![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: łAZIENKI |
|||||||
|
Autor:
goocha
Tematy: 14 Wypowiedzi: 17 |
Witam:) Otwieram punkt gastronomiczny z miejscami siedzącymi dla klientów. Będę pracowała sama, czy mogę mieć jedną łazienkę w lokalu? Czy muszę mieć dokumentacje GHP i GMP da rade je ściągnąć z internetu? Na co zwraca sanepid przy odbiorze lokalu? Będę miała dania typu fast-food i kurczaki z rożna. Dziękuję za podpowiedzi:))
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
EPEX Firma Inżynierska
![]() Wypowiedzi: 45 |
Dobry Wieczór.
Jeżeli w lokalu wcześniej była "spożywka" to OK, jeżeli nie to należy wykonać projekt technologiczny. Dla personelu musi być WC z przedsionkiem. W przypadku sprzedaży piwa również dla klientów. Dokumentacja GMP-GHP jak najbardziej ale jako warunki wstępne do dokumentacji HACCP, która jest obowiązkowa. Proszę przeczytać Ustawę o bezpieczeństwie żywności. Konieczne jest wzorcowanie termometrów. Internet jako źródło dokumentacji HACCP mocno wątpliwy. To się wykonuje dla konkretnego obiektu i konkretnej działalności. Takie "gotowce" sprzedawane na różnych portalach, jak i wydawane zaocznie "Certyfikaty" Sanepid odrzuca. Życzę powodzenia. Rzeczoznawca ds. HACCP ekspert.haccp@gmail.com
Rzeczoznawca ds. HACCP
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 11:21:59 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|