FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / BURGEROWNIA - UKłAD POMIESZCZEń
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

BURGEROWNIA - UKłAD POMIESZCZEń

Autor: Paulina


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2021-12-18 o godzinie 21:11:16.



Cześć,
chcemy przejąć lokal po świeżo zamkniętej burgerowni. Zamierzamy również otworzyć burgerownię. Nie wiemy czy dotychczasowy właściciel sam sporządzał kotlety z surowca czy kupował gotowe (bądź miał umowę z firmą cateringową).
Czy do samodzielnego przygotowania kotletów jest potrzebne wydzielone pomieszczenie?
Układ widoczny na zdjęciach, jest dwukomorowy zlew do warzyw oraz zmywak we wnęce na końcu kuchni.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2022-02-08 o godzinie 07:31:31.
Zakres prac który może być wykonywany w lokalu zależy od jego wielkości. Jeżeli chcemy przygotowywać posiłki od surowca musimy dysponować  minimum jednym pomieszczeniem do obróbki wstępnej . Jeżeli  w lokalu mamy tylko kuchnie lub kuchnie  oddzieloną barem tak jak  na przysłanych zdjęciach to posiłki mozemy przygotowywać wyłącznie na półproduktach:
- uformowane burgery dostarczane od producenta (zakłady mięsne) lub hurtownie spożywcze
- warzywa i owoce  dostarczone  umyte i obrane
Uwaga uformowanych burgerów nie może nam dostarczyć lokal gastronomiczny. Lokal gastronomiczny lub firma cateringowa przygotowuje dania do konsumpcji na miejscu lub na zewnątrz. Przygotowanie burgerów przeznaczonych do dalszej obróbki to produkcja, której nadzorem zajmuje się inspekcja weterynaryjna.  Dlatego sanepid nie uzna innego lokalu lub firmy cateringowej jako dostawcy burgerów przeznaczonych do smażenia.
Hanna Półtorak - kompleksowa pomoc w przygotowaniu lokalu do prowadzenia działalności (przygotowywanie dokumentów wymaganych przez Sanepid)
- projektu technologicznego pomieszczeń lokalu
-  dobór i dostawa wyposażenia gastronomicznego
- dokumentacja HACCP lub dokumentacja Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej
- szkolenia BHP
Zapraszam do współpracy poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:28:45
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: BURGEROWNIA - UKłAD POMIESZCZEń
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "burgerownia - układ pomieszczeń" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.