![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PROBLEM Z PODłACZENIEM WODY W BUDCE GASTRONOMICZNEJ CZY SANEPID ZAAKCEPTUJE KARNISTRY Z WODą CO ROBIć POMóżCIE? |
|||||||
|
Autor:
..mimi.......
Tematy: 2 Wypowiedzi: 5 |
chcę otworzyc budke gastronomiczna co mam zrobić kiedy mam juz plac i dokumenty a nie moge podłaczyc wody czy jest mozliwość zamontowania karnistrów z woda , co na to sanepid , czy wyrazi zgode? co robic ? pomóżcie
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Jeżeli chcesz tą wodę stosować do produkcji żywności to musi być woda zdatna do picia dlatego wtedy musisz stosować butelkową wodę taką 5 litrową (Zywiec, Nałeczowianka itp) takie rozwiązanie sanepid powinien zaakceptować. Jak zamierzasz rozwiązać sprawę zmywania naczyń?. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że jeżeli otwierasz działalność związaną z produkcją lub sprzedażą żywności musisz wdrożyć zasady Dobrych Praktyk Higienicznych i Dobrych Praktyk produkcyjnych (wymagania zawarte w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia). Elementem dobrych praktyk Higienicznych jest opracowanie procedur związanych z przechowywaniem surowców, procesem przygotowywania lub sprzedawania produktów spożywczych oraz procedury mycia naczyń, sprzętu stosowanego w twojej gastronomi a przede wszystkim instrukcja mycia rąk tzn w twojej budce gastronomicznej powinna znajdować się umywalka są firmy oferujące umywalkii przenośne zaopatrzone w butle na wodę czystą (10 litrów) i wodę brudną a nawet w grzałkę do podgrzewania wody i w taką umywalkę musisz się zaopatrzyć. Oferuje pomoc w opracowaniu odpowiedniej dokumentacji i doborze odpowiedniego sprzętu do twojej gastronomii. Szczegółowych informacji udzielę Ci jednak po za forum proszę o kontakt z firmą HACPASZ Hanna Półtorak mail poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:40:40 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|