FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PRZECHOWYWANIE GOTOWEJ żYWNOśCI
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PRZECHOWYWANIE GOTOWEJ żYWNOśCI

Autor: kp


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2022-05-03 o godzinie 13:25:43.
Mam pytanie dotyczące przechowywania żywności już po obróbce termicznej. Przykładowo mam większą partię szarpanej wieprzowiny, która piekła się kilka godzin, a która ma służyć jako wkład do kanapek. Wiadomo, że w domu takie mięso z powodzeniem może poleżeć w lodówce kilka dni, a czy wolno jest mi przechowywać je, oczywiście szczelnie zamknięte i opisane datą, na zapas w lokalu gastronomicznym? Czy Sanepid ma jakieś co do tego wytyczne? Oczywiście nie mówię o jakimś absurdalnie długim (ani "domowym") czasie, ale czy wolno jest mi użyć takiego mięsa na drugi - trzeci dzień?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: OlszarKa


Wypowiedzi: 1
Post 2 napisany 2022-05-06 o godzinie 15:33:55.
Chyba nie bardzo
 
Autor: RafaCoralowa


Wypowiedzi: 6
Post 3 napisany 2022-05-23 o godzinie 13:29:41.
bardzo pomocne mogą tez okazać się opakowania próżniowe.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.232.177.219
Data: 2022-06-30
Czas: 10:20:00
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PRZECHOWYWANIE GOTOWEJ żYWNOśCI
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "przechowywanie gotowej żywności" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Dostawy żywności do Restauracji    Lokal Restauracja Sushi   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.