FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / GAZ
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

GAZ

Autor: goocha

Tematy: 14
Wypowiedzi: 17
Post 1 napisany 2012-01-31 o godzinie 14:35:28.
Witam!
Może ktoś mi napisać na ile mi wystarczy butla gazowa (11l) przy kurczakach z rożna. Producenci piszą zuzycie gazu np.540g/h ale niestety nic mi to ie mówi.Punkt z kurczakami będzie czynny przez 10 godzin. Może taniej mnie wyniesie rożno elektryczne niż gazowe (gaz idzie w góre). Jeśli ktoś może mi napisać na ile starczy mi taka butla to była bym wdzięczna.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2012-01-31 o godzinie 16:26:03.
Butla z gazem w zależności od rożna wystarcza na okres od 1 do maksymalnie 3 dni, w większości przypadkównjest to raczej około 15 godzin pracy rożna.

W kwestii czy lepsze rożno gazowe czy elektryczne to ja zdecydowanie polecam gazowe ze względu na lepszy produkt finalny (kurczak), rożno gazowe nie wysusza aż tak mięsa jak rożno elektryczne dzięki czemu kurczak z rożna gazowego lepiej smakuje. W przypadku rożna elektrycznego to musimy mieć zasilanie 400v, które nie zawsze jest dostępne.. Rożna gazowe są mocniejsze:)

Jeżeli miałbym polecić producenta to polecam rożna firmy Kromet (polski producent, dobra jakość za rozsądną cenę)

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 11:22:37
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: GAZ
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "gaz" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.