![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: KURCZKI Z ROżNA |
|||||||
|
Autor:
goocha
Tematy: 14 Wypowiedzi: 17 |
Witam:) Potrzebuje pomocy w sprawie punktu gastronomicznego. Chcę otworzyć punkt gastronomiczny, w którym będą serwowane kurczaki z rożna a prócz nich to jeszcze hot-dogi, hamburgery, frytki,zapiekanki, skrzydelka pieczone, napoje,gofry. Chciała bym wiedzieć czy sanepid bedzie mi robił jakieś problemy. W lokalu, który będę wynajmować był już kiedyś punktem gastronomicznym, nie ma płytek (są w łazience), wysokość pomieszczenia gdzieś ze 2 metry,brak ogrzewania. Czy wystarczy butla gazowa do ogrzania?Czy potrzebna jest kasa fiskalna?Jak byłam gdzieś 6 miesięcy temu w sanepidzie to powiedzieli mi, że muszę u nich kończyć (odpłatnie)kurs, aby móc prowadzić taka działalność, Jestem po technikum gastronomicznym, mam studia z jakości żywności i mistrza kucharza-czy muszę jeszcze kończyć u nich ten kurs?Czy będą robić badania wody?Bym zapomiala w moim punkcie dania będą podawane na jednorazowych talerzach.Myślicie że ta działalność jest dobrym pomysłem? Jest niedaleko dworca autobusowego i technikum.Z góry dziękuję za pomoc:)))
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
EPEX Firma Inżynierska
![]() Wypowiedzi: 45 |
Witam.
Proponuje szukać innego lokalu. Optymalna wysokość to 3,30 m, wtedy nie ma problemu. Wysokość 3m możliwa przy doskonałej wentylacji. Ogrzewanie z butli tylko w budynku gdzie nie ma instalacji gazowej miejskiej. Powierzchnia ścian do wysokości (zwyczajowo) 2,20m, gładka, zmywalna, nie nasiąkliwa. Glazura najlepsza ale wystarczy odpowiednia farba. Jak ma Pani studia z "jakości żywności" to zagadnienia systemu HACCP są Pani doskonale znane. Odpłatny kurs w SANEPID hm.....dziwne. Badanie wody: w Szczecinie nie. Za jakość wody odpowiada dostawca i tyle. Co miasto to inaczej. Kasa fiskalna - pytanie do Urzędu Skarbowego. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Rzeczoznawca ds. HACCP
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 11:22:35 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|