FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PROJEKT PRZEBUDOWY - WYMOGI SANEPIDU
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PROJEKT PRZEBUDOWY - WYMOGI SANEPIDU

Autor: lolad2


Tematy: 3
Wypowiedzi: 5
Post 1 napisany 2011-11-03 o godzinie 16:07:53.
Zastanawiam się nad odkupieniem małej knajpki którą musiałabym trochę przebudować. Brakuje tam łazienki i miejsca na zmywalnię. Są dwie kuchnie. Nie bardzo tylko wiem czy na te wszystkie przebudowy starczy mi miejsca. Czy moglibyście mi podpowiedzieć jakie są wymogi sanepidu względem wielkości : pomieszczenia socjalnego, łazienki dla klientów, i czy zmywalnia musi mieć osobne pomieszczenie czy starczy wydzielić na to kawałek kuchni ? Z góry dzięki za podpowiedź :-)
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 2 napisany 2011-11-03 o godzinie 22:30:57.
Co do metrażu to najlepiej udaj się z planem do sanepidu bo w każdym mieście inaczej patrzą. Zmywalnia musi być odzielna ze względu na drogi technologiczne , chyba że podajesz na papierach to nie potrzebujesz.
 
Autor: oskar


Wypowiedzi: 8
Post 3 napisany 2011-11-21 o godzinie 20:05:04.
W żadnym sanepidzie nie pozwolą na zmywanie naczyń w kuchni. Skąd taki pomysł
Wymogi są duże, podstawowy to wysokość kuchni 2,9 m a pozostałe pomieszczenia to między innymi zmywak pom. socjalne, toaleta z przedsionkiem, oddzielona umywalka do rąk, magazyn, i w zależności od projektu obierak, wstępna kuchnia , kuchnia dla deserów,...

Zacznij od projektu od 2-5tys złotych.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:42:17
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PROJEKT PRZEBUDOWY - WYMOGI SANEPIDU
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "projekt przebudowy - wymogi sanepidu" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.