![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZECHOWYWANIE GOTOWEJ żYWNOśCI |
|||||||
|
Autor:
kp Wypowiedzi: 1 |
Mam pytanie dotyczące przechowywania żywności już po obróbce termicznej. Przykładowo mam większą partię szarpanej wieprzowiny, która piekła się kilka godzin, a która ma służyć jako wkład do kanapek. Wiadomo, że w domu takie mięso z powodzeniem może poleżeć w lodówce kilka dni, a czy wolno jest mi przechowywać je, oczywiście szczelnie zamknięte i opisane datą, na zapas w lokalu gastronomicznym? Czy Sanepid ma jakieś co do tego wytyczne? Oczywiście nie mówię o jakimś absurdalnie długim (ani "domowym") czasie, ale czy wolno jest mi użyć takiego mięsa na drugi - trzeci dzień?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
OlszarKa Wypowiedzi: 2 |
Chyba nie bardzo
|
||||||
|
Autor:
RafaCoralowa Wypowiedzi: 19 |
bardzo pomocne mogą tez okazać się opakowania próżniowe.
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
W lokalach gastronomicznych półprodukty przygotowane w lokalu i dania gotowe mogą być przechowywane wyłącznie 24 godziny. Jeżeli czas przechowywania jest dłuższy to wchodzimy w obszar produkcji a na to w lokalu gastronomicznym zgody Sanepidu nie będzie niestety. 04.10.2022 odbywać się będzie szkolenie on line dotyczące zasad organizacji pracy lokali gastronomicznych. W zakładce ogłoszenia forum umieszczony jest program szkolenia i zasady wzięcia w nim udziału. Serdecznie zapraszamy. Można również skontaktować się z nami w celu uzyskania programu szkolenia pod adresem zamowienia@hacpasz.com.pl.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:55:39 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|