![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIERWSZE ETAPY ZA³O¿ENIA GASTRONOMII |
|||||||
|
Autor:
Gabrysia.23 Wypowiedzi: 1 |
Witam wszystkich :)
Mam pare pytañ odno¶nie samej procedury za³o¿enia punktu gastronomicznego. Dla was to mo¿e bana³y 😅Mam ju¿ konkretny lokal(nie jest dostosowany do gastronomii, potrzebuje remontu). Umowê najmu mo¿emy podpisaæ dopiero w kwietniu. Co mogê robiæ w tym czasie? Projekt technologiczny? Co z kosztami kiedy jeszcze nie bêdê przedsiêbiorca? Kiedy nale¿y otworzyæ dzia³alno¶æ? Jak mam wtedy braæ faktury i rozliczaæ koszty? Jest to dla mnie czarna magia, kilkuletnie do¶wiadczenie w pracy w gastronomii mam, natomiast sama procedura i sprawy papierkowe trochê mnie przera¿aj±. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Pó³torak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Dzia³alno¶æ gastronomiczna musi byæ za³o¿ona na dzieñ zg³aszania siê do sanepidu (z³o¿enie wniosku o wpis i zatwierdzenie lokalu) wcze¶niej z punktu widzenia planowanej dzia³alno¶ci nie jest to wymagane ale nie mo¿e odliczaæ kosztów zwi±zanych z zakupami wyposa¿enia oraz projektu technologicznego Dlatego dzia³alno¶æ warto za³o¿yæ tu¿ przed podpisaniem umowy najmu . Przed podpisaniem umowy upewnij siê czy:
- lokal ma szanse byæ odebrany przez Sanepid (wysoko¶æ 2,5-3,30m, minimum jedna toaleta) - Sanepid nie bêdzie wymaga³ zmiany przeznaczenia lokalu z u¿ytkowego na gastronomiczny nie wszyscy tego wymagaj± ale w przypadku takiego warunku stawianego przez sanepid jest wiêcej formalno¶ci do za³atwienia (architekt i projekt technologiczny koniecznie). Pozdrawiam Hanna Pó³torak - projekty technologiczne, dokumentacja HACCP, szkolenia i dokumentacja BHP, wyposa¿enie w sprzêt i meble gastronomiczne. |
||||||
|
Autor:
willicki Wypowiedzi: 6 |
Myjnie parowe Fortador https://fortador.com/pl/strona-glowna/ s± tym rozwi±zaniem, dziêki któremu bez problemu mo¿emy docieraæ do klientów. Para jest ekologiczna, skuteczna, wnika g³êboko w strukutê zabrudzeñ i je usuwa. Mo¿na ni± czy¶ciæ praktycznie ka¿d± powierzchniê
|
||||||
|
Autor:
mjaanik Wypowiedzi: 3 |
Porzadne meble sa wazne. My zamawialismy w Skawinie w Meblomexie , Wyszlo pieknie :)
|
||||||
|
Autor:
Alicja2024 Wypowiedzi: 3 |
We¼ te¿ pod uwagê szkolenie przysz³ych pracowników (jest ono obowi±zkowe). Polecam platformê ze szkoleniami HACCP Webszkolenie.pl https://www.webszkolenie.pl/
|
||||||
|
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:00:07 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|