![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: OKAP GASTRONOMICZNY |
|||||||
|
Autor:
goocha
Tematy: 14 Wypowiedzi: 17 |
Witam. Zamierzam otworzyć punkt z kurczakami z rożna, zapiekanki, frytki, gofry, hot-dogi, hamburgery. Byłam w sanepidzie i kazali mi założyć klimatyzację w lokalu, nic nie mówili o okapie. Czy muszę montować okap??? Lokal ma 30m2, a wysokość 2,50-2,60m, będę sama pracowała, lokal jest z miejscami do konsumpcji. Czy sama mogę zamontować te dwa urządzenia? Jeśli chodzi o projekt technologiczny- to sama mogę go sporządzić? Wcześniej była w tym lokalu gastronomia, ale sanepid sobie zażyczył projektu.
Dziękuje za podpowiedzi:) |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: SAS Wypowiedzi: 5 |
Witam serdecznie
okap będzie potrzebny i dla sanepidu i dla dobra Pani i klientów
Realizujemy obiekty kuchenne "pod klucz", tzn. od fazy projektowania do montażu, rozruchu i przeszkolenia personelu. Posiadamy bogatą ofertę urządzeń umożliwiających generalne wyposażenie lokali i punktów gastronomicznych spełniających najbardziej wyszukane wymagania pod względem funkcjonalności,
|
||||||
na wszelkie pytania dotyczące wyposażenia gastronomi odpowiadam telefonicznie 601636361
Realizujemy obiekty kuchenne "pod klucz", tzn. od fazy projektowania do montażu, rozruchu i przeszkolenia personelu. Posiadamy bogatą ofertę urządzeń umożliwiających generalne wyposażenie lokali i punktów gastronomicznych spełniających najbardziej wyszukane wymagania pod względem funkcjonalności,
|
||||||
Autor:
EPEX Firma Inżynierska
![]() Wypowiedzi: 45 |
Witam.
Wysokość w lokalu powinna wynosić min. 3 m. Być może Sanepid dopuszcza istniejącą wysokość pod warunkiem zainstalowania wentylacji mechanicznej. Bez okapu się nie uda. Czy Sanepid mówił o klimatyzacji, czy wentylacji?. Projekt technologiczny może Pani wykonać sama. Ważne będzie uzgodnienie z projektem wentylacji. Wydajność okapu, wentylacji, ilość wymian itp. Wykonany projekt technologiczny proponuję zatwierdzić przez Rzeczoznawcę ds. sanitarno-higienicznych. Wtedy Sanepid automatycznie go zatwierdza i po kłopocie. Życzę powodzenia. ekspert.haccp@gmail.com
Rzeczoznawca ds. HACCP
|
||||||
|
Autor:
goocha
Tematy: 14 Wypowiedzi: 17 |
Sanepid mówił o klimatyzacji
|
||||||
|
Autor:
lolo
Wypowiedzi: 2 |
mam do sprzedania okap wolno stojący stal nierdzewna używany cena 500 zł
|
||||||
zakup okapu :
- wentylator i jego moc - bardzo ważne !!! - wielkość okapu - powinien być większy jak powierzchnia sprzętu
|
||||||
![]() Autor: haccp-polska.pl Wypowiedzi: 7 |
okap nad miejscem obróbki termicznej jest niezbędny ze względu na opary które pojawiają sie podczas produkcji.
-----
http://www.haccp-polska.pl http//www.haccp.org.pl |
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
Polecam okapy firmy OPTIMET
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.218 Data: 2026-04-15 Czas: 06:08:57 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|