![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: BURGEROWNIA - UKłAD POMIESZCZEń |
|||||||
|
Autor:
Paulina Wypowiedzi: 1 |
![]() ![]() Cześć, chcemy przejąć lokal po świeżo zamkniętej burgerowni. Zamierzamy również otworzyć burgerownię. Nie wiemy czy dotychczasowy właściciel sam sporządzał kotlety z surowca czy kupował gotowe (bądź miał umowę z firmą cateringową). Czy do samodzielnego przygotowania kotletów jest potrzebne wydzielone pomieszczenie? Układ widoczny na zdjęciach, jest dwukomorowy zlew do warzyw oraz zmywak we wnęce na końcu kuchni. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Zakres prac który może być wykonywany w lokalu zależy od jego wielkości. Jeżeli chcemy przygotowywać posiłki od surowca musimy dysponować minimum jednym pomieszczeniem do obróbki wstępnej . Jeżeli w lokalu mamy tylko kuchnie lub kuchnie oddzieloną barem tak jak na przysłanych zdjęciach to posiłki mozemy przygotowywać wyłącznie na półproduktach:
- uformowane burgery dostarczane od producenta (zakłady mięsne) lub hurtownie spożywcze - warzywa i owoce dostarczone umyte i obrane Uwaga uformowanych burgerów nie może nam dostarczyć lokal gastronomiczny. Lokal gastronomiczny lub firma cateringowa przygotowuje dania do konsumpcji na miejscu lub na zewnątrz. Przygotowanie burgerów przeznaczonych do dalszej obróbki to produkcja, której nadzorem zajmuje się inspekcja weterynaryjna. Dlatego sanepid nie uzna innego lokalu lub firmy cateringowej jako dostawcy burgerów przeznaczonych do smażenia. Hanna Półtorak - kompleksowa pomoc w przygotowaniu lokalu do prowadzenia działalności (przygotowywanie dokumentów wymaganych przez Sanepid) - projektu technologicznego pomieszczeń lokalu - dobór i dostawa wyposażenia gastronomicznego - dokumentacja HACCP lub dokumentacja Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej - szkolenia BHP Zapraszam do współpracy poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:28:45 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|