FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KURCZKI Z ROżNA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KURCZKI Z ROżNA

Autor: goocha


Tematy: 14
Wypowiedzi: 17
Post 1 napisany 2011-10-30 o godzinie 01:38:55.
Witam:) Potrzebuje pomocy w sprawie punktu gastronomicznego. Chcę otworzyć punkt gastronomiczny, w którym będą serwowane kurczaki z rożna a prócz nich to jeszcze hot-dogi, hamburgery, frytki,zapiekanki, skrzydelka pieczone, napoje,gofry. Chciała bym wiedzieć czy sanepid bedzie mi robił jakieś problemy. W lokalu, który będę wynajmować był już kiedyś punktem gastronomicznym, nie ma płytek (są w łazience), wysokość pomieszczenia gdzieś ze 2 metry,brak ogrzewania. Czy wystarczy butla gazowa do ogrzania?Czy potrzebna jest kasa fiskalna?Jak byłam gdzieś 6 miesięcy temu w sanepidzie to powiedzieli mi, że muszę u nich kończyć (odpłatnie)kurs, aby móc prowadzić taka działalność, Jestem po technikum gastronomicznym, mam studia z jakości żywności i mistrza kucharza-czy muszę jeszcze kończyć u nich ten kurs?Czy będą robić badania wody?Bym zapomiala w moim punkcie dania będą podawane na jednorazowych talerzach.Myślicie że ta działalność jest dobrym pomysłem? Jest niedaleko dworca autobusowego i technikum.Z góry dziękuję za pomoc:)))
 
Autor: EPEX Firma Inżynierska
forum

Wypowiedzi: 44
Post 2 napisany 2011-10-30 o godzinie 21:40:17.
Witam.
Proponuje szukać innego lokalu. Optymalna wysokość to 3,30 m, wtedy nie ma problemu. Wysokość 3m możliwa przy doskonałej wentylacji. Ogrzewanie z butli tylko w budynku gdzie nie ma instalacji gazowej miejskiej. Powierzchnia ścian do wysokości (zwyczajowo) 2,20m, gładka, zmywalna, nie nasiąkliwa. Glazura najlepsza ale wystarczy odpowiednia farba. Jak ma Pani studia z "jakości żywności" to zagadnienia systemu HACCP są Pani doskonale znane. Odpłatny kurs w SANEPID hm.....dziwne. Badanie wody: w Szczecinie nie. Za jakość wody odpowiada dostawca i tyle. Co miasto to inaczej. Kasa fiskalna - pytanie do Urzędu Skarbowego.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Rzeczoznawca ds. HACCP
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.227.222.235
Data: 2014-10-1
Czas: 22:16:43
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KURCZKI Z ROżNA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "kurczki z rożna" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: poszukuję dostawcy oprogramowania "easy order" taki jak w MC Donalds    Systemy gastronomiczne   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2014.