![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: KUCHNIA INDUKCYJNA |
|||||||
|
Autor:
lolad2
Tematy: 3 Wypowiedzi: 5 |
W lokalu jaki mam zamiar odkupić jest ceramiczna płyta grzewcza i co za tym idzie bardzo wysokie rachunki za prąd. Niestety nie ma możliwości założenia tam gazu. Zastanawiam się nad wymianą tej kuchni na indukcję ale nie wiem jak taka kuchnia sprawdza się w gastronomii. Czy jestem w stamie dużo zaoszczedzić na rachunkach przy takiej kuchni ? Jeśli tak to jakiej firmy polecacie ?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
A może lepiej kuchnia gazowa na propan butan i obok szafka z nierdzewki zamykana na butle gazową. Indukcja jest ok tylko nie wiem czy Cię stać zapłacić około 15 000 netto za dwa pola. Chyba że chcesz domową kuchnie indukcyjną albo małą nastawną. Pytasz czy jesteś w stanie zaoszczędzić ale żeby coś zaoszczędzić musi się zwrócić inwestycja. Wielokrotnie robiono testy z których wynika że okres amortyzacji indukcjii jest bardzo długi i nie opłaca się kupować jej jedynie dla oszczędności. Jeśli bierzesz pod uwagę jej inne zalety typu szybkość, bezpieczeństwo, łatwość mycia i konserwacji to ok. Napisz co wybrałeś.
Pozdrawiam. |
||||||
|
Autor:
lolad2
Tematy: 3 Wypowiedzi: 5 |
Raczej myślałam o dobrej domowej czyli koszt byłby znacznie mniejszy. Ten likal to nie restauracja tylko mały bar wiec mysle ze nie ma sensu wiekszej
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Nie wiem jak się sprawdzają domowe indukcje, ale nastawne gastronomiczne kuchnie indukcyjne w cenach do 1000 zl to nic nie warte urządzenia.. Dużo kiedyś ich sprzedawałem i każda, dosłownie każda się zepsuła i to nawet kilka razy..
Jeśli interesuje Cię temat indukcji dla gastronomii to zapraszam na stronę: www.heidebrenner.de (dostępny język polski) |
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
Z domówkami to jest różnie. Możesz mieć problemy z gwarancją bo używasz sprzęt domowy w profesjonalnej gastronomii. Co do tego co pisze Gutek to zgadza się przeważnie nastawne indukcje to wynalazki produkowane przez "małych ludzi" i ich powtarzalność jest słaba. Na szczęście sieć gastronomiczna którą obsługuje nie ma problemu z tymi ode mnie ( czytaj : może się udać ) :). Heidebrenner podobnie jak inne marki np. RM GASTRO KROMET i penie wiele innych posiada sprzęty wysokiej jakości ale tu pojawia się cena. W haidebrener jeśli się nie myle to 3700 euro za jedno pole na podstawie. Moim zdanie nie potrzebnie się napaliłeś za wszelką cenę na indukcje.
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Popieram, indukcja to nie jest rozwiązanie problemu.
|
||||||
|
Autor:
denia
Wypowiedzi: 1 |
O właśnie nie dość że indukcja się szybko psuje, czego też doświadczyłam, to jeszcze też koszty używania są fajne:-(
|
||||||
|
Autor:
oskar
Wypowiedzi: 8 |
Polecam gaz !!
Tanio i bez awarii |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:43:07 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|