![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ZATWIERDZENIE |
|||||||
|
Autor:
goocha
Tematy: 14 Wypowiedzi: 17 |
Witam. Napisałam księgę GHP/GMP dla malego punktu gastronomicznego czy musi ktoś mi ją zatwierdzić?
W skład księgi wchodzi: - Instrukcja Mycie i odkażanie rąk oraz pomieszczeń toalet, - Instrukcja korzystania z WC, - Instrukcja zabezpiecznia zakładu przed szkodnikami, - Instrukcja usuwanie eśmieci, odpadów i ścieków, - Instrukcja przyjęcia urzędowej kontroli osób wizytujących zakład, - Instrukcja nadzoru nad wyposażeniem - Instrukcja konserwacji maszyn i urządzeń, - instrukcja kontrola warunków magazynowania, - Instrukcja rozmnażania i mycia lodówki, - Instrukcja postępowania w przypadku wyników badania wody niezgodnych z wymaganiami, - Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę, - Instrukcja technologiczna postępowania z surówkami - Instrukcja szkolenia personelu, - Instrukcja przyjęcia surowców i materiałów pomocniczych oraz sposób ich magazynowania w zakładzie, - Instrukcja higieny na stanowisku pracy w punkcie gastronomicznym, - Instrukcja nadzorowania wody, - Instrukcja nadzorowania nad dokumentacją, - Instrukcja mycia urządzeń i sprzętu drobnego, - Instrukcja mycia i dezynfekcji sali konsumpcyjnej, - Instrukcja mycia pomieszczenia konsumpcyjnego i zaplecza socjalno-sanitarnego lokalu, - Instrukcja utrzymania otoczenia punktu gastronomicznego0. - Instrukcja technologiczna wydawania dań i napojów W skład jeszcze wchodzi: - karta reklamacji towaru, - Karta kontroli przyjęcia towaru, - Karta kontroli temperatury urządzenia chłodniczego Czy coś jeszcze muszę umieścić w tej księdze czy to co mam to wystarczy? Jest to punkt gastronomiczny z kurczakami z rożna, zapiekankami, hot-dogami, goframi, hamburgerami. Nie ma magazynu, jest tylko zaplecze. Wszystko będzie dowożone gotowe od producentów. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
AnnaP
Wypowiedzi: 1 |
Zależy to od tego jaki system ma Sanepid w Twojej okolicy. Zwykle podczas odbioru lokalu musisz przedstawić im tę księgę i sprawdzą na miejscu. Jednak czasami spotykałam się z czymś takim, że przed końcowym odbiorem panie z sanepidu życzyły sobie zostawienia księgi GHP?GMP lub HACCP u siebie, żeby miały więcej czasu na sprawdzenie ( zwykle zrobią poprawki , nawet nieistotne, no ale oni już tak mają...).
Moim zdaniem mogłabyś opracować jeszcze tabelkę z harmonogramem mycia poszczególnych pomieszczeń - można powiesić to na drzwiach danego pomieszczenia i po umyciu podpisać , że umyte. Pozdrawiam, Anna |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 11:21:56 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|