FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ROZPOCZęCIE DZIAłALNOśCI - HANDEL OBWOźNY GOTOWE PRODUKTY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ROZPOCZęCIE DZIAłALNOśCI - HANDEL OBWOźNY GOTOWE PRODUKTY

Autor: at

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2011-11-07 o godzinie 19:44:24.
Dzień dobry,
jestem nową użytkowniczką i tym samym proszę o wyrozumiałość. Prześledziłam poprzednie wątki i nie znalazłam odp na moje pytanie. Mianowicie chciałam zająć się handlem obwoźnym gotowych produktów - ciastka, ciasta pieczone przeze mnie w domu i pakowane w pudełka, torebki - tym samym brak bezpośredniego kontaktu z żywnością w przyczepie. Niestety nie mam pojęcia jakie wymogi musi spełniać przyczepa (czy takie same jak hamburgery, fastfoody wytwarzane w przyczepie) oraz ja jako producent tych wyrobów. Z góry dziękuję za pomoc. Ania

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: EPEX Firma Inżynierska
forum

Wypowiedzi: 45
Post 2 napisany 2011-11-07 o godzinie 21:25:23.
Witam.
Problemem nie jest przyczepa ale kuchnia. Jeżeli jest to kuchnia z której korzysta Pani na co dzień do przygotowywania posiłków to na taką działalność Sanepid nie wyrazi zgody.
Pozdrawiam.
Rzeczoznawca ds. HACCP

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 3 napisany 2011-11-07 o godzinie 22:28:05.
Przy odrobinie szczęścia można przerobić, dostosowań jedno z pomieszczeń w domu do tzw. prostej produkcji.. Widziałek kiedyś mała produkcję w kontenerze pod domem, kontener miał odbiory i wbrew pozorom dawał radę:)

W przypadku ciasta będzie zabawa z sanepidem, ale jest to do przeskoczenia. Dobry sprzęt i jedna osoba śmiało może produkować duże ilości..

Autor: paull

Wypowiedzi: 2
Post 4 napisany 2011-11-09 o godzinie 10:29:31.
Jeśli ciasta mają być robione, wytwarzane w domu to typowa kuchnia odpad, albo „przerabiamy” kuchnię albo wyodrębniamy oddzielne pomieszczenie tylko na produkcję w tym przypadku ciast, nie zapominając że musi być odpowiednio dostosowane i wyposażone spełniające warunki sanitarne. Pani musi posiadać książeczkę zdrowia . Jeśli chodzi o przyczepę to z własnego doświadczenia wiem że musi być minimum bieżąca woda ,dobrze jeżeli przyczepa jest wykończona materiałami łatwo zmywalnymi, nienasiąkliwe itp. dobrze jeżeli ciasto będzie przechowywane np. w witrynie przeszklonej tz. zabezpieczone od strony kupującego (za przeproszeniem nie kicha nikt na nie) pakowane czy nie ale to jest żywność ,tak pewnie powie sanepid (jeśli pakowane poza oczami kupującego to musi być podany na opakowaniu producent, skład i termin ważności)

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.218
Data: 2026-04-15
Czas: 03:01:24
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ROZPOCZęCIE DZIAłALNOśCI - HANDEL OBWOźNY GOTOWE PRODUKTY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "rozpoczęcie działalności - handel obwoźny gotowe produkty" w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Gastronomia a wymagania Sanepidu    ekspres do kawy ascaso   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.