FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIEC KONWEKCYJNO PAROWY DO SMAżALNI RYB
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIEC KONWEKCYJNO PAROWY DO SMAżALNI RYB

Autor: wasell


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2011-10-20 o godzinie 21:27:44.
Witam
rozglądam się za piecem do smażalni ryb , szukam porad doświadczonych użytkowników, dodam że w menu praktycznie są tylko ryby słodkowodne ( w większości całe sztuki z głową ) i słonowodne filety(waga ok. 40 dag), ryby podawane są saute ale też i w sosach jak i w warzywach. Jak możecie opiszcie w jakich piecach najlepiej wychodzą ryby. Dzięki Pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 2 napisany 2011-10-22 o godzinie 08:35:37.
Każdy piec konwekcyjno-parowy działa tak samo. Aby wybrać z ogromu dostępnych musisz określić:
- zasilanie GAZ czy 400V ( przy gazowym prąd jest też potrzebny do sterowania + wentylatorów) gazowe są droższe w zakupie
- pojemność (to zależy od planowanego obrotu) piece są już od 3 x GN 2/3 do ogromnych typu 20 x 2/1 GN
- sposób wytwarzania pary natryskowy czy bojlerowy, natryskowy wytwarza parę przez natrysk wody na gorące łopatki wentylatora, bojlerowy wytwarza pare w bojlerze i ma zawsze jej zapas do wykorzystania, zdecydowana większość piecy sprzedawanych na rynku to natryskowe (głównie przez to że bojlerowe są droższe), warto pomyśleć o boijlerowym kiedy zakładasz duży ruch i bardzo częste otwieranie drzwi.
- sterowanie - temat rzeka i zależy od pieniędzy- od prostych pokręteł po panele dotykowe jak w smartfonach, żyjemy w 21 wieku więc napewno piec programowalny ułatwi prace, i będzie można rybę wg danego przepisu robić np na półce 1 , a inną na 2, i piec sam będzie sygnalizował ukończenie obróbki na konkretnej półce
- niuanse budowy, estetyczne i bajery, np w którą stronę otwierają się drzwi, są piece z chowanymi drzwiami ( jak masz małą kuchnie to rarytas chociaż i w dużej to fajne rozwiązanie), jeśli chodzi o estetykę i bajery to mnóstwo by pisać.
Musisz odpowiedzieć na te pytania i wybrać. Jak jeszcze jakieś pytania to pisz .
Pozdrawiam
 
Piec konwekcyjno parowy do smażalni ryb
Autor: Gaskom
forum

Wypowiedzi: 25
Post 3 napisany 2011-12-23 o godzinie 10:32:44.
Zapraszam do Gaskom - sprzęt nowy i używany w najlepszych cenach.
W ofercie piece konwekcyjno - parowe czołowych producentów nowe i używane.
Napisz maila na marcin@gaskom.pl, odwiedź naszą stronę internetową www.gaskom.pl, w razie pytań dzwoń 509 855 993
Pozdrawiam i zapraszam do współpracy.
Kompleksowe wyposażenie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoń 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomożemy, Doradzimy, Wyposażymy.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:26:44
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PIEC KONWEKCYJNO PAROWY DO SMAżALNI RYB
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "piec konwekcyjno parowy do smażalni ryb" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.