![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIEC KONWEKCYJNO PAROWY DO SMAżALNI RYB |
|||||||
|
Autor:
wasell
Wypowiedzi: 1 |
Witam
rozglądam się za piecem do smażalni ryb , szukam porad doświadczonych użytkowników, dodam że w menu praktycznie są tylko ryby słodkowodne ( w większości całe sztuki z głową ) i słonowodne filety(waga ok. 40 dag), ryby podawane są saute ale też i w sosach jak i w warzywach. Jak możecie opiszcie w jakich piecach najlepiej wychodzą ryby. Dzięki Pozdrawiam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
Każdy piec konwekcyjno-parowy działa tak samo. Aby wybrać z ogromu dostępnych musisz określić:
- zasilanie GAZ czy 400V ( przy gazowym prąd jest też potrzebny do sterowania + wentylatorów) gazowe są droższe w zakupie - pojemność (to zależy od planowanego obrotu) piece są już od 3 x GN 2/3 do ogromnych typu 20 x 2/1 GN - sposób wytwarzania pary natryskowy czy bojlerowy, natryskowy wytwarza parę przez natrysk wody na gorące łopatki wentylatora, bojlerowy wytwarza pare w bojlerze i ma zawsze jej zapas do wykorzystania, zdecydowana większość piecy sprzedawanych na rynku to natryskowe (głównie przez to że bojlerowe są droższe), warto pomyśleć o boijlerowym kiedy zakładasz duży ruch i bardzo częste otwieranie drzwi. - sterowanie - temat rzeka i zależy od pieniędzy- od prostych pokręteł po panele dotykowe jak w smartfonach, żyjemy w 21 wieku więc napewno piec programowalny ułatwi prace, i będzie można rybę wg danego przepisu robić np na półce 1 , a inną na 2, i piec sam będzie sygnalizował ukończenie obróbki na konkretnej półce - niuanse budowy, estetyczne i bajery, np w którą stronę otwierają się drzwi, są piece z chowanymi drzwiami ( jak masz małą kuchnie to rarytas chociaż i w dużej to fajne rozwiązanie), jeśli chodzi o estetykę i bajery to mnóstwo by pisać. Musisz odpowiedzieć na te pytania i wybrać. Jak jeszcze jakieś pytania to pisz . Pozdrawiam |
||||||
![]() Autor: Gaskom ![]() Wypowiedzi: 25 |
Zapraszam do Gaskom - sprzęt nowy i używany w najlepszych cenach.
W ofercie piece konwekcyjno - parowe czołowych producentów nowe i używane. Napisz maila na marcin@gaskom.pl, odwiedź naszą stronę internetową www.gaskom.pl, w razie pytań dzwoń 509 855 993 Pozdrawiam i zapraszam do współpracy.
Kompleksowe wyposażenie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoń 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomożemy, Doradzimy, Wyposażymy.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:26:44 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|