FORUM     OGΜSZENIA    
 
STRONA G紟NA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIERWSZE ETAPY ZA袞激NIA GASTRONOMII
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR。E TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIERWSZE ETAPY ZA袞激NIA GASTRONOMII

Autor: Gabrysia.23


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2022-02-08 o godzinie 11:07:06.
Witam wszystkich :)

Mam pare pyta odno郾ie samej procedury za這瞠nia punktu gastronomicznego. Dla was to mo瞠 bana造 😅Mam ju konkretny lokal(nie jest dostosowany do gastronomii, potrzebuje remontu). Umow najmu mo瞠my podpisa dopiero w kwietniu. Co mog robi w tym czasie? Projekt technologiczny? Co z kosztami kiedy jeszcze nie b璠 przedsi瑿iorca? Kiedy nale篡 otworzy dzia豉lno嗆? Jak mam wtedy bra faktury i rozlicza koszty? Jest to dla mnie czarna magia, kilkuletnie do鈍iadczenie w pracy w gastronomii mam, natomiast sama procedura i sprawy papierkowe troch mnie przera瘸j.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKΜ w najni窺zych cenach w internecie!
Przekonaj si sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna P馧torak


Tematy: 12
Wypowiedzi: 507
Post 2 napisany 2022-03-07 o godzinie 06:54:24.
Dzia豉lno嗆 gastronomiczna musi by za這穎na na dzie zg豉szania si do sanepidu (z這瞠nie wniosku o wpis i zatwierdzenie lokalu) wcze郾iej z punktu widzenia planowanej dzia豉lno軼i nie jest to wymagane ale nie mo瞠 odlicza koszt闚 zwi您anych z zakupami wyposa瞠nia oraz projektu technologicznego Dlatego dzia豉lno嗆 warto za這篡 tu przed podpisaniem umowy najmu . Przed podpisaniem umowy upewnij si czy:
- lokal ma szanse by odebrany przez Sanepid (wysoko嗆 2,5-3,30m, minimum jedna toaleta)
- Sanepid nie b璠zie wymaga zmiany przeznaczenia lokalu z u篡tkowego na gastronomiczny nie wszyscy tego wymagaj ale w przypadku takiego warunku stawianego przez sanepid jest wi璚ej formalno軼i do za豉twienia (architekt i projekt technologiczny koniecznie). Pozdrawiam Hanna P馧torak
- projekty technologiczne, dokumentacja HACCP, szkolenia i dokumentacja BHP, wyposa瞠nie w sprz皻 i meble gastronomiczne.
 
NOWE OGΜSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.232.177.219
Data: 2022-06-30
Czas: 10:34:56
DODAJ ODPOWIED DO TEMATU: PIERWSZE ETAPY ZA袞激NIA GASTRONOMII
Aby doda odpowied do tematu nale篡 si zalogowa.

Je郵i nie masz konta, skorzystaj z bezp豉tnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "pierwsze etapy za這瞠nia gastronomii" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Dostawy 篡wno軼i do Restauracji    Lokal Restauracja Sushi   
 
STRONA G紟NA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.