![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIEC DO PIZZY OPALANY WęGLEM - WENTYLACJA I ZAPACH |
|||||||
|
Autor:
Geniek Wypowiedzi: 1 |
Dzień dobry!
Zwracam się do szanownych forumowiczów o radę. Najemca, któremu wynajmuję lokal pod restaurację wystąpił do mnie z prośbą o zezwolenie na zamontowanie pieca opalanego drewnem do pizzy. Lokal mieści się kilka metrów od domu w którym mieszkam, stąd moje pytanie, jak wygląda kwestia wydobywających się z takiego pieca spalin i jaka jest realna możliwość zminimalizowania zapachu palącego się drewna. Najemca zarzeka się, że smrodu nie będzie, że wkład kominowy posiada odpowiednie filtry a sam komin będzie osadzony wysoko, a ewentualny zapach palonego drewna będzie się wydobywał w fazie rozpalania i ogrzewania pieca, a gdy już piec na dobre się rozpali, zapachu nie będzie. Stąd moje pytanie, do osób które mają, lub miały do czynienia z takim piecem, na ile te zapewnienia są prawdziwe, gdyż nie widzi mi się życie z ciągłym smrodem palonego drewna. Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:14:51 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|