![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PROJEKT PRZEBUDOWY - WYMOGI SANEPIDU |
|||||||
|
Autor:
lolad2
Tematy: 3 Wypowiedzi: 5 |
Zastanawiam się nad odkupieniem małej knajpki którą musiałabym trochę przebudować. Brakuje tam łazienki i miejsca na zmywalnię. Są dwie kuchnie. Nie bardzo tylko wiem czy na te wszystkie przebudowy starczy mi miejsca. Czy moglibyście mi podpowiedzieć jakie są wymogi sanepidu względem wielkości : pomieszczenia socjalnego, łazienki dla klientów, i czy zmywalnia musi mieć osobne pomieszczenie czy starczy wydzielić na to kawałek kuchni ? Z góry dzięki za podpowiedź :-)
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
Co do metrażu to najlepiej udaj się z planem do sanepidu bo w każdym mieście inaczej patrzą. Zmywalnia musi być odzielna ze względu na drogi technologiczne , chyba że podajesz na papierach to nie potrzebujesz.
|
||||||
|
Autor:
oskar
Wypowiedzi: 8 |
W żadnym sanepidzie nie pozwolą na zmywanie naczyń w kuchni. Skąd taki pomysł
Wymogi są duże, podstawowy to wysokość kuchni 2,9 m a pozostałe pomieszczenia to między innymi zmywak pom. socjalne, toaleta z przedsionkiem, oddzielona umywalka do rąk, magazyn, i w zależności od projektu obierak, wstępna kuchnia , kuchnia dla deserów,... Zacznij od projektu od 2-5tys złotych. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:42:17 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|