FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / CZY BEDAC NA DIECIE MOGE JESC GRILLOWANE POTRAWY?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

CZY BEDAC NA DIECIE MOGE JESC GRILLOWANE POTRAWY?

Autor: arleta

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2011-12-14 o godzinie 15:52:17.
wiecznie mam problem z waga,a to przybieram,a to chudne,niedawno przeczytałam,ze grillowane mieso jest mniej kaloryczne od smazonego,niestety nie mam pojecia jak sie do tego zabrac,czy moze jest ktos kto powie jak sie do tego zabrac???

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: luizka

Wypowiedzi: 1
Post 2 napisany 2011-12-16 o godzinie 09:41:00.
Moim zdaniem możesz jeść, ale owijaj zawsze w folie aluminiową mięso i uważaj z przyprawami ostrymi. Polecam mięso drobiowe i warzywa z grilla.

Autor: magnolia

Wypowiedzi: 4
Post 3 napisany 2012-01-14 o godzinie 16:44:34.
No i na jakość i rodzaj mięsa trzeba zwrócić uwagę, bo jeśli kupisz sobie np białą kiełbasę na grilla to sorki ale całego tłuszczu nawet jakbyś wysuszyła na suchar nie wytopisz. A pierś z grilla z warzywami w folii aluminiowej jak najbardziej. Ja nawet pozwalałam sobie na mięsko prosto z grilla bez folii:)

czy bedac na diecie moge jesc grillowane potrawy?
Autor: kuchareczka

Post 4 napisany 2012-02-02 o godzinie 12:22:29.
A co powiecie na zapiekanego kurczaka? Ilość tłuszczu niewielka bo śmietanę można zastąpić mlekiem kokosowym http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pages/CurryChickeninSAGABoats.aspx
Co powiecie na papier użyty do tego dania? Używacie? Ostatnio widziałam w sklepie i kupiłam na próbę, jestem zadowolona, teraz gotuje zdrowiej a dania robione w papierze do gotowania są zawsze ciekawie podane ;) Saszetki czy łódki zatrzymują zapach i witaminy dzięki czemu dania stają się zdrowsze niż zrobione np. na patelni ;)

Autor: Patrysiek

Wypowiedzi: 3
Post 5 napisany 2012-04-28 o godzinie 09:19:32.
Uważam, że grillowane warzywa i mięsko są zdrowsze, bo nie utopione w tłuszczu! Kalorie zawsze będą - niestety! Jednak tłuszcz jest potrzebny do prawidłowego funkcjonowania organizmu, także to co się nie wytopi jest według mnie mniej szkodliwe!Najlepsza jest rybka z grilla...i zdrowa! Na diecie powinno się dużo jeść zdrowych potraw! Unikaj cukru i soli!!!!

Autor: misiek1888

Post 6 napisany 2013-02-22 o godzinie 19:42:42.
Dokładnie, generalnie grillowane (prawidłowo) produkty są zdrowsze niż smażone.

Autor: Zuza

Tematy: 3
Wypowiedzi: 11
Post 7 napisany 2019-03-10 o godzinie 13:53:17.
Każdemu kto dba o linię polecam te stronę http://aztekium.pl/questions.py?lang=pl&kat=12 Wypisane dokładnie co ile ma kalorii.  Bardzo przydatne dla każdego kto jest na diecie

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:31:56
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: CZY BEDAC NA DIECIE MOGE JESC GRILLOWANE POTRAWY?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "czy bedac na diecie moge jesc grillowane potrawy?" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.