FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / MROżENIE CIASTA FRANCUSKIEGO
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

MROżENIE CIASTA FRANCUSKIEGO

Autor: gadek80


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2020-08-25 o godzinie 21:09:54.
Witam
Jestem amatorem w gastronomi, lecz muszę się dowiedzieć dla teścia bo musi przygotować na to rozwiązanie.
Byłem już w trzech firmach i niestety dalej nie mam konkretnej odpowiedzi.

Podobno są dwie metody produkcji ciasta francuskiego.
1. Nieznana metoda na ciepło.
2. Zamrażanie ciasta na noc.
Chodzi mi o tą drugą. Jak często jest stosowana i dlaczego firmy ciasto francuskie po rozrobieniu zamrażają w kawałkach na całą noc?

Odnośnie pierwszej metody jaka ona jest i czym się różni od pierwszej?

Dziękuję za pomoc.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Kalinowska54


Wypowiedzi: 10
Post 2 napisany 2020-09-24 o godzinie 23:01:15.
Ja zawsze balam sie mrozić ciasto wiec chętnie podlączę się do pytania  o te mrożenie.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.238.8.102
Data: 2020-10-21
Czas: 18:19:32
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: MROżENIE CIASTA FRANCUSKIEGO
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "mrożenie ciasta francuskiego" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Budka z lodami oraz miejsce    Koszt stworzenia menu   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.