc sezon, czy kekaja mnie jakies utrudnienia itp. pozdrawiam i z gory dziekuje za porady |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170 Data: 2025-05-19 Czas: 10:14:13 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|