FORUM     OG£OSZENIA    

STRONA G£ÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIERWSZE ETAPY ZA³O¿ENIA GASTRONOMII
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR¡CE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIERWSZE ETAPY ZA³O¿ENIA GASTRONOMII

Autor: Gabrysia.23

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2022-02-08 o godzinie 11:07:06.
Witam wszystkich :)

Mam pare pytañ odno¶nie samej procedury za³o¿enia punktu gastronomicznego. Dla was to mo¿e bana³y 😅Mam ju¿ konkretny lokal(nie jest dostosowany do gastronomii, potrzebuje remontu). Umowê najmu mo¿emy podpisaæ dopiero w kwietniu. Co mogê robiæ w tym czasie? Projekt technologiczny? Co z kosztami kiedy jeszcze nie bêdê przedsiêbiorca? Kiedy nale¿y otworzyæ dzia³alno¶æ? Jak mam wtedy braæ faktury i rozliczaæ koszty? Jest to dla mnie czarna magia, kilkuletnie do¶wiadczenie w pracy w gastronomii mam, natomiast sama procedura i sprawy papierkowe trochê mnie przera¿aj±.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: HACPASZ Hanna Pó³torak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2022-03-07 o godzinie 06:54:24.
Dzia³alno¶æ gastronomiczna musi byæ za³o¿ona na dzieñ zg³aszania siê do sanepidu (z³o¿enie wniosku o wpis i zatwierdzenie lokalu) wcze¶niej   z punktu widzenia planowanej dzia³alno¶ci nie jest  to wymagane ale nie mo¿e odliczaæ kosztów zwi±zanych z zakupami wyposa¿enia oraz projektu technologicznego Dlatego dzia³alno¶æ warto za³o¿yæ tu¿ przed podpisaniem umowy najmu . Przed podpisaniem umowy upewnij siê czy:
- lokal ma szanse byæ odebrany przez Sanepid (wysoko¶æ 2,5-3,30m, minimum jedna toaleta)
- Sanepid  nie bêdzie  wymaga³ zmiany przeznaczenia lokalu z u¿ytkowego na gastronomiczny nie wszyscy tego wymagaj± ale w przypadku takiego warunku stawianego przez sanepid jest wiêcej  formalno¶ci do za³atwienia (architekt i projekt technologiczny koniecznie). Pozdrawiam Hanna Pó³torak 
- projekty technologiczne, dokumentacja HACCP, szkolenia i dokumentacja BHP, wyposa¿enie w sprzêt i meble gastronomiczne.

Autor: willicki

Wypowiedzi: 6
Post 3 napisany 2023-06-05 o godzinie 08:56:00.
Myjnie parowe Fortador https://fortador.com/pl/strona-glowna/ s± tym rozwi±zaniem, dziêki któremu bez problemu mo¿emy docieraæ do klientów. Para jest ekologiczna, skuteczna, wnika g³êboko w strukutê zabrudzeñ i je usuwa. Mo¿na ni± czy¶ciæ praktycznie ka¿d± powierzchniê

Autor: mjaanik

Wypowiedzi: 3
Post 4 napisany 2024-01-11 o godzinie 15:01:35.
Porzadne meble sa wazne. My zamawialismy w Skawinie w Meblomexie , Wyszlo pieknie :)

Autor: Alicja2024

Wypowiedzi: 3
Post 5 napisany 2025-02-03 o godzinie 20:59:25.
We¼ te¿ pod uwagê szkolenie przysz³ych pracowników (jest ono obowi±zkowe). Polecam platformê ze szkoleniami HACCP Webszkolenie.pl https://www.webszkolenie.pl/

NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 06:00:07
DODAJ ODPOWIED¬ DO TEMATU: PIERWSZE ETAPY ZA³O¿ENIA GASTRONOMII
Aby dodaæ odpowied¼ do tematu nale¿y siê zalogowaæ.

Je¶li nie masz konta, skorzystaj z bezp³atnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "pierwsze etapy za³o¿enia gastronomii" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiêksz zamówienia online i widoczno¶æ swojej restauracji – do³±cz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA G£ÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.